Görüş Bildir
Haberler
Eskrim Nasıl Bir Spordur?

Eskrim Nasıl Bir Spordur?

Ozan SARI
26.06.2015 - 23:52 Son Güncelleme: 28.06.2015 - 13:56

Eskrim

İzlemeye doyamadığınız muhteşem spor Eskrim. Asaletin, gücün ve onurun sporu. Centilmenliğin her daim ön planda olduğu hızın ve heyecanın iç içe geçtiği bir spor, Eskrim.

Eskrim, Avrupai tarzda yapılan düelloların günümüzde spor haline gelmiş şeklidir. Günümüzde, kılıç ile yapılan çarpışmaların modern spora uyarlanmış ve hakkında olimpik yarışmalar düzenlenen bir halidir. Özel kıyafet ve maskeleri ile zerafet ve şıklığından öden vermeden güvenliği en ön planda tutar. Gücün ve onurun, hızın ve heyecanın sporu olarak ismini diğer sporlardan farklı bir yere yazdırmayı başarmıştır.

Eskrim her adımınızda yeni bir bilinmezle karşılaşacağınız, her basamakta yeni bir duyguyu keşfedeceğiniz bir oyun. Gözlerini maskelerinden göremesek de şövalyeliğin ruhunu kalplerinde yaşatan, günümüz eskrimcileri ile sonsuzluğa doğru çıkılan bir yolculuk bu.

Bu macera dolu zafere doğru giden yola çıkmaya hazırsan, eskrim ve eskrimciler hakkında tüm bilinmeyenleri adım adım keşfetmeye başlayabilirsin. 

Güneşi bizlerle zapt etmeye hazırsan haydi durma…

” En Garde “

Kaynak: http://eskrim.co/eskrim
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskrim Nedir?

Eskrim Nedir?

Eskrim Avrupa menşeli kılıç kullanma sanatıdır. 1896 yılından itibaren olimpiyatlarda yer almış geçmişte kılıçla Avrupa’da yapılan düellolardan gelmiş modern bir spordur. Olimpik eskrim olarak da adlandırılır.

    Gücün ve onurun sporu olarak bilen eskrimin daha teknik bir tanımını yaparsak, eskrim batıcı ve kesici olmayan malzeme ile yapılan savuma ve saldırı sporudur. Aslına bakarsanız çoğu insan için spordan çok öte bir yaşam biçimi, aşktır.

     Eskrim muhteşem ve keyif verici bir spordur, özellikle eskrim maskesini taktığınız an hayatın tüm stresinden kurtulursunuz, o anda sadece sizin için önemli olan rakibiniz ve ruhunuzdur.

    Kendi içerisinde 3 branşa ayrılır Epe, Flöre ve Kılıç. Branşlar arasındaki fark kullanılan silahlar, eskrim hedef bölgeleri ve kuralların farklılığından ötürüdür.

Eskrim Flöre

Eskrim Flöre

Flöre’nin ağırlığı en çok 500 gramdır. Silahın toplam uzunluğu ise en fazla 110 cm.’dir. Namlusu çelikten olup, bir tarafında elektrik devresinin tamamlanmasını ve bu şekilde tuş yapılmasını sağlayan yaylı hareketli bir namlu, diğer tarafında ise tas ve kabza vardır. Flöre bir dürtüş silahıdır yani tuşu sadece dürtüş ile kazanırsınız silahın yanı ile yapılan kesmeler size sayı kazandırmaz. Geçerli tuş alanı sadece gövdedir. Geçerli tuş alanını ayırt edebilmek için (aşağıda görselde görebilirsiniz), eskrim elbisesinin üzerine, dış yüzeyi iletken olan metalik bir yelek giyilir. Dürtüşün tuş olabilmesi için 500 gramlık bir kuvvet ile yapılması gerekmektedir. Atak üstünlüğü kuralı vardır.

Eskrim Epe

Eskrim Epe

Öncelikle epe branşında hedefin tüm vücut olduğunu söylemek isteriz. Kuralları arasında atak üstünlüğü yoktur yani rakibinden önce dürtüşü yapan sayı almaya hak kazanır.Eskrim oyununun en kontrollü olduğu branş olan epede son yani sonuca gitmesi gereken eskrim aksiyonları çok hızlıdır. Bunlar ek olarak  epenin ağırlığı en çok 770 gramdır. Silahın toplam uzunluğu ise en fazla 110 cm.dir.Tuşlar yalnız dürtüş suretiyle yapılabilir, yani flörede de olduğu gibi silahın yanı ile yapılan kesme veya vuruşlar sizlere puan kazandırmaz. Hedef bütün vücut olduğundan ayrıca metalik yelek giyilmez sadece beyaz eskrim kıyafeti ve maske ile mücadele edilir. Dürtüşün tuş olabilmesi için 750 gramlık bir ağırlık ile yapılması gerekmektedir

Eskrim Kılıç

Eskrim Kılıç

Kılıç branşında hedefimiz belden yukarısı gövdedir. Eller dahil değildir kafa ve kollar dahildir. Kılıç branşı epe ve flöreden farklı olarak kesme ile tuşların alındığı bir branşdır. Atak üstünlüğü kuralı da geçerlidir. Hem atak üstünlüğü hem de kesme silahı olması nedeniyle kılıç eskrimin en hızlı oynanan branşıdır. Özellikle kesme silahı olması nedeniyle de tekniği flöre veepeden farklıdır. Kılıç silahının ağırlığı 500 gramdır. Toplam uzunluğu en çok 105 cm’dir. Flöreve Epe‘de olduğu gibi namlunun ucunda hareketli bir bölüm yoktur (çünkü kesme silahı yani silah lamının yanı ile vuruş yapabilir ve sayı alabilirsiniz). Geçerli tuş alanını ayırt edebilmek için eskrim elbisesi üzerine, dış yüzeyi iletken olan metalik bir yelek giyilir.

Eskrim Gücün ve Onurun Sporu

Eskrim Gücün ve Onurun Sporu

Eskrimi yazarak anlatmaya çalışmak aslında okyanusları bir bardağa sığdırmaya benziyor. Bu spor aklınızı başınızdan alıp bağımlılık haline gelebilir, tek yapmanız gereken o maskeyi takmak ve bu heyecanlı serüvene cesaret ile adım atmak. Bundan sonra abartmadığımızı anlayacaksınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
93
33
31
24
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?