Görüş Bildir
Haberler
Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinden Uzaktan 'Eğitim' Tepkisi

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinden Uzaktan 'Eğitim' Tepkisi

Hak Hukuk
25.05.2020 - 17:56

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri, uzaktan eğitim uygulamalarına tepkili.

''Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi'' sloganıyla eğitim veren  bir üniversite: Erzincan Üniversitesi, yeni adıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzincan Üniversitesinin  kuruluşu 2006 olarak gözükse de aslında Hukuk Fakültesi 27.06.1987 tarih ve 3389 sayılı Kanunla Atatürk Üniversitesine bağlı olarak kuruldu. Fakülte tarihi hakkında ayrıntılı bilgiye şuradan Fakültemiz Hakkında | HUKUK FAKÜLTESİ ulaşabilirsiniz.

Üniversitelerde 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 3 hafta süreyle eğitime ara verilmiş sonrasında da YÖK tarafından

 '23 Mart Pazartesi uzaktan eğitim kapasitesine sahip olan bütün üniversitelerimizde dijital imkânlar ile uzaktan öğretim süreci başlayacaktır.'

açıklaması yapılmıştı. Bu tarihten itibaren Erzincan Hukuk Fakültesi de Giriş - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi - Kampüs sitesinden uzaktan eğitime başlanacağını açıkladı.

Ancak Fakülte öğrencilerine bugüne kadar çoğu dersten hiç online ders sunulmadı. Derslerden haftalık sınavlar yapıldı ve soru hazırlama gibi ödevler verildi. Bir hafta sonrasına da  ara sınav yapılacağı  açıklanmasıyla öğrenciler iyice zor duruma düştü. Seslerini duyurmak için mail ve mesaj yoluyla ders hocalarına ulaşmaya çalışsalar da çoğu zaman yanıt dahi alamadılar.

Kaynak: https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haber...

Twitter'dan seslerini duyurmaya çalışıyorlar

Twitter'dan seslerini duyurmaya çalışıyorlar

Üniversitelerde, evden çıkması yasak 20 yaşın altında bir çok öğrenci de bulunuyor. Bu karantina günleriyle birlikte zor şartlarda olan fakülte öğrencileri Twitter'da  Erzincan HakHukuk (@EHakhukuk) on Twitter  , Erzincan Hukuk Adalet İstiyor (@euhukuk) on Twitter   , No Context Erzincan Hukuk (@nocontexteuhf) on Twitter gibi sayfalarda, whatsapp ve telegram gruplarında organize oldu.Öğrencilerin buluştukları ortak bir nokta var: mevcut sistemin çok yoğun ve yorucu oluşu.Fakülte öğrencileri yaşadıkları problemleri anlatmak  için birlikte hareket etmekte karar kıldı.

22 Nisan günü 18:30 da ortak bir Tag'le Twitter'dan  bir kez daha seslerini duyurabilmek için çabalayacaklar.

Kaynak: https://twitter.com/EHakhukuk/status/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın