Görüş Bildir
Haberler
Eski MİT Müsteşarı Emre Taner: 'Oslo ve Habur İhanet Değildir'

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner: 'Oslo ve Habur İhanet Değildir'

Darbe Komisyonu'na bilgi veren Eski MİT Müsteşarı Emre Taner, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, 'Yapamadık, alamadık. Fetullah Gülen'in 15 Temmuz'da bir ihtilale sebebiyet olacağını alamadı bu gizli servis'diyerek öz eleştiri de bulundu. PKK ile Oslo'da yürütülen müzakere sürecinin akan kanın durdurulması için yürütüldüğünü ve bu nedenle ihanet olarak tanımlanamayacağını belirten Taner ayrıca 'Fetullah Gülen, sürecin mevcut hükümet eliyle yürütülmesinden rahatsızdı.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz FETÖ/ PDY Darbe Girişimi Komisyonu'nda dinlenen Eski MİT Müsteşarı Emre Taner 'Özeleştirimizi açıkça yapmak mecburiyetindeyiz. Yapamadık, alamadık. Fetullah Gülen'in 15 Temmuz'da bir ihtilale sebebiyet olacağını alamadı bu gizli servis. Eksikleri vardır. Oturalım, bunu konuşalım. İstihbarat eksikliğinin kurumların eksikliğinden kaynaklandığını tekrarlıyorum' diye konuştu.

'Dağdakilerin önüne düzgün bir yol haritası koyamadık'

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner'in darbe komisyonuna verdiği ifadede 'Oslo ihanet değildir. Kanın durdurulması için yapılmıştır. İç ve dış mihraklar çözüm sürecinin yürümemesini istedi. Süreç Habur'da tıkandı. Habur ihanet değildir. Dağdakilerin önüne düzgün bir yol haritası koyamadık' dedi.

Taner ayrıca, 'Fetullah Gülen, sürecin mevcut hükümet eliyle yürütülmesinden rahatsızdı.' ifadelerini kullanı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın