Görüş Bildir
Haberler
Evde Boş Oturmak Yok! Spor Motivasyonu Sağlamanız İçin 10 Adım💪

Evde Boş Oturmak Yok! Spor Motivasyonu Sağlamanız İçin 10 Adım💪

Çok uzun zamandır karantinada olmamız ve çoğu iş yerinin de evden çalışmaya geçmesiyle evde spor düzenimiz oturtmaya başladık.  Ama motivasyonunu kaybedip, 'off şimdi kim spor yapacak' diyenler varsa onları şöyle alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Playlist'inizi oluşturun.

1. Playlist'inizi oluşturun.

Öncelikli spor yaparken bizi motive eden şey müziktir. Kendinize bir playlist oluşturun. Hareketli ve enerjinize enerji katan şarkılarla, hem sporunuzu keyifli hale getirirsiniz hem de zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Müzik, bütün mekanizmamıza olumlu bir şekilde yansır. Müzik dinlerken beynimizin morfin gibi etki gösteren bir salgı salgıladığı araştırmalarda ortaya çıkmıştı. Egzersiz yaparken müzik kendinize güvenme, spora odaklanma ve içinizde daha fazla egzersiz yapma isteği uyandırır.

2. Boş vakitlerini yatarak veya telefonla uğraşarak geçirmeyin.

2. Boş vakitlerini yatarak veya telefonla uğraşarak geçirmeyin.

Çağımızın en büyük problemi tabii ki telefonlara ayırdığımız vakit. Çoğunlukla 'dinlenmek' adı altında telefonla uğraştığımız zamanlar az değil. Böyle zamanlarda, şu an boş oturmak yerine ne yapabilirim diye düşünün ve mümkünse spor yapın. Size moral veren, vücudunuza faydalı olan bu aktiviteyi telefonla uğraşmaya tercih edin.

3. Yapacağınız hareketleri belirleyin.

3. Yapacağınız hareketleri belirleyin.

Yapacağınız belirli hareketler olmalı. Her gün farklı bir program uygularsanız sıkılırsınız. Aynı şekilde her gün aynı programı uygulamakta sizi sıkar. 3 farklı programınız olması yeterli. Belli günlerde, belli bölgelere ağırlık vermeniz hem daha fazla etki gösterir hem de spordan soğumazsınız. Yani canınız spor yapmak istemediğinde bütün vücudunu çalıştıracak hareketler yerine belli bölgeleri çalıştırabilir ve böylelikle 'yine mi spor demezsiniz'.

4. Spora teşvik edecek uygulama ya da bir arkadaş grubu oluşturun.

Artık telefonlarda bir sürü egzersiz uygulamaları var. Onlardan birini kullanmak, sizi harekete geçirmek için yararlı olabilir. Ya da sosyal mecralarda bir arkadaş grubu oluşturarak birbirinizi teşvik edebilirsiniz.

5. Spor partneriniz olsun.

5. Spor partneriniz olsun.

Sporda yaparken bir partneriniz olması çok önemli. Bu durum hem sporunuzu keyifli hale getirir hem de motivasyonunuzu kaybetmemenizi sağlar. Birlikte çift egzersizleri yapabilirsiniz. Sosyal medyada da moda olan çift egzersizleri hem eğlenceli hem faydalı oluyor. Eğer bir partneriniz yoksa, karantina dolayısıyla yan yana olmanız mümkün değilse, görüntülü olarak arayıp beraber spor yapabilirisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Spor kombinleri de sizi teşvik eder.

6. Spor kombinleri de sizi teşvik eder.

Bu bir gerçek! Spor yaparken oluşturduğumuz kombinler bizi teşvik eder. Hatta spor kıyafetleri, malzemeleri almak bile bizim daha da hırslanmamızı sağlar. Kendimizi ayna da o güzel kıyafetlerle gördüğümüzde, iyi hissederiz ve hevesle spor yapmak için bir nedenimiz daha olur.

7. Gerçekçi hedefleriniz olsun!

7. Gerçekçi hedefleriniz olsun!

Ulaşması kolay hedefler belirlerseniz, hızlı bir şekilde hedefinize ulaştığınızda 'yapabiliyorum' deyip, motivasyonunuzu arttırırsınız. Yani küçük hedeflerle başlayıp yavaş yavaş arttırabilirsiniz. Bir an da 10 kilo yerine veya belimi 5 cm incelteceğim yerine, önce 3 kilo vereceğim, belim 1 cm kadar yavaş yavaş incelsin demeniz, sizin için daha faydalı olacaktır. Kilo vermek ve incelmek öyle hemen olan bir şey değil, sabır gerektiren bir konu. Hedefleriniz ne kadar ulaşılabilir olursa, motivasyonunuzda o kadar fazla olur.

8. Günlük rutininiz haline getirin.

8. Günlük rutininiz haline getirin.

Egzersizinizi günlük rutininiz haline getirin. Nasıl sabah kalkınca yüzümüzü ellerimizi yıkıyor, dişlerimizi fırçalıyorsak, sporda günlük yaşantımızda yerini almalı. Mecburiyet olarak olaylara bakarsanız, soğursunuz. 'Bana iyi geliyor, kendimi iyi hissediyorum ve vücudum değişiyor' gibi düşünceler gelmeli aklınıza. Bunun sonucunda da 'neden yapmayayım ki' demelisiniz. Günlük yaşantınızın bir kısmını kaplayan spor sizin vaktinizi çalmaz, size iyi bir gelecek sunar.

9. Ulaşmak istediğiniz hedefe odaklanın.

9. Ulaşmak istediğiniz hedefe odaklanın.

Spor motivasyonunuzu arttırmak için yapabileceğiniz bir başka şey ise hedefinizi göz önünde tutmak. Yani karın kasınız olsun istiyorsanız sizi teşvik edecek görsellere bakmak sizi hırslandırır.

10. Sonunda hissedeceğiniz mutluluk ve enerjiyi düşünün.

10. Sonunda hissedeceğiniz mutluluk ve enerjiyi düşünün.

Sporu yaptınız, yoruldunuz ama değdi diyeceğiniz bir durum olan sonundaki mutlu hissedişinizi neye değişebilirsiniz ki. Sizi yormak yerine enerjinize enerji katan bir egzersiz yaptınız. Kendinizi iyi, sağlıklı ve artık daha güçlü hissediyorsunuz. Bu hisler için bile spor yapmaya değer. 💪

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aylin Kayhan

5. Spor partneriniz olsun. Partner buldum da bir de spor partneri bulucam....