Görüş Bildir
Haberler
Evde Doğal Güzellik Maskeleri Yapımı

Evde Doğal Güzellik Maskeleri Yapımı

Ayhan Yavuz
04.05.2016 - 00:05

Evde basit maskelerle kendinizi güzelleştirmek ister misiniz?

Güzelleşmek herkesin istediği ve ulaşmak için alınan ürünlerin içerisinde bulunan kimyasal maddeler cildimize yaradan çok zarar vermektedir. Aşağıda vermiş olduğumuz maskeler sizin için doğal ve cildinize zarar vermeden güzelleşmenizi sağlar.

Güzelleşmek için önerdiğimiz bu maskeyi haftada 2 kez uygulayın.

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı bal, 1 yumurta akı, 1 damla taze limon suyu

Malzemelerin Hazırlanışı: Yumurtanın akını köpük durumuna gelene kadar karıştırın. İçine diğer malzemeleri ekleyin ve gözünüzün etrafına hariç tüm yüze sürün ve 10 dakika kadar bekleyin ve ılık suyla durulayın.

Yüz Nemlendirici maske Yapımı

Nemlendirici maskemiz cildi besler ve nem kazandırır.Nemlendirici maske malzemeleri: 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kaymak, 10 damla portakal suyu, kestane unu.

Malzemelerin Hazırlanışı:  Vermiş olduğumuz malzemeleri durumuna gelinceye kadar karıştırın. Gözünüzün etrafına hariç yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın.

Kuru ciltler için avokado maskesi

Kuru ciltler için mükemmel bir maskedir. Cildinizi rahatlatır ve besler.

Avokado maskesi malzemeler: 1 yemek kaşığı kaymak, 1 tatlı kaşığı bal ,1 avokado

Malzemelerin Hazırlanışı: Avokadoyu güzelce ezin ve daha sonra içine diğer malzemeleri karıştırın. Karışmış olan avokado maskesini yüzünüzün her tarafına masaj yaprak sürün ve 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayınKırışıklıkları gideren (Gerginleştiren) maske

Yüzünün kırışıklıklarını gerginleştiren ve gözenekleri sıkıştır.Kırışıklıkları gideren (Gerginleştiren) maske malzemeler: 10 damla limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurtanın sarısı, (yumurtanın sarısını alma için 0.05 l küçük hazır su şişesini boşaltın. Ağız kısmını yumurtanın sarısını yaklaştırın ve şişeyi orta kısımdan sıkarak geri bırakın. Vakum etkisi ile yumurtanın sarı kısmını alacaktır)

Malzemelerin Hazırlanışı: Kırışıklık kremini hazır hale getirin ve göz çevresi hariç yüzünüzün heryerine uygulayın. 25 dakika bekleyin ve durulayın.Süzme yoğurt maskesi

Cildi sıkılaştırır ve ferahlatır.Süzme yoğurt maskesi malzemeleri: 1 tatlı kaşığı bal, 4 yemek kaşığı süzme yoğurt, birkaç damla domates suyu

Süzme yoğurt maskesi malzemelerin Hazırlanışı : Vermiş olduğumuz  malzemeleri iyice karıştırın ve yüzünüze sürün. Temizlemek için su yerine ılık papatya çayı da kullanabilirsiniz.

Sakinleştiren maske

Adından da anlaşılacağı gibi cildinizi sakinleştirir ve besler.

Sakinleştiren maske malzemeler: 4 yemek kaşığı keten tohumu, 1-2 kaşık zaytinyağı.

Malzemenin hazırlanışı: Malzemeleri iyi bir şekilde püre haline getirin. 20 dakika yüzünüzde bekletin, ılık su ile yıkayın.Canlandırıcı maske

Cildinizi besler ve canlandırır.

Canlandırıcı maske malzemeler: Yarım avokado, 1 yumurta sarısı, 20 damla limon suyu

Malzemenin hazırlanışı: Malzemelerin hepsini iyi bir şekilde püre haline getirin. 20 dakika bekletin ve yıkadıktan sonra nemlendirici sürün.

Kaynak: http://netkadinlarkulubu.blogspot.com...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın