Görüş Bildir
Haberler
Eski Mali Şube Müdürü Saygılı: 'Operasyonlar Algı Amaçlı'

Eski Mali Şube Müdürü Saygılı: 'Operasyonlar Algı Amaçlı'

adem kara
22.07.2014 - 11:21

17 ve 25 Aralık operasyonu sonrası meslekten ihraç edilen Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, polislere yönelik operasyonun ‘algı amaçlı’ olduğunu söyledi. Saygılı, “Operasyonu sahur vaktinde aceleye getiren kişilerin TBMM’deki fezlekeleri okuma konusunda da aynı gayreti göstermiş olduklarını görmüş olsaydık o zaman samimiyetten söz edebilirdik” dedi.

Halkalı Fulya Sitesi’ndeki lojmanı önünde açıklama yapan Saygılı, operasyonların 18 Aralık’ta yargıya yönelik darbenin sonucu olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

“17 Aralık 2013 tarihinde adli birimlerin talimatı yerine getirilmek suretiyle tamamen çok büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gerçekleştirildi. Bana göre bu salt bir yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık operasyonudur. İşlemler adli mercilerin talimatıyla kolluk tarafından yerine getirilmiş yetki aşılmamış. Yasama dokunulmazlığı olan kişilerin kanunun izin verdiği şekilde takipleri veya kendileri ile ilgili işlem yapılmış ve hali hazırdaki soruşturma savcısı olan Cumhuriyet savcısından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilmiştir. Bugünkü operasyonu sahur vaktinde aceleye getiren kişilerin TBMM’de bu fezlekeleri okuma konusunda da aynı gayreti göstermiş olduklarını görmüş olsaydık. O zaman bir samimiyetten bahsedilebilirdi. Sahur vaktinde hiç kimsenin alelacele gözaltına alınmasını gerektirecek bir durum görmüyorum ben. Elbette ki devletimiz bazı kamu görevlilerinin ifadesine müracaat edecek olabilir. Sorular soracak olabilir. Tabii ki bunun karşılığında kamu görevlisinin yapması gereken kendisine söylenen şeye icabet etmektir. Gözaltıysa gözaltı, yakalamaysa yakalama veya ifadeye çağırma gibi. Anladığım kadarıyla da geceden beri sosyal medyadan takip ettiğim kadar herkes ikametinde kimse bir yere kaçmamış yani. Bir de operasyonun Etiler’de ya da rezidanslarda değil de biraz daha şehrin merkezinin dışında kiralık binalarda yapılıyor olması anlamlı bence. 17 Aralık adli bir operasyondur ama 18 Aralık yargıya yapılmış bir darbedir. Ve o darbe devam ediyor ve o darbenin sonuçlarını şu anda görüyorsunuz.”

“ALIŞIK OLMADIĞIMIZ BİR OPERASYON TARZI”

“Uzun bir süredir kamuoyunda sürekli dile getirilmesi sonucu insanlar buna alıştılar ve bir beklentiye girdiler” diyen Yakup Saygılı, şöyle devam etti:

“Bu beklentinin gerçekleşebileceği en makul zaman, bu zaman. Bayramdan hemen önce gözaltına alındığı takdirde 4 gün adliyede kalacaklardır. Eğer illaki yapılması gerekiyorsa ramazan ayından önce de yapılabilirdi. Bence ramazan ayımızın bizim kültürümüz açısından önemi büyük. Biz değil miyiz Filistin’e ramazan ayında saldırıyor diye İsrail’i eleştiren. Aynı duruma düşmemeliydik diye düşünüyorum. Alışık olmadığımız bir operasyon tarzı görüyoruz burada. Gece yaklaşık 01:30 ve 02:00 gibi gelerek lojmanlardan terörle mücadelye biriminde çalışmış bir grup görevlileri alıp götürdüler. Sabah saatlerinde ise istihbarat şubesinde çalışan görevlilere böyle bir uygulama yapıldığını görüyoruz. Henüz Mali şubenin ve Organize şubenin eski görevlilerine ve müdürlerine yönelik böyle bir uygulamanın yapıldığına şahit olmadık. Önümüzdeki saatlerde böyle bir uygulama yapılabilir. Daha önce kolluk birimlerinin alıştığı bir operasyon tarzı değil. Operasyonların bir süre daha devam edeceğini öngörüyorum ben. Eğer ki operasyonlar adli bir amaç güdüyor olsaydı bu şekilde yapılmazdı. Operasyonlar tamamen algı amaçlı yapılmıştır. Bunun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine gelmesi, iktidarımızın insanlarımıza vermiş olduğu vaatleri yerine getirmesi ve duyurulması zamanlama tam bu zaman. ”

Halkalı Fulya Sitesi C2 – 13 bloğa gelen polis ekiplerine apartmanın kapısını Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Bunun üzerine eski müdür yardımcısının gözaltına alındığı zannedildi. Ancak bir süre sonra Topçu evinin balkonundan gazetecilere seslenerek kendi dairesine gelen olmadığını söyledi. Bir süre sonra dairesinden çıkan Topçu, “Gözaltında falan değilim. Apartmanın kapısı bozuk indim yardımcı olayım diye. Bana gelmemişler’ şeklinde konuştu. 

DHA

Kaynak: http://zete.com/eski-mali-sube-muduru...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0