Görüş Bildir
Haberler
Erol Köse ve Can Tanrıyar'a 'Twitter' Cezası

Erol Köse ve Can Tanrıyar'a 'Twitter' Cezası

Erol Köse Ve Can Tanrıyar'a 'Twitter' Cezası

Petek Dinçöz'den ayrıldıktan sonra Twitter'da eski kayınvalidesi hakkında yazdıkları gerekçesiyle Can Tanrıyar ve onunla birlikte hareket ederek yine Twitter'da aynı kişi hakkında yazı yazdığı kaydedilen Erol Köse 'hakaret'ten suçlu bulundu. Mahkeme Tanrıyar'ı 5 bin 625 TL, Köse'yi ise 6 bin 750 TL adli para cezasına çarptırdı.

 İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Can Tanrıyar ile Erol Köse hazır bulundu. Son sözleri sorulan Can Tanrıyar hakkındaki suçlamaları redderek, 'Eski kayınvalidemle aramızda bir husumet söz konusudur. Bu nedenle bana iftira atılmaktadır' dedi. Köse ise dava konusu ifadelerin kullanıldığı twitter hesabının kendisine ait olmadığını belirterek, beraatini istedi. Erol Köse'nin avukatı, twitter hesabının IP adresinin tespitini istedi.

MAHKEME: EĞLENCE OLSUN DİYE HAKARET ETTİLER

Mahkeme, Twitter'ın ABD menşeli bir internet uygulaması olması ve burada hakaret fiilinin suç olarak düzenlenmemesi nedeniyle ABD adli makamlarının IP tespiti yönündeki talepleri kabul etmemesi nedeniyle bu talebin reddine karar verdi.

Mahkeme hakimi Metin Özdemir, yapılan yargılama sonucunda sanıkların, Esra Süay Toğuş ile aralarında doğrudan doğruya bir husumet olmadığı halde sırf Toğuş'u rencide edip eğlenmek maksadı ile hakaret suçunu işlediklerinin sabit olduğuna karar verdi.

EKONOMİK DURUMU İYİ OLANA DAHA FAZLA CEZA

Hakim Metin Özdemir bu nedenle sanıkları 'hakaret' suçundan 225 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanıkların ekonomik durumlarını göz önünde bulunduran mahkeme, Tanrıyar için günlüğü 25 TL'den toplam 5 bin 625 TL, Erol Köse'nin günlüğü 30 TL'den hesaplanıp 6 bin 750 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca her iki sanığın da daha önce kasıtlı suçlardan mahkum olmaları nedeniyle haklarındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanık Erol Köse ve Can Tanrıyar duruşma çıkışında kararı temyiz edeceklerini söyledi.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, her iki sanığın da 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

 (DHA)

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0