Görüş Bildir
Haberler
Eski Bayramlardaki Hangi Tip Çocuktun?

Eski Bayramlardaki Hangi Tip Çocuktun?

14.05.2021 - 19:31

Size eski bayramlardaki hangi bayram çocuğu olduğunuzu söylüyoruz. Testi çözün ve ne kadar belalı bir bayram çocuğu olduğunuzu öğrenin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle yaşını öğrenelim!

2. Hangi bayramlıklar?

3. Sence bayramların en güzel tarafı ne?

4. Bu bayram nasıl hissediyorsun?

5. Toplu bayram tebriği yazacaksın, ne yazarsın?

5. Toplu bayram tebriği yazacaksın, ne yazarsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pandemi öncesi bayramların nasıl geçiyordu genellikle?

7. Hangi bayram şekerlerini daha çok seviyorsun?

8. Son olarak gifteki durum hakkında ne düşünüyorsun?

Bayramın uslu çocuğusun!

Bayramın uslu çocuğusun!

Allah herkese senin gibi bir evlat nasip etsin. Dedesiyle bayram namazına gitmeler, her büyüğün elini öpmeler, para verdiklerinde almak için anne babasından onay beklemeler... Sen eski bayramlarda ailesinin gururu olan çocuklardanmışsın. Yanakların sıkılsa sesin çıkmaz, büyüklerin yanında efendi gibi dururmuşsun. Gerçek bir ponçikmişsin yani. Bayramların uyumlu çocuğusun. Gömleğinin içinde bir yerlerde hala bir nazar boncuğu takılı. O zamanlar her ailenin hayali olan bir çocukmuşsun kısacası.

Bayramın ganimetçi çocuğusun!

Bayramın ganimetçi çocuğusun!

Ay sen çok fena bir şeymişsin. Kimin eli öpülünce harçlık verir, kimin elini öpmeye gerek yok, kimlerin evinde iyi çikolata var, hangi amcana hangi lafı edersen daha çok harçlık verir, bunların hepsinin uzmanı olmuşsun zamanında. Bayramları kafanda şirket yönetir gibi yönetmişsin. Bayramlar topladığın paralar ve şekerlerle anlamlandırmışsın. Gün sonu hasılatın bütün mahalledeki çocuklardan fazla değilse o bayramı başarısız bir bayram olarak görmüşsün hep. Bir de gittiğin evlerde ikramları yediysen keyfinden geçilmezmiş. Patron bebek misin sen nesin?

Bayramın mızmız çocuğusun!

Bayramın mızmız çocuğusun!

Etrafındakilerin bayramını burnundan getirmek için gönderilmişsin. Verilen harçlığı, gidilen yerleri, ikramlıkları hiç beğenmezmişsin. Yani belki beğenirdin aslında ama sen hep baştan mızmızlık peşinde gitmişsin ailenle misafirliklere. Her soruya surat asma, daha evden çıkmadan anne-babanın ağzından burnundan getirme senin en temel özelliklerin olmuş hep. Bir nedeni de yok he bunların, hepsi öyle boş bir inattan. İnsanları da bıktırmışsın böyle böyle. Şimdi bu efendi numaraları bize gelmez haberin olsun.

Sen tam bir bayram belasısın!

Sen tam bir bayram belasısın!

Bayramın ilk günü sabah erkenden evden fırladığında komşular ve diğer çocuklar başlarına gelecekleri nereden bilebilirlerdi ki? Önce top oynarken iki ayrı evin camlarını kırarsın, sonra çatapatlar patlatıp mahalleyi savaş alanına çevirirsin, en son da para yerine şeker ikram eden komşuna cimri dediğin duyulunca ailen seni ceza olsun diye eve kilitler. Fakat sen öyle bir çocukmuşsun ki onlar için seni eve kapatmak başlarına gelecek en kötü şey olabilirmiş. Evde durman da herkesin ağzından burnundan getireceği için, aman dışarıda ne yaparsa yapsın diyerek seni dizginlemeye bile çalışmamışlar. Sonraları biraz merhamet etmişsin de insanlar derin bir nefes almış. Büyümen herkes için en hayırlısı olmuş yani.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
53
25
16
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aylin Kayhan

Bayramın mızmız çocuğusun!

TEYLA

Bayramın uslu çocuğusun!

Tugbaa

Bayramın uslu çocuğusun!