Görüş Bildir
Haberler
Erzincan da Gezilecek Yerler Neresidir

Erzincan da Gezilecek Yerler Neresidir

Erzincan Gezi Rehberi Gezilecek Yerler

Erzincan gezi rehberi yazımıza Hititler ve Urartu'lara ev sahipliği yapmış bir şehir olan Erzincan ile devam ediyoruz. Birinci derece deprem bölgesi içerisinde olan şehir bu yüzden bir kaç defa tamamen yıkılarak yeniden kurulmuştur.

Doğal güzelliklere değinecek olursak deprem bölgesi içerisinde olmasına rağmengezilecek ve görülecek bir çok yer vardır. Mesela Girlevik Şelalesi şehre yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bölgenin cenneti olan bu alanda yaz aylarında piknik ile beraber kış aylarında ise buzul tırmanışları yapılmaktadır.

Erzincan’a gelmişken görmeniz gereken en güzel yerlerden birisi de Otlukbeli Gölü’dür. Otlukbeli Gölün maden sularının oluşturduğu traverten seddi bir yapıya sahiptir. Göl bu özelliğinden dolayı doğal anıt olarak nitelendirilip koruma altına alınmıştır.

Maden suyu demişken Erzincan halkının vazgeçilmez mesire alanı olan Ekşisu sizinde mutlaka görmek isteyeceğiniz bir olacaktır. Ekşisu’da çeşmeden maden suyu içebilir ve kükürtlü suda yüzebilir yada ayaklarını suya sokarak rahatlayabilirsiniz. Yada Termal kaplıcalarda güzel bir gün geçirebilirsiniz. Kızılay maden suyu tarafından şişelenerek satışı yapılan ekşisu’dan mutlaka içmenizi tavsiye ediyoruz.

Hititler döneminden beri yerleşime sahne olan Kemah ise Erzincan'a 52 km uzaklıkta bulunuyor. Ünlü Kemah Kalesi de ilçe merkezini kuşatan yalçın kayaların üzerinde kurulmuştur. Kalenin ihtişamı, kurulduğu doğal kütlenin niteliğinden kaynaklanıyor. Bir Selçuklu Komutanı olan Sultan Melik Türbesi’nide mutlaka gezmelisiniz.

Kaynak : https://www.haberea.com/erzincan-gezi-rehberi-gezilecek-yerler-h-636.html

Kaynak: https://www.haberea.com/erzincan-gezi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın