Görüş Bildir
Haberler
Erkekler haklarını arıyor!Feminizmi sömüren topluluğa cevap.Feminizm nedir?

Erkekler haklarını arıyor!Feminizmi sömüren topluluğa cevap.Feminizm nedir?

Bay ve Bayanlarr! Sadece ülkemizde değil dünya genelinin gündeminde Tap10 listesine giricek olan 'Feminizm' kelimesinin hepimiz üstün körü ne demek olduğunu biliyoruz. 'Kadın hakları','Dikkat çekme felsefesi','Erkek düşmanlığı', hatta 'Lezbiyenliğin ilk adımı' olarak farklı anlamlarla yorumlandırdığımız, lastik gibi nereye çeksek gelecek olan Feminizm'i gerçek anlamı olan 'Eşitlik'ten uzaklaştıran sömürücü güçler adına sizlere savunmaya geldik. 'BEYLER BAYANLAR' Buyurun :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

FEMİNİZM NEDİR?

İlk olarak incelediğimiz konunun tam olarak ne demek istediğini öğrenelim. Feminizm;Latince femina kelimesinden türemiş bir kelimedir. Temeli, Fransızcada

feminizmeye dayanır. Eşitlik, her anlamda aynı seviyede olmak olarak

anlaşılan ve toplumsal gruplar arasındaki koşul farklılıklarının yok

edilmesidir. Dünyada kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizliğin

bulunması, feminizm düşüncesinin amacının kadının toplum içindeki yerini

iyileştirmek ve gerçek anlamda bir eşitlik durumunun oluşmasını

sağlamıştır.

Feminizmin temeli çoğunlukla kadınların özgür olmasına

dayanır. Cinsiyetle ilişkisi olduğuna inanılan unsurların analizini

yapmayı kendine odak almıştır. Yine çoklukla cinsiyet eşitsizliği ve

kadınların haklarını, kadınların genel sorunlarını araştırmaya ve

çözümlemeye odaklıdır.Üzerinde durduğu konular ise; 'Hukuki Alanda Kadın Erkek Eşitliği,Cinsel Kimlikler ve Seksüel Anlamda Özerlik'.

GELELİM ASIL KONUMUZA, NE İDİ NE OLDU?

Feminizm neydi ne oldu? Biz kadın erkek eşitliği derken, kadınlar olarak ülkede çektiğimiz sıkıntılardan kurtulmak için bir çare olarak görürken, Feminizm ne zaman sadece kadın hakları oldu? Eşitlik anlamından çıkıp Erkek Düşmanlığı olarak algılanmaya başladı. 'Femin kadınlar olarak bizlerde erkekler gibi istediğimiz saatte korkusuzca dışarda dolaşmak istiyoruz.İstersek tesettür giymek istersek şort giymek ve kıyafetlerimizle yargılanmamak istiyoruz.Kadınların acı çekme gücü erkeklere oranla daha fazla iken güç kelimesinin sadece erkekler üzerinde kullanılmamasını istiyoruz. Kız gibi koşup kız gibi gülmek istiyoruz. Biz biz olmak istiyoruz. SALIN BİZİ!' derken erkeklerin birer insan olduğunu unutan sözde 'Femin' hemcinslerime sözüm. 'SALIN MİLLETİ!'

Erkekler tarafından ezildiğini söyleyip 'Ezme sırası bizde' algısı olarak amacından saptırılmaya çalışılan Feminizm tüm cinsiyetlerin hakkıdır. Kadın,erkek,LGTB. Cinsiyet ayırt etmeksizin insanı insan olarak kabullenmeye, insanların hayattaki yaşam felfesine saygılı ve eleştiriye kapalı, kısa ve net söylemek gerekirse dünyanın en güzel insanı bunu  'O bu şekil giyinir bu bu şekil yaşar herkesin hayatına kimse karışamaz!' diye savunur.

Üzerimizden Kalıplaşmış Kurallarını Çek!

Kadınlara ev işi yapıp çocuk bakma ve erkeklere çalışıp evine para getirme görevlerini kim verdi ama bu kalıplaşmış kurallardan bir kurtulalım. Hepimiz biliyoruz ki başarılı bir yönetici kadın olabilir.Eğer isterse ailesini de kurabilir. Yine biliyoruz erkekler evinde çok güzel yemekler yapabilir isterlerse de başarılı bir yönetici. Kimseye ne istediğini sormadan getirilen geleneksel kurallar halinde yaşamak kimin haddine? Yanlış anlaşılmasın geleneklere lafım yok. GELENEKSEL KURALLAR'a tüm lafım.İnsan ne isterse O'dur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haksızlığa Karşı Durman Gerekmiyor muydu?

Sevgili Femin kardeşlerim, Hemcinslerim... Bizler nasıl kadın olarak haklarımızı arıyorsak, erkeklerin de bir insan ve yaşam hakları olduğunu unutmayalım. Tepkilerimizi insan olarak sunalım ve haksızlıklarımızı yine insan olarak yargılayalım. Bugün sen karşı cinsinden suçlayarak hak isterken, hemcinsin, sen haklı olduğunda onu savunabilir. Demek istediğim;birşeyleri düzeltmek ve rayına oturtup o yolda yürümek istersen, cinsiyeti değil;insanlığı yargıla.

Mutlu ve Huzurlu Kalın. Kendi Derdinizi Unutmak İçin Başkalarının Hayatlarını Yaşamayın :)

1.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın