Görüş Bildir
Haberler
Esad: 'Türkiye ve Arabistan Suriye'ye Saldırabilir'

Esad: 'Türkiye ve Arabistan Suriye'ye Saldırabilir'

Emre Ordu
12.02.2016 - 17:35 Son Güncelleme: 12.02.2016 - 18:04

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada Türkiye veya Suudi Arabistan'ın Suriye'ye müdahale riski bulunduğunu, bu ihtimali gözardı etmediklerini ve ordunun bununla yüzleşmeye hazır bekleyeceğini ifade etti. Ayrıca ülkesinin tamamını almaya kararlı olduğunu belirten Esad, bölgesel aktörlerin müdahil olması sebebiyle bu sürecin zaman alacağını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, tüm ülkeyi geri almaya kararlı olduğunu, ordusunun bunu tereddütsüz deneyeceğini ancak bölgesel aktörlerin dahil olması sebebiyle bunun zaman alacağını ve ağır bir bedeli olacağını söyledi.

Şam'da AFP ajansına konuşan Suriye rejimi lideri, Suriye barış görüşmelerinin de 'terörle mücadele sürerken' devam etmesini istedi. Esad, 'Görüşmelere tamamen inandık ancak eğer pazarlık edeceksek terörle mücadele de devam etmeli. Bu iki çabanın Suriye'de bir arada devam etmesi kaçınılmazdır' diye konuştu.

"Asıl savaş Halep ile Türkiye arasındaki yolu kesmekte"

"Asıl savaş Halep ile Türkiye arasındaki yolu kesmekte"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ordusunun Halep'in kuzeyindeki ana hedefinin Türkiye sınırına erişimi kesmek olduğunu söyleyen Esad, 'Asıl savaş Halep ile Türkiye arasındaki yolu kesmekte' dedi. Esad, Türkiye'nin 'terörist gruplara giden desteklerde ana nakil hattı' olduğunu söyledi.

'Türkiye veya Suudi Arabistan Suriye'ye saldırabilir'

Esad, Suudi Arabistan veya Türkiye'nin ülkesine askeri müdahale etme riski olduğunu söyledi. Bu ihtimali gözardı etmediklerini söyleyen Esad, ordusunun yüzleşmeye hazır bekleyeceğini de ekledi.

'BM iddiaları siyasi'

'BM iddiaları siyasi'

Suriye lideri, Birleşmiş Milletler'in kısa süre önce kendisini savaş suçları işlemekle suçlamasını da kabul etmediğini, bunların 'siyasi amaçlı iddialar' olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler, Esad hükümetini mahkumları ve gözaltındaki muhalifleri öldürmekle suçlamıştı. Esad, iddiaların hiçbir kanıtı olmadığını savundu.

Beşar Esad, Fransa hükümetine de tepki gösterdi. Fransa'nın 'aşırıcıları destekleyen yıkıcı politikalarına son vermesi gerektiğini' söyleyen Esad, bu yanlışı düzeltmenin Fransa hükümetinin görevi olduğunu iddia etti.

'Mültecilerin sebebi Avrupa'

'Mültecilerin sebebi Avrupa'

Suriyelilerin ülkeden kaçarak Avrupa'ya sığınmalarının doğrudan sebebinin Avrupa'nın kendisi olduğunu savunan Esad, Avrupa hükümetlerinden 'Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için yardım' istedi. Beşar Esad, insanların iltica etmelerinin asıl sebebinin Avrupa olduğunu ve 'teröristlere saklanma imkanı vermeyi durdurmaları' gerektiğini söyledi.

AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
39
22
19
10
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KoSeKu

rte yüzünden boku bokuna savaşa gircez

Vladimir Katrinova

Ah be güzel kardeşim. Orada bir zalim var, halkını katlediyor. Avrupa'nın buna dur diyecek hâli yok. Zaten Esad'ın ipleri onların elinde. Bunu birilerinin du... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

arabların götünü yaladığımız için araplar saldırırsa bizimkide saldırır gelecek göremiyorum bu ülkede

Pasif Kullanıcı

orospunun çocuğu esed, peki pyd dende topraklarını alacakmısın yoksa çıkarların karşısında rusya-israil üçlüsü yapıp büyük kantonlara göz yumacakmısın ? Sa... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Tabi lan manyak misin , Bir yanda ABD-RUSYA-ESAD-ISRAIL-IRAN-PYD-ISID-PARALEL-DONALD TRUMP-PUTIN-RAHMETLI BASKAN KENEDDY-NADIA KOMANACHI-BRIDGET BARGOT-KALEC... Devamını Gör