Görüş Bildir
Haberler
Eşi Tarafından Öldürülen Süreyya Arlıcan'ın Son Notu: 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır'

Eşi Tarafından Öldürülen Süreyya Arlıcan'ın Son Notu: 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır'

Eşi Şehmus Çiçek tarafından öldürülen Süreyya Arlıcan Çiçek, Ankara’da üyesi olduğu Tüm Bel Sen’deki mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Arlıcan'dan geriye saldırıya uğramadan kısa süre önce paylaştığı 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' yazan fotoğrafı ve gülüşü kaldı.

Evrensel'den Deniz Sönmez'in haberine göre, İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde yaşayan 58 yaşındaki Süreyya Arlıcan Çiçek, yaklaşık bir hafta önce eşi Şehmus Çiçek tarafından evde çıkan tartışma sonrasında darbedildi. Yumruk ve silahın kabzasıyla kafası ve kaburgalarına aldığı darbeler nedeniyle önce İzmir’de bir hastaneye kaldırılan Arlıcan, Bodrum’da bir özel hastaneye götürüldü. 

Bir süredir yaşam mücadelesi veren Arlıcan yaşamını yitirdi. Süreyya Arlılcan’ı öldüren Şehmus Çiçek tutuklandı. Arlıcan’dan geriye ise yaklaşık 3 hafta önce kendisini öldüren Şehmus Çiçek ile brilikte çekildiği fotoğraftaki “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, TCK-103 6284’ü uygula” yazısı kaldı.

"Canımız bir kez daha yandı"

"Canımız bir kez daha yandı"

Süreyya Arlıcan Çiçek, memleketi Ankara’da üyesi olduğu Tüm Bel Sen’deki mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Saldırıya uğramadan kısa süre önce sosyal medya hesabında Şeyhmus Çiçek ile çekildiği fotoğrafta “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” notuyla hatırlanan Arlıcan’ın cenazesinde konuşan arkadaşları ve akrabaları “İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığı şu günlerde bir kere daha canımız yandı” dedi.

"Emine Bulut'un, Özgecan'ın sesi olmak için çalışıyordu"

"Emine Bulut'un, Özgecan'ın sesi olmak için çalışıyordu"

Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine Arlıcan'ın akrabaları, yakınları, dostları ve sendikadan mücadele arkadaşları katıldı. 

Ablasının talebinin her zaman İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması olduğunu söyleyen Süreyya Arlıcan'ın kardeşi Abbas Arlıcan cinayetle ilgili adli sürecin devam ettiğii belirterek zanlının şu an tutuklu olduğunu, başka bir söylemek istemediğini dile getirdi.

Süreyya Arlıcan'ın kuzeni Erhan Yılmaz ise 'Kendisi mücadelesini sendikalarda, devrimci dayanışmada, kadın platformlarında sürdürüyordu. Mücadele yaşamının bir parçasıydı. Emine Bulut'un, Özgecan'ın ve daha birçok kadının sesi olmak için çalışıyordu. Bugün sendikası Tüm Bel Sen'in de dediği gibi 'Yasta değil isyandayız' dedi. 

Cemevinde düzenlenen törenin ardından Süreyya Arlıca, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filter

Umarim karşı olanların başı göğe ermiştir.Çok mutlusunuzdur. Hala eşi düzgün seçmeli diyenler var. Biz insan olalım demiyor nedense. Sanki hepsi gerçek yüzü... Devamını Gör

fatma keskin

he bende onu anlamıyorm sürekli eşini düzgün seçseydi demeler yok o adamla ne işi vardı demeler. hep bi bahanesi var şiddetn katilliğin. tabki seçebildimizi ... Devamını Gör

Jey

Inanılmaz!! Mücadelenin içindeyken, hayat arkadaşım dediğin kişinin hiç feyz almaması...

daredevil.

Eğitim şart! İdealist öğretmenleri destekleyin, onları bir çatı altında toplayıp moral aşılayın. Bu iş eğitimden başka bir yolla çözülmez, istediğin kadar ce... Devamını Gör