Görüş Bildir
Haberler
Es-Es'ten TFF'ye Zemin Tepkisi!..

Es-Es'ten TFF'ye Zemin Tepkisi!..

Batuhan
01.01.2015 - 16:21

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda yapacağı FBM Makine Balçovaspor Yaşamspor maçı olumsuz hava ve zemin koşulları nedeniyle ertelenen Eskişehirspor İdari Asbaşkan Yardımcısı Mehmet Arı , Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) kalınlığı 70 santimetreye ulaşan karın temizlemesinin zemini bozacağını anlattıklarını ancak TFF'nin ısrarla temizlenmesini istediğini bildirdi.

Arı, yaptığı yazılı açıklamada, stattaki personelin ve Odunpazarı Belediyesi'nden gelen ekiplerle, sahanın zemininde biriken karla mücadelesini dün öğle saatlerinden beri sürdürdüğünü kaydetti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları iletişim sonucu yoğun kar yağışını beklediklerini ifade eden Arı, şunları belirtti:

'Kamuoyunda bahsi geçen ve zemine brandanın serilmesi konusu teknik açıdan olası değildir. Branda, daha az yoğunluktaki yağışlarda zeminin çamur olmaması için ve ayrıca don ihtimaline karşı çimi korumak için serilir. Bu kadar yoğun kar yağışından önce branda serilir ise tonlarca kar, brandayla birlikte zemini ve çimi ezeceği gibi iş makinelerin müdahale etme şansı da olmaz. Ayrıca brandanın geri toplanması da mümkün olmaz. T ürkiye Futbol Federasyonu'na kalınlığı 70 santimetreye ulaşan karı temizlemenin zemini bozacağını anlattık. TFF ısrarla temizlenmesini istedi. Biz de, insan gücüyle bu karı temizlemenin mümkün olmamasından ötürü, karla mücadele için olabilecek en hafif iş makineleriyle müdahale etmek zorunda kaldık .'

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/turkiyeku...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0