Görüş Bildir
Haberler
Ertuğrul Sağlam: "Stoch'un Oynamaması Normal"

Ertuğrul Sağlam: "Stoch'un Oynamaması Normal"

Enver K.
18.09.2015 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe maçının üst sıralara çıkmak ve moralleri düzeltmek için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Sağlam, Skadrosuna çok iyi takviyeler yapmış ve lige de iyi başlangıç yapmış olan bir takımla karşı karşıya geleceklerini belirtti.

Bu tür maçların zaman zaman kolay olabileceğini ifade eden Sağlam, 'Ama rakibin gücü ve oluşturacağı atmosferi göz önüne aldığımızda, zorlu bir atmosfer ve karşılaşma bekliyoruz. Bu gibi karşılaşmalarda antrenörün, oyuncularını çok fazla motive etmeye ve maçın ciddiyetini anlatmasına gerek kalmıyor' dedi.

Ertuğrul Sağlam, bu karşılaşmanın oyuncular için bir fırsat olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

'Ligdeki durumumuz itibarıyla sonuç olarak kötü başladığımız fakat geçtiğimiz hafta ilk puanlarımızı aldığımız ligde, Fenerbahçe karşısında ortaya koyacağımız mücadele, olumlu futbol ve beraberinde alacağımız bir galibiyetin bundan sonraki dönemle alakalı bize katacağı değerin farkındayız. Bu karşılaşmadan alınacak iyi bir sonucun değerini biliyoruz. Bir geçiş süreci yaşıyoruz, bir adaptasyon süreci içerisindeyiz. Birçok oyuncusunu değiştirmiş, kadrosundaki oyuncuları önemli derecede kaybedip yeni oyuncular almış bir takımın bu süreci yaşarken alacağı iyi sonuçların moralleri üst seviyeye çıkarmaya katkı sağlayacağı ortada. Fenerbahçe karşılaşmasını güzel bir fırsat olarak değerlendirip, ligdeki puanımızı artırmak, üst sıralara çıkmak ve uyum sürecini atlatmak için kazanmaya çalışacağız.'

'Bizim sahada ne yapacağımız belirleyici olacak'

Sağlam, Fenerbahçe'nin Molde'ye 3-1 mağlup oldukları maçın etkilerinin ne olacağını bekleyip göreceklerini belirtti.

Bu karşılaşmanın etkilerinden daha çok, kendilerinin ortaya ne koyacağının önemli olduğunu vurgulayan Sağlam, 'Bir önceki karşılaşmanın etkilerinden daha çok, pazar günü maçın gidişatını etkileyecek önemli etken bizim futbol adına ortaya koyacağımız değerler ve üretkenlik adına göstereceğimiz mücadele olacak. Bizim sahada ne yapacağımız belirleyici olacak' diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Stoch ile ilgili sözleşmede bulunan 'Fenerbahçe'ye karşı oynayamaz' maddesini nasıl buluyorsunuz?' sorusunu Sağlam, 'Bence bu durum garip değil. Bizim ülke olarak futbola bakış açımız, olayları değerlendirme açımız, futbol kültürümüz maalesef bu olayı bu şekilde kabullenebilecek düzeyde değil' diye yanıtladı.

Stoch'un sezon sonunda, kiralık olduğu için Fenerbahçe'ye döneceğini hatırlatan Sağlam, şunları kaydetti:

'Diyelim ki Stoch, Fenerbahçe karşısında çok mücadeleci bir oyun oynuyor ve bir iki tanede gol atıyor. Başka yerlerde bu durum çok doğal bir şey. Fenerbahçe açısından olayı değerlendirdiğimiz zaman olumsuz karşılayabilirler. Bu tarafa geliyorsunuz, Stoch net bir pozisyonu kaçırabilir ya da gol atıp sevinmez haliyle. Bu sefer bu tarafta sıkıntı oluyor. Oyuncu iyi oynasa da kötü olsa da sıkıntı oluyor. O yüzden açıkçası insanlar farklı şeyler düşünebilirler. Bizim futbola bakış açımız, olayları değerlendirme açımız bu iki olayı da hoş görecek durumda değil. Oyuncunun yanlış bir hareketi bütün sezonunu bitirebilir.'

'Bu hafta ilk defa tam kadro çalışma imkanı bulduk'

Sağlam, takım olarak eksiklerin giderildiği ve 27 kişilik kadroda ilk defa eksiksiz olarak çalışmaya başladıklarına dikkati çekti.

Bunun olumlu etkilerini antrenmanlarda hemen görmeye başladıklarına anlatan Sağlam, 'Bu hafta ilk defa tam kadro çalışma imkanı bulduk. İnşallah bu çocuklar adaptasyon süreciyle ilgili sorunları giderip oyun içerisinde birbirlerine katkı sağlayacak düzeye geldiklerinde bu takım futbol adına çok güzel şeyler yapacak. Bunu zaman içerisinde halletmemiz gerekiyor. Böyle bir futbol dünyası yok. Dışarıdan oyuncuyu getiriyorsunuz, getirdiğiniz oyuncuyu hemen iyi oynasın beklentisi var. Öyle bir şey yok. Alt mahalleden üst mahalleye taşındığımız zaman bile hemen kendimize gelemiyoruz. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın da sıkıntı yaşamaları çok doğal' değerlendirmesinde bulundu.

Futbolcularının çok karakterli ve yetenekli olduğunun altını çizen Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ülke futbolunda istikrar sorunu var. Hoşgörü ve sabrın olmadığı bir yerde istikrar da olmuyor.Bursaspor bu sıkıntıyı çekmiş bir takım. İstikrarsızlığın ve bunun beraberindeki getirdiği sıkıntılarında insanlara neler yaşattığını hep beraber sizler de yaşadınız bizler de. İstikrarın yaşandığı dönemde de neler yaşandığını hep beraber gördük. Bu camianın içerisindeki herkesten bu sabrı ve hoşgörüyü bekliyorum.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0