Görüş Bildir
Haberler
Esad: 'Erdoğan ve Davutoğlu Ülkeme Tavsiye Veremez'

Esad: 'Erdoğan ve Davutoğlu Ülkeme Tavsiye Veremez'

ATKN
04.10.2015 - 18:56 Son Güncelleme: 04.10.2015 - 21:35

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun ülkesine tavsiyede bulunma hakkı olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre İran'ın Khaber Televizyonu'na konuşan Esad, 'Erdoğan ve Davutoğlu, dünyada da kimseye tavsiyede bulunamazlar. Hakikat budur. Bu kadar basit ve net' dedi.

'Türkiye yıllarca istikrarlı bir ülkeydi'

Esad, Türk toplumunda son dönemde gözlemlenen ayrışmanın sorumlusunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Suriye lideri, 'Türkiye yıllarca istikrarlı bir ülkeydi. Ancak Erdoğan, ayrımcı dili, fitne söylemi ve toplumun farklı kesimlerine yönelik ayrımcı tavrı ile bu döneme son verdi' diye konuştu.

Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın Batılı ülkelerin gündemine gömre hareket ettiklerini savunan Esad, Suriye'deki sorunun kendisine yönelik eleştirilerle kişiselleştirilmek istendiğini söyledi.

Esad, 'ABD ve müttefikleri, Erdoğan ve Davutoğlu hükümeti teröristler desteklerken, onların Türkiye sınırından silah ve parayla geçmesine izin verirken, Suriye ve Irak'ta terörizmle-IŞİD'le nasıl mücadele edebilir?' ifadelerini kullandı.

Türkiye, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan'ı 'Suriye'ye teröristler göndermekle' suçlayan Esad, uluslararası toplumun bu ülkelere baskı yapmasını istedi. Esad, 'Eğer bu yapılırsa, sorun olmayacaktır. Suriye'deki sorunun çözümü hiç de karmaşık değil. Zira bu ülkeler Suriye halkına düşman. Zaten ülkemizdeki sorunun nedeni de onlar' dedi.

'Suriye-Rusya-İran-Irak ittifakı başarılı olmalı'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad mülakatında ülkesi ile Rusya-İran ve Irak'ın oluşturduğu ittifakın mutlaka başarılı olması gerektiğini de söyledi.

Beşar Esad aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Esad, ABD liderliğindeki koalisyonun ülkesi ile Irak'taki hava saldırılarını da eleştirdi, saldırıların verimsiz olduğunu belirterek, 'Saldırılar sadece terörizmin daha da yayılmasına neden oldu' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0