Görüş Bildir
Haberler
Esad'dan Kerry'e: 'Dışardan Gelen Açıklamalarla İlgilenmiyoruz'

Esad'dan Kerry'e: 'Dışardan Gelen Açıklamalarla İlgilenmiyoruz'

FreiGeist
16.03.2015 - 15:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, 'Eninde sonunda Esad'la müzakere etmek zorunda kalacağız' sözlerine Suriye'den yanıt geldi.

İran televizyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'Önce atılacak adımlara bakarız, sonra karar veririz. Suriye Devlet Başkanı'nın geleceğine dair yapılacak her tartışmayı Suriye halkı yapar, dışarıdan gelen açıklamalar bizi ilgilendirmez' dedi.

ABD'deki CBS Televizyonu'na konuşan Dışişleri Bakanı Kerry, Washington yönetiminin 'eninde sonunda' Beşar Esad yönetimiyle müzakere etmek zorunda kalacağını söylemişti. 2012 yılında yapılan 1. Cenevre Konferansı'na değinen Kerry, 'Her zaman 1. Cenevre süreci bağlamında müzakereden yana olduk' dedi.

ABD ve adını vermediği diğer ülkelerin Suriye'deki krizi bitirmek ve diplomatik süreci yeniden canlandırmak için yeni yollar aradıklarını belirten Kerry, ‘Bunun için Esad'ın üzerinde çeşitli yönlerden baskının artması gerekebileceğini' kaydetti.

Kerry'in 'Eninde sonunda Esad'la görüşmek zorundayız' sözlerinin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Marie Harf ise  Kerry'nin Esad'in kendisini kastetmediğini ve ABD'nin Suriye politikasında bir değişiklik olmadığını söyledi.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0