Görüş Bildir
Haberler
Ergin Ataman'ın Sırbistan'a Girmesi Yasak!

Ergin Ataman'ın Sırbistan'a Girmesi Yasak!

Caner
11.01.2015 - 12:16
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

THY Euroleague Top 16 turunda Sırbistan’ın Kızılyıldız takımı ile 16 Ocak’ta Belgrad’da karşılaşacak olan Galatasaray Liv Hospital’ın coachu Ergin Ataman’ın Sırbistan’a girişinin yasaklandığı ortaya çıktı. Dün akşam saatlerinde basın toplantısı düzenleyen Kızılyıldız’ın başkanı Nebojsa Covic’in açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Covic, bugün Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic’le, Ataman’ın affedilmesi için görüşeceğini söylerken, Ataman’ın bir süre önce Sırbistan parlamentosunda yapılan oylama ile ülkeye girişi “yasaklı” isimler listesine alındığı ortaya çıktı. Bilindiği gibi Sırp taraftar Marko Ivkovic’in, iki takım arasında İstanbul Abdi İpekçi Salonu’nda oynanan ilk tur grup maçı öncesinde Sarı-Kırmızılı taraftarlarca bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlanan üzücü olay, iki ülke arasında politik krize varan sonuçlar doğurmuştu. Ataman’ın, cinayetin işlendiğini bilmeden sarfettiği ve Sırp taraftarları “terörist” diye nitelediği açıklamalar ise Sırbistan’da büyük tepki görmüştü. Covic, “16 Ocak’ta Kızılyıldız ile Galatasaray arasındaki maç bizim için tarihin en zor maçlarından biri olacak. En üst düzeyde önlemlerle bu maçın problemsiz ve sportmence geçmesi için elimizden geleni yapmak için çabalıyoruz” dedi.

‘ATAMAN, SIRP HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİ’

Ataman’ın Belgrad’a gelebilmesi için Sırbistan Başbakanı Vucic’ten müsaade isteyeceğini de ifade eden Covic, “Başbakan ile yarın (bugün) görüşeceğim. Ataman’ın gelmesi için müsaade isteyeceğim. Dileğimiz, Galatasaray coachunun Belgrad’a gelmesi. Gelirse, bu onun için, Sırp halkından tüm medyanın önünde özür dilemesi adına güzel bir fırsat olacak. Eğer o gelemezse, büyük bir ihtimalle maçın başka bir ülkede oynanması gündeme gelebilir. Biz bunu istemiyoruz. Kızılyıldız olarak biz her türlü tedbiri alacak güçteyiz. Bütün sorumluluğu da üstümüze alıyoruz” diye konuştu.

VUCIC, ATAMAN’A ÇOK SERT ÇIKMIŞTI

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Kızılyıldızlı taraftar Marko Ivkovic’in ölümü sonrası yaptığı ve zamanlaması ile niteliği eleştiri konusu olan sert açıklamalarla tepki çeken Ergin Ataman’ı ağır bir dille eleştirmişti. Vucic, “Madem Ivkovic’i öldürenler değil de bizim taraftarlarımız terörist, o zaman Ataman buraya gelmesin. Bence o taraftarlar değil, Ataman terörist” ifadesini kullanmıştı.

Habertürk

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/ergin-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0