Görüş Bildir
Haberler
Erkek Egemen Türk Medyasından Güneş Gibi Yükselen 13 Kadın Gazeteci

Erkek Egemen Türk Medyasından Güneş Gibi Yükselen 13 Kadın Gazeteci

Türk medyasında yıllardır süregelen erkek egemenliği, birçok kadın gazeteci olmasına rağmen alt edilemiyor. Biz de medyadaki cinsiyetçiliğe meydan okumak için her kadının sesi olan, hem ulusal hem de uluslararası başarılara imza atmış Türk kadın gazetecileri derledik. Erkek Egemen Türk Medyasından Güneş Gibi Yükselen 13 Kadın Gazeteci

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Banu Güven

1. Banu Güven

Banu Güven gazetecilik hayatına Cumhuriyet Gazetesi bünyesindeki Almanca-Türkçe yayın yapan, Bizim Almanca dergisiyle başlamıştır. Daha sonra Milliyet Gazetesi'nde, dış haberler servisinde tam kadrolu olarak görev almış ve sonrasında NTV'de 14 yıl çalışma hayatını sürdürmüştür. Banu Güven şu an Kuzey Ren-Vestfalya radyo ve televizyon kurumu WDR çatısı altında çalışmaktadır. Üstelik dünyaca ünlü  Henri Nannen Ödülü'nü 2017'de almıştır.

2. Çiğdem Toker

2. Çiğdem Toker

Gazeteciliğe Anadolu Ajansı'nda Devlet Güvenlik Mahkemesi ve yüksek yargı muhabiri olarak başlamış, 15 yıl Hürriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda, ekonomi servisinde çalışmıştır. Habertürk Gazetesi'nin ilk Ankara temsilcisi olarak gazetenin Ankara Bürosu'nu kurmuş olup bununla birlikte Akşam Gazetesi'nde köşe yazarı ve Ankara temsilcisi olarak çalışmıştır. 2013'de Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmış, 2018'den bu yana ise Sözcü Gazetesi'nde yazmaktadır.

3. Ayşe Arman

3. Ayşe Arman

Ayşe Arman Nokta, Aktüel, Tempo, Marie Claire ve Yeni Yüzyıl dergilerinde çalışmıştır. Daha sonra Hürriyet Gazetesi'ne geçmiş, 27 yıl boyunca burada gazeteciliğini sürdürmüştür. Özellikle röportajlarıyla adından söz ettirmiştir. Aynı zaman da 'Ayşe Arman tarzı' bir gazetecilik tabiri ortaya çıkmıştır. 2019 yılında ise Hürriyet Gazetesi'nden istifa etmiştir.

4. Kübra Par

4. Kübra Par

Kübra Par Habertürk'ün Web Haber Müdürlüğü'nü yapmaktadır. Aynı zamanda Habertürk ekranlarında 'Açık ve Net' televizyon programını sunmaktadır ve konuklarına zorlayıcı sorular yöneltmesiyle tanınır. Habertürk Gazetesi'nde 'Haftanın Röportajı' bölümünü hazırlamaktadır.

5. Nuray Mert

5. Nuray Mert

Nuray Mert pek çok gazete ve dergide yazılar yazmıştır. Virgül, Radikal dergilerinde, Hürriyet, Milliyet, BirGün ve Cumhuriyet gazetelerinde hassas konulara değinmiştir. Milliyet Gazetesi'nde 'Doğru bildiklerimizi yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok!' başlığıyla protestoda bulunmuştur. Bu nedenle işine son verilmiştir. En son 2015 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde Müftü nikahı ile ilgili yazdığı bir yazıyla yine işine son verilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nadire Mater

6. Nadire Mater

1981 yılından beri gazetecilik yapan Nadire Mater, İzmir'de yayınlanan Yeni Asır Gazetesi, Nokta Tempo ve Sokak gibi dergilerde çalışmıştır. 2000 yılına dek küresel haber ajansı olan Inter Press Service'in(IPS) temsilciliğini ve muhabirliğini yapmıştır. Mülkiye Büyük Ödülü 2012 yılında Nadire Mater'e verilmiştir. Bu ödülü alan ilk kadın unvanı da ödülle birlikte gelmiştir.

7. Zeynep Erdim

7. Zeynep Erdim

Zeynep Erdim, BBC World Türkçe prodüktörüdür. 2016 yılı Emmy Ödüllerinde Avrupa'da Mülteci Krizi başlıklı haber ile 'En Kapsamlı Haber Ödülü'nü kazanmıştır.

8. Pınar Öğünç

8. Pınar Öğünç

Pınar Öğünç 1997'den beri birçok gazete ve dergide muhabirlik, editörlük yapmaktadır. 'Kim bu taş atan çocuklar' başlıklı röportajıyla 2008 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Gazetecilik Başarı Ödülü'nü almıştır.

9. Aslı Aydıntaşbaş

9. Aslı Aydıntaşbaş

Gazetecilik hayatına Cumhuriyet gazetesiyle başlayan Aslı Aydıntaşbaş, Bosphorus Chronicle, Yeni Yüzyıl, NTV, Radikal, Sabah, Habertürk.com, Habertürk TV, Akşam ve Milliyet gazetelerinde çalışmıştır. The New York Times, The Wall Street Journal gibi dünyaca bilinen gazetelerde haber ve makaleleri yayınlanmıştır. Şu an Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmayı sürdürmektedir.

10. Banu Yelkovan

10. Banu Yelkovan

Banu Yelkovan Milliyet Gazetesi'nde, Sabah Grubu'nun gazete ve dergilerinde muhabirlik, çevirmenlik, editörlük yapmıştır. 2001 yılında Radikal Futbol'da köşe yazarlığına başlamış ve Radikal spor sayfalarında yazarlığına devam etmekle birlikte CNN TÜRK'te Futbol Ekstra programında yorumculuk yapmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gülbin Tosun

11. Gülbin Tosun

Türkiye'nin ilk haber kanalı Kanal E' de 1995 yılında muhabirlik ve haber spikerliği yapmış olan Gülbin Tosun daha sonra Show TV, Kanal D, SKY Türk gibi kanallarda sunuculuk yapmıştır. Londra Türk Radyosu'nda, Haber bültenleri hazırlayıp sunmuştur. 2010 yılından bu yana ise FOX TV'de 'Gülbin Tosun ile FOX Ana Haber Hafta Sonu Bülteni'ni sunmaktadır.

12. Ahu Özyurt

12. Ahu Özyurt

Ahu Özyurt, CNN TÜRK Haber Merkezi'nde Gece Görüşü'nün editör sunuculuğunu yapmıştır. 2007 yılında Milliyet Washington muhabirliğine getirilmiştir. NTV, ATV, ve Show TV Ankara Bürosu'nda muhabirlik yapmıştır. Şu an ise Özyurt, Radikal ve Türkiye'nin ilk İngilizce gazete özelliğini taşıyan Hürriyet Daily News'e haftalık yazılar yazmaktadır.

13. Nevşin Mengü

13. Nevşin Mengü

Nevşin Mengü televizyon hayatına Kanaltürk ile başlamıştır. Daha sonra Habertürk'te muhabirliğe başlayan Nevşin Mengü, One Ajans'ta Tahran temsilciliğini yapmıştır. Hürriyet Gazetesi'nde de altı ay çalışan sunucu kariyerine CNN Türk'te editörlük ve sunuculuk yaparak devam etmiştir. 2017 yılında BirGün Gazetesi'nde yazmaya başlamış, 30 Kasım 2020'de tekrar yayına başlayıp 25 Aralık 2020'de kapanan Olay TV'de Ana Haber Bülteni sunmuştur.

Bunlar da ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
11
11
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın