Görüş Bildir
Haberler
Esrarengiz Gezegen! Bilim İnsanlarının Bile Açıklamakta Zorlandığı Kafa Karıştıran Doğa Olayları

etiket Esrarengiz Gezegen! Bilim İnsanlarının Bile Açıklamakta Zorlandığı Kafa Karıştıran Doğa Olayları

Gezegenimizdeki tuhaf olaylar bizi şaşırtmayı asla bırakmayacak. Dünyanın her bir köşesinde inanılmaz doğa olayları oluyor ve en kuşkucu insanları bile mucizelere inandırmayı başarıyor.  İşte Brightside'dan sizler için böyle 8 yer derledik.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan'da araçları yerinden oynatan yerçekimi tepeleri

Hindistan'da araçları yerinden oynatan yerçekimi tepeleri

Burayı ziyarete gittiğinizde aracınızı sadece size ayrılan yerlere park edebiliyorsunuz çünkü dağlar fazla yaklaşan araçları kendine doğru çekiyor. Doğaüstü varlıklara inanmayı sevenler elbette görünmez bir gücün cisimleri yukarı doğru çektiğine inanıyor. Bu fenomenin herhangi kesin bir açıklaması yok ama tepenin verdiği bir optik ilüzyon olmasından şüpheleniliyor.

Birbirinden çok uzakta farklı ülkelerde görülen ve aynı şekilde inşa edilmiş taş gömütler

Birbirinden çok uzakta farklı ülkelerde görülen ve aynı şekilde inşa edilmiş taş gömütler

Bu dev antik taş yapılar birer masayı andırıyor ve birbirine çok benzemelerine rağmen dünyanın çok farklı yerlerinde görülebiliyorlar. Arkeologlara göre eski din insanları için yapılmış mezarlar olan bu yapıtların etrafında akrep yelkovan hızının bozulduğu, başka cihazların tuhaf biçimde etkilendiği gözlemlenebiliyor.

Sönmeyen alev şelaleleri, ABD.

Sönmeyen alev şelaleleri, ABD.

Tamamen doğal yollarla oluşmuş sıradışı bir şelale. Bu fenomen ise taşların arasından sızan gazın sürekli olarak yanıyor olmasıyla açıklanıyor. Alev bazen sönüyor ve tekrar ateşlenmesi gerekiyor. Rivayete göre bu alev onu tekrar yakan kişiye şans getiriyor.

Silahları asker gölgelerinin yürüdüğü Frangokastello Kalesi, Yunanistan

Silahları asker gölgelerinin yürüdüğü Frangokastello Kalesi, Yunanistan

Girit dünyada bu tip bir ilüzyonun yaşandığı tek yer olarak bilinir. Her yıl Mayıs ayının sonlarında silahlarını kuşanmış yaya ve atlı askerlerin gölgelerinin  Agios Charalambos manastırından Frangokastello kalesine doğru gittiği varsayılır. Efsaneye göre, eğer deniz sakin ve hava nemli ise, sabahın erken saatlerinde bu 10 dakika süren olayı görebilirsiniz. Tarihte bu olaya şahit olan Alman askerlerinin korkuyla seraplara ateş ettikleri bilinir.

Çek Cumhuriyeti'nin yer altı mezarları

Çek Cumhuriyeti'nin yer altı mezarları

Efsaneye göre bu yeraltı mezarlarından bir borulu org sesi gelmektedir. Hatta 1996 yılında bilim insanları da bu durumu belgelemiştir. Fakat yerin 10 metre  altında bulunan bu mağaralarda veya yakınlarında hehangi bir müzik aletinin bulunmadığı kanıtlanmıştır.

Ayrıca bu durumun bir toplu halüsinasyon vakası olmadığının kanıtlanması için sesleri duyanlar psikologlar tarafından da incelenmiştir. Buranın çok konuşulan bir yer olmasının bir diğer nedeni ise, duvarlarda hiç fosfor olmamasına rağmen tünelden gelen kırmızımsı bir ışık olmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taş Ormanı, Çin

Taş Ormanı, Çin

Çin'in belki de en büyül harikası bu taştan ormanın 200 milyon yaşında olduğu biliniyor. Bu kayalıklar ortaya çıkmadan önce muhtemelen sularla kaplıydı ve bu yüzden üzerinde kireç kalıntılıarı görünüyor. Tektonik hareketlerin taşların yüzeye doğru çıkmasına sebep olduğu da tahmin edilenler arasında yer alıyor. Taş ormanının alt kısmında ise asıl merak uyandıran Qifeng mağarası bulunmaktadır. Ağustos ile Kasım ayları arasında her 30 dakikada bir, yeraltı nehri birkaç dakika süren ve daha sonra hızla dağılan bir girdap oluşturur.

5 rengin nehri Kolombiya

5 rengin nehri Kolombiya
twistedsifter.files.wordpress.com

Yılın büyük bir kısmında bu nehir sıradan bir akarsu gibi görünüyor, ancak yaz aylarında rengarenk bir cümbüşe dönüşüyor. Benzersiz yabani otlar ve yosunlar, nehri kırmızı, pembe, mavi, yeşil ve sarı renklerle süslemektedir. Efsaneye göre şelalenin basamaklarının altında La Mojana (Suyun Anası) hazinesinin yattığına inanılmaktadır.

Kan akan şelaleler, Antratika

Kan akan şelaleler, Antratika

Bu kan kırmızı şelale -10°C derecede bile donmuyor. Bu buzul, bir sıvı akışının olduğu en soğuk yer olarak bilinir. Harvard üniversitesinden bir grup bilim insanı bu 'kan gölünün' çeşitli mikroorganizmalar nedeniyle bu halde olduğunu açıklamıştı.

Gezegenimiz ve üzerinde yaşayan eşsiz doğanın bizi hep şaşırtıyor olması ne kadar güzel değil mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
126
87
17
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Paylaşım gibi paylaşım, içerik gibi içerik... Seviyorum böyle şeyleri.

prens dastan

başlığa bakınca başka gezegen sanan bi ben miyim:/

Fatma Demircioglu

hayır, bende başka gezegen sandım

ben sitiller

sabah okurum şimdi yatayım mezarlara felan geldi konu evde de tekiz