Görüş Bildir
Haberler
Ayasofya Eski İmamı Boynukalın'ın 23 Nisan Paylaşımına AKP’li İncekara’dan Tepki

Ayasofya Eski İmamı Boynukalın'ın 23 Nisan Paylaşımına AKP’li İncekara’dan Tepki

AKP eski milletvekili Halide Özen İncekara, istifa eden Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın’ın 23 Nisan ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstifa eden Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın Twitter hesabından  “23 Nisan 1920'de meclisimiz İslami esaslara uygun bir şekilde açılmış, dualar okunmuş ve kurbanlar kesilmişti. Sonradan bu anlayış maalesef terkedildi. İslami bir sistemin dillendirildiği ve milletin ettiği o duaların makes bulması ve o ruhun yeniden canlanması ümidiyle” mesajını paylaştı. 

Eski AKP Milletvekili Halide Özen İncekara, Boynukalın'ın mesajına tepki gösterdi.  Boynukalın'ın paylaşımını alıntılayan İncekara, 'Yorumları niye kapattınız hocam? İslâmî esaslara uygun derken, bu esaslar nerede yazıyor?  Kurban kesmek mesela... Çok şükür, sadece açılışta değil her meclisin kapısından besmele ile girdim, sırama oturunca kurul başlamadan hayır dualarımı ettim. Bunları bir esasa bağlamamıştım' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
25
9
7
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökberk

O kadar iğrenç bir insan ki, midem kaldırmıyor

Halil Ertuğrul

Bir gün Hacıbayram Camii’ne gittik. Gazi Mustafa Kemal Paşa da beraberdi. Ben o zaman Ekonomi Bakanı idim. Camiden tekbirle çıktık. Meclise geldik. Bir de mü... Devamını Gör

Adam

Ben laikliğe de karşıyım artık. Topyekün herhangi bir inanışın boyunduruğunda olmayı radikal bir şekilde reddediyorum. İster radikal islamcı ister "Atatürkçü... Devamını Gör