Görüş Bildir
Haberler
Eski Başkan Barack Obama'nın 2020'de Favorisi Olan Dizi ve Filmler

Eski Başkan Barack Obama'nın 2020'de Favorisi Olan Dizi ve Filmler

Mia Zona
20.12.2020 - 10:45

Eski başkan Barack Obama her sene favori film ve dizilerini takipçileriyle paylaşıyor. Sıra 2020'nin favorilerinde...

Not: Film açıklamaları beyazperde.com ve Netflix'ten alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ma Rainey's Black Bottom - Ma Rainey: Blues'un Annesi (2020)

1. Ma Rainey's Black Bottom - Ma Rainey: Blues'un Annesi (2020)

IMDb: 7,3

Blues’un annesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur.

2. Beanpole - Uzun Kız (2019)

2. Beanpole - Uzun Kız (2019)

IMDb: 7,1

1945 yılında yaşanan II. Dünya savaşı, birçok şehrin yıkılmasına, insanların fiziksel ve zihinsel olarak hasar almasına neden olur. Savaşın üzerinden ayların geçmesine rağmen, etkilerinin oldukça taze olduğu bu dönemde yaşayan Iya, cepheden dönen arkadaşı Masha ile birlikte hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışır. Görüntü itibari ile diğer insanlardan ayrılan Iya, Masha’nın otoritesi altında yaşamaya başlar ve bu durum iki kadının ilişkilerinin farklı boyuta taşınmasına neden olur.

3. Bacurau (2019)

3. Bacurau (2019)

IMDb: 7,5

Bacurau, Brezilya’da bulunan küçük bir kasabadır. Genç bir kadın olan Teresa, Bacurau’da bulunan büyükannesinin cenaze törenine katılmak için kasabaya gider. Teresa’nın büyükannesi olan, kasabanın lideri Carmelita, 94 hayatını kaybedince kasabada yas havası hakim olur olur. Teresa, cenaze için geldiği Bacurau'nun birçok sorununun olduğunu gözlemler. Kasaba, temel olanaklardan yoksun, telefonunun çekmediği, temiz suyun bulunmadığı ve daha nice sorunların baş gösterdiği bir yer haline gelmiştir. Carmelita'nın ölümünün ardından geçen birkaç gün sonra kasaba sakinleri, bölgenin haritadan silindiğini ve art arda ölümlerin meydana geldiğini fark eder.

4. Nomadland (2020)

4. Nomadland (2020)

IMDb: 7,8

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

5. Soul (2020)

5. Soul (2020)

IMDb: 8,0

Orta okul müzik öğretmeni Joe Gardner, bir jazz grubu ile birlikte çalışan jazz piyanisti olmanın hayalini kuruyordur. Bunun ardından ilk müzisyenlik deneyimini edinir. New York sokaklarında gezinen adam, birden bire kendini kanalizasyona düşerken bulur. Ancak burası aslında farklı bir dünyaya açılıyordur. Şimdi ise Dünya'ya nasıl geri döneceğini bulması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Colectiv (2019)

6. Colectiv (2019)

IMDb: 8,4

Colectiv, Moğolları ve politikacıları zenginleştirirken, masum vatandaşların ölümüne yol açan büyük bir sağlık hizmeti sahtekarlığını ortaya çıkarmaya çalışan bir araştırma ekibinin hikayesini konu ediyor.

7. Mank (2020)

7. Mank (2020)

IMDb: 7,2

Mank, 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesini konu ediyor. Herman Mankiewicz’i Gary Oldman’ın canlandıracağı biyografik yapımın yönetmen koltuğunda David Fincher yer alıyor. Mank, David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanıyor.

8. Martin Eden (2019)

8. Martin Eden (2019)

IMDb: 6,7

Martin Eden, genç bir denizcinin hayat yolculuğuna odaklanıyor. İşçi sınıfı mensubu olan Martin Eden, denizcilik yaparak geçimini sağlar. Bir gün San Francisco’da yaşayan üst sınıf bir genç olan Arthur Morse’nin hayatını kurtaran Martin, teşekkür amacıyla Arthur’un evine davet edilir. Burada Arturo'nun güzel kız kardeşi Elena ile tanışan Martin, genç kadını görür görmez aşık olur. Martin’in Elena’ya duyduğu aşk, ulaşmak istediği sosyal statünün de sembolü olur. Martin, statüsünün yarattığı engellere karşı koymaya çalışırken yazar olma hayalini de gerçekleştirmek için çabalar.

9. Let Him Go - Gitmesine İzin Ver (2020)

9. Let Him Go - Gitmesine İzin Ver (2020)

IMDb: 6,7

Emekli şerif George Blackledge ve eşi Margaret, oğullarını kaybetmenin acısıyla baş etmeye çalışır. Artık onların hayattaki tek amacı, torunlarını bulup ailelerine dahil edebilmektir. Çift, tehlikeli bir aileyle birlikte kalan genç torunlarını kurtarmak için Montana’daki çiftliklerinden ayrılarak Dakota’ya gider. Blanche Weboy tarafından yönetilen ailenin yanına geldiklerinde George ve Margaret, onların çocuğu bırakmayacaklarını anlar. Aileleri uğruna savaşmak zorunda kalan George ve Margaret, torunlarını yanlarına almayı başarabilecek midir?

10. Time (2020)

10. Time (2020)

IMDb: 7,3

Time, 60 yıl hapis cezasına çarptırılan kocasının özgürlüğüne kavuşması için mücadele eden bir kadının hikayesini konu ediyor. Fox Rich, altı çocuğunu büyütmeye çalışırken bir yandan da 60 yıl hapis cezası olan kocası Rob'un serbest bırakılması için savaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Boys State (2020)

11. Boys State (2020)

IMDb: 7,7

Boys State, Teksas’ın dört bir yanında yaşayan farklı hayatlara ve siyasi görüşe sahip olan 17 yaşındaki bin gencin, hükümet kurmak için bir araya gelmesini konu ediyor.

12. Selah and the Spades (2019)

12. Selah and the Spades (2019)

IMDb: 4,7

Seçkin bir Pennsylvania yatılı okulunda öğrenciler, beş farklı grup tarafından yönetilir. Her bir grup farklı yönlere eğilmiştir. On yedi yaşındaki Selah Summers da öğrencilerin kötü alışkanlıklarına hitap eden, onlara yasadışı alkol sağlayan en dominant grup olan Spades’in lideridir. Gruplar arasında sürekli meydana gelen gerginlikler, liderlerin kontrolü ellerinde tutmak için mücadele etmesine neden olur. Yaklaşmakta olan mezuniyet öncesinde Selah, kendisine kimi yakın tutup kimden uzak durması gerektiğine karar vermek zorundadır.

13. Crip Camp: A Disability Revolution (2020)

13. Crip Camp: A Disability Revolution (2020)

IMDb: 7,8

Crip Camp, engelli gençlerin bulunduğu bir yaz kampında yaşananlara odaklanıyor. 1970’lerde geçen belgeselde, engelli gençler için düzenlenen bir yaz kampında, onların hayatının tamamen değişmesine neden olacak bir devrimin fitilinin ateşlenmesi ile birlikte yaşanalar gözler önüne seriliyor.

14. Better Call Saul (2015 - )

14. Better Call Saul (2015 - )

IMDb: 8,7

Breaking Bad'in öncesini anlatan Emmy adayı dizide, ufak çaplı avukat Jimmy McGill’in ahlak yoksunu 'hukuk adamı' Saul Goodman’a dönüşmesini izliyoruz.

15. The Queen's Gambit (2020)

15. The Queen's Gambit  (2020)

IMDb: 8,7

1950'lerde bir yetimhanede, küçük bir kız müthiş bir satranç yeteneği sergiler. Ancak yıldızlığa uzanan umulmadık yolculuğunda bağımlılıkla mücadele etmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. I May Destroy You (2020 - )

16. I May Destroy You (2020 - )

IMDb: 8,1

I May Destroy You, büyük bir travma yaşayan bir kadının hayatına odaklanıyor. Kendisine güvenen bir kadın olan Arabella, yazdığı ilk kitabının getirdiği başarının ardından ikinci kitabını yazmaya başlar. Büyük bir stres altında bulunan Arabella’nın hayatı, bir gece kulübünde cinsel saldırıya uğramasıyla geri dönüşü olmayan bir şekilde değişir. Yaşadığı korkunç olayın ardından Arabella, ailesi, arkadaşları, kariyeri dahil hayatındaki her şeyi yeniden değerlendirmeye başlar. Bu süreç Arabella’nın kendisini yeniden keşfetmesini sağlar.

17. The Boys (2019 - )

17. The Boys (2019 - )

IMDb: 8,7

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. Preacher’ın yazarı Garth Ennis ile Derick Robertson’ın kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanan dizi, Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin imzasını taşıyor.

18. The Good Lord Bird (2020)

18. The Good Lord Bird (2020)

IMDb: 7,5

James McBride’ın aynı adlı romanından uyarlanan Good Lord Bird, eski köle Onion’ın hikayesini konu ediyor. Dizide, Oscar adayı aktör Ethan Hawke, Onion’ı evine alan kölelik karşıtı John Brown karakterine hayat veriyor. Brown, 1859’da gerçekleşen ünlü baskının öncüsü olsa da isyan başarısızlığa uğrar. Ancak bu gelişme, İç Savaşı başlatacak olayların başlangıcı niteliğinde olacaktır.

19. Devs (2020)

19. Devs (2020)

IMDb: 7,7

Devs, genç bilgisayar mühendisi Lily’nin hikayesini ekrana taşıyor. San Francisco’daki bir teknoloji firmasında çalışan Lily, erkek arkadaşının ortadan kaybolmasıyla sarsılır. Lily şirketin gizli geliştirme departmanını araştırmaya başladığında bazı şeylerin erkek arkadaşının ortadan kaybolmasıyla ilişkili olduğunu keşfeder.

20. The Last Dance (2020)

20. The Last Dance (2020)

IMDb: 9,2

The Last Dance, Michael Jordan’ın kariyerine odaklanıyor. 1997-1998 sezonunun bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği belgeselde, Michael Jordan liderliğindeki Chicago Bulls’un yükselişi ve altıncı NBA şampiyonluğu anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. City So Real (2020 - )

21. City So Real (2020 - )

IMDb: 6,9

City So Real belgeseli Chicago şehrine modern, çok yönlü bir bakış sağlıyor.

22. Mrs. America (2020)

22. Mrs. America (2020)

IMDb: 7,9

Feminizmin yükselişini ve ABD’deki eşit hak yasasının hazırlanışına giden süreci ünlü aktivist Phyllis Schlafly’nin gözünden anlatan mini dizi, kadın hareketinin, siyaset ve kültür dünyasını nasıl değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Kendisini hayatı boyunca ev kadının bir aktivist olarak tanıtan Phyllis Schlafly, kürtajın yasallaşması ve eşcinsel haklarının sağlanması gibi kampanyalarda uzun yıllar boyunca mücadele etti.

23. The Good Place (2016 - 2020)

23. The Good Place (2016 - 2020)

IMDb: 8,2

The Good Place, öldükten sonra kendisini The Good Place adlı yerde bulan Eleanor’un yaşadığı maceraları konu ediyor. Dünyada pek de iyi bir sicile sahip olmayan Eleanor, buraya yanlışlıkla gönderildiğini fark etse de bunu çevresindekilerle paylaşmaz. Ne var ki Eleanor’un gelişinden sonra kasabada işler rayından çıkmaya başlar ve Eleanor, komşuları Chidi, Tahani ve Jason ile birlikte sıra dışı maceralara sürüklenir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın