Görüş Bildir
Haberler
Sezer Öztürk Kimdir, Kaç Yaşındadır ve Neden Tutuklandı? Sezer Öztürk Kaç Yıl Hapis Cezası Aldı?

Sezer Öztürk Kimdir, Kaç Yaşındadır ve Neden Tutuklandı? Sezer Öztürk Kaç Yıl Hapis Cezası Aldı?

ismail kahraman
27.09.2021 - 11:26 Son Güncelleme: 13.05.2022 - 08:12

Bir zamanlar Fenerbahçe’de top oynayan Sezer Öztürk, cinayete karıştığı sebebiyle gözaltına alınmıştı. Daha önce Eskişehirspor, Manisaspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe’de de top koşturan Sezer Öztürk, arkadaşlarıyla birlikte gittiği piknikte, silahla 4 kişiyi yaraladığı ve bir kişi öldürdüğü sebebiyle gözaltına alınmıştı. Sezer Öztürk’ün davasında karar açıklandı. Sezer Öztürk, 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Peki, Sezer Öztürk kimdir? Sezer Öztürk kaç yaşında? İşte sosyal medyada gündem olan Sezer Öztürk ile ilgili merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sezer Öztürk Kimdir?

Sezer Öztürk Kimdir?

Sezer Öztürk, 3 Kasım 1985’te Almanya’da dünyaya gelmiştir. Almanya'da Karslı bir işçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Sezer Öztürk, burada üçüncü nesil Türk olarak Türklerin yoğun yaşadığı bir kasaba olan Velbert'de büyüdü.

Çocuk yaşta burada Türkler tarafından kurulmuş Türkgücü Velbert altyapısında futbola başladı. Büyük kabiliyeti hemen fark edildi ve sırasıyla SSVg Velbert, TVD Velbert ve Rot-Weiss Essen'nın altyapılarına transfer oldu.

Rot-Weiss Essen'de oynarken henüz 11 yaşındayken Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin güçlü ekiplerinden Bayer 04 Leverkusen'nin dikkatini çekti ve Bayer 04 Leverkusen'nın altyapısına geçti.

1996'da Bayer 04 Leverkusen'in altyapısına geçti. 2002-03 sezonunda U-19 takımı ile birlikte Almanya ikincisi olurlarken, Öztürk final maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Sonraki sezon Bayer Leverkusen ile profesyonel sözleşme imzaladı ve dördüncü ligde mücadele eden ve Bayer Leverkusen'ın ikinci takımı olan Bayer 04 Leverkusen'de düzenli olarak oynamaya başladı. Kariyerinin ilk maçında takımı SW Essen'e 2-1 yenilirken, kariyerinin ilk golünü attı.

Öztürk, 2003-04 sezonunda A takıma yükseldı. Burada fazla forma şansı bulamadı. 23 Ekim 2004'te 1. FC Kaiserslautern karşısında 77. dakikada Jermaine Jones yerine oyuna dahil olup ilk Bundesliga maçına çıktı. O sezon 7 lig karşılaşmasına çıkabildi. Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edilip, zaman zaman ilk 18'e alınsa da forma şansı bulamadı. İkinci takımda ise 22 maçta 13 gol atarak, lig birincisi olarak üçüncü lig olan Regionalliga'ya çıkmalarında büyük katkıda bulundu.

Sezer Öztürk’ün Türkiye Kariyeri

Sezer Öztürk’ün Türkiye Kariyeri

Manisaspor Kulübü

Almanya'da oynama fırsatı bulamayacağını anlayan Sezer, şansını Türkiye'de denemeye karar verdi ve neticesinde Manisaspor'a transfer oldu. Manisaspor'da genç yaşına rağmen takımda çabuk yer buldu ve düzenli olarak oynamaya başladı. Manisaspor'daki ilk iki sezonunu Süper Lig'de oynasa da üçüncü sezonunu 1. Lig'de geçirdi. Burada Sezer, takımı sırtlayan oyuncu oldu ve 31 1. Lig müsabakasında 14 gol kaydederek takımının en golcü futbolcusu olma başarısını gösterdi. Bunun yanında birçok asist vererek dikkat çekti ve Manisaspor'un ligi lider bitirip Süper Lig'e yükselmesine büyük katkıda bulundu.

Eskişehirspor

2009-10 sezonun ilk devresini Manisaspor'da oynadı ve sezonun ara transfer döneminde Turkcell Süper Lig'in başarılı takımlarından Eskişehirspor'a 850.000 € bonservis bedeli karşılığında transfer oldu ve 31 Mayıs 2012 tarihine kadar geçerli olan 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Burada gösterdiği başarılı performans sayesinde Türkiye A millî takımına seçilmeyı başardı.

Fenerbahçe SK

1.5 yıllık Eskişehirspor macerasından sonra 2011-2012 sezonunda 2 milyon 750 bin € + Abdülkadir Kayalı karşılığında 5 yıllık sözleşme imzalayarak Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sezer Fenerbahçe'de sakatlıklardan kurtulamadığı için tam performans gösterememistir. Sezer 2012-2013 sezonunda Bursaspor ile oynanan maçta son 5 dakika oyuna girmiştir ve bu sezon ilk kez forma şansı bulmuştur.

Beşiktaş

Beşiktaş, Sezer Öztürk'ün transferi için Fenerbahçe'ye 1 milyon 500 bin € bonservis bedeli ödenmiştir. Sezer Beşiktaş'la 3 yıllık sözleşmeye imza atmıştır. 10 Ekim 2013 tarihinde, Hajduk Split ile oynanan hazırlık maçından sonra İbrahim Toraman ile yaptığı kavgadan sonra süresiz olarak kadro dışı bırakıldı.

Başakşehir FK

2014-15 sezonunda da tıpkı Gökhan Süzen, İbrahim Toraman ve Michael Eneramo gibi kadroda düşünülmeyen Sezer, 2014-15 transfer döneminin son gününde 1 Eylül'de Eneramo'nun bedelsiz transfer olduğu ve eski hocası Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı İstanbul Başakşehir FK'e kiralanmıştır. Aynı zamanda oyuncunun maaşının bir kısmının kulüp tarafından ödeneceği de ifade edilmiştir. Oyuncu bu takım ile 10 resmi maça çıkıp 2 gol attıktan sonra beklediği şansı bulamadığı gerekçesile sözleşmesini çift taraflı feshederek Beşiktaş'a döndü.

Eskişehirspor

Sezer Öztürk, 2014-15 devre arasında ise eski takımı Eskişehirspor'a kiralanmış ve ilk maçına Kupa'da Diyarbakır BŞB karşısında 4 Şubat 2015 günü çıkmıştır.

Olayın Geçmişi

Olayın Geçmişi

Olay 19 Eylül Pazar günü İstanbul Çekmeköy’de gerçekleşti. Paşaköy mevkiinde ailesi ile piknik yapmaya giden Halil İbrahim S. araçlarını patika yolun kenarına park etti. Eski futbolcu Sezer Öztürk’ün kullandığı ve içerisinde arkadaşlarının bulunduğu araç yoldan geçmek için izin istedi. Sonrasında çıkan tartışmada Sezer Öztürk’ün kullandığı lüks otomobilden silahla ateş açıldı. Olayda 4 kişi yaralandı, 1 kişi ise hayatını kaybetti. Sezer Öztürk, olay sonrası gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.....

24 yaşında iki çocuk babası silahsız bir insanı köpek itlaf eder gibi öldürmüş, bilerek , isteyerek ve hedef gözeterek.... Ölene rahmet diliyorum, Sezer Özt... Devamını Gör

Yağız Kemancı

Neden Fenerbahçe'nin eski futbolcusu olduğunu sürekli yazıyorsunuz?Tarafsız yazılır böyle haberler; "Eski futbolcu cinayet olayına karıştı!" diye.O adam Beşi... Devamını Gör