Görüş Bildir
Haberler
Ergin Ataman: “Avrupa Şampiyonası’na Ümitli Gidiyoruz”

Ergin Ataman: “Avrupa Şampiyonası’na Ümitli Gidiyoruz”

Enver K.
02.09.2015 - 15:10

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, FIBA 2015 Avrupa Şampiyonası’na sayılı günler kala TBF TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, FIBA 2015 Avrupa Şampiyonası’na sayılı günler kala TBF TV’ye önemli açıklamalarda bulundu. Takımın, hazırlıkların ilk gününden beri disiplinli ve özverili çalıştığını vurgulayan Ataman, her rakibe karşı direnç koyan Ay Yıldızlıların Avrupa Şampiyonası’na ümitli gittiğini söyledi.

-Milli Takım’ın hazırlık dönemi sizce verimli ve kafanızdaki plana uygun geçti mi?

Ergin Ataman: İyi bir hazırlık süreci geçirdik. Özellikle oyuncuları kutlamak istiyorum, hepsi basketbol anlamında profesyonelce ama bir o kadar da fedakârca Milli Takım için ilk günden itibaren disiplinli ve özverili bir çalışma yaptılar. Yirmi kişi ile başladık, zaman içinde kadroda azalmalar oldu. Son olarak artık Avrupa Şampiyonası’na katılacak kadroyu belirledik. On dört tane hazırlık maçı yaptık. Her maç daha iyiye gittiğimizi gördük. Tüm oyuncuları deneme şansına sahip olduk ve Avrupa Şampiyonası’nda uygulamak istediğimiz sistemi uyguladık. Belki de tarihin en genç A Milli Takım kadrosu var elimizde. Takım, her rakibe karşı direnç koyan, savunma yapan; gençliğini, enerjisini sahaya yansıtan, rakipten hiçbir şekilde çekinmeyen bir görüntü verdi hazırlık maçlarında. Bu açıdan oldukça ümitli bir şekilde Avrupa Şampiyonası’na gidiyoruz.

“SİSTEMİMİZİ RAKİP TAKIMLARI OYNATMAMAK ÜZERİNE KURDUK'

-Takım sizin istediğiniz savunma sertliğini sergileyecek hale geldi mi?

Ergin Ataman: Büyük turnuvalarda başarıya ulaşmak için savunma düzeyinizi yüksek tutmanız gerekiyor. Hele ki bizim gibi genç ve özellikle kendi takımlarında daha çok ‘görev oyuncusu’ konumunda olan oyuncuların bulunduğu bir takımda biz sistemimizi bunun üzerine kurmak durumundaydık. Daha çok baskılı savunmalar yapıyoruz, tam sahada baskı yapıyoruz. Basketbolda iki tür savunma vardır. Birincisi pasif savunma, bu noktada daha çok alanı korumaya çalışırsınız ve savunmadaki enerjiyi kısarak daha çok hücuma konsantre olursunuz. Bir de bizim yaptığımız gibi daha agresif ve hücumun düzenini bozmaya yönelik bir savunma tekniği var. Grubumuzdaki takımlara baktığımız zaman da hepsinin çok büyük yıldızlardan kurulu takımlar olduğunu görüyoruz. Biz sistemimizi rakip takımları oynatmamak üzerine kurduk. Onları oynatmazken aradan toplar kapıp biz de ekstra sayılar bulmayı ümit ediyoruz. Bu bağlamda agresif savunma ağırlıklı bir takım kurduk. Şunu da söylemem lazım ki bizde hücum da savunmadan başlayacak. Biz turnuva boyunca oyunu yavaşlatarak değil, tempoyu yüksek tutarak oynamayı planlıyoruz.

“ALİ MUHAMMED TAKIM ARKADAŞLARI İLE UYUM İÇERİSİNDE”

-Bu sene kadronuza kattığınız Ali Muhammed geçen sezon Karşıyaka’da bir hayli inisiyatif kullanan bir oyuncuydu. Sizin düzeninizde o kadar özgür oynama olanağı yok gibi görünüyor. Siz nasıl kullanmayı planlıyorsunuz bu oyuncuyu?

Ergin Ataman: Evet ben de bu durumu ilk hazırlık maçlarında gördüm. Bobby Dixon, Ali Muhammed olmuştu ama hala Bobby Dixon gibi getirdiğini atıyordu ve çok erken toplar kullanıyordu. Ben onu da sisteme adapte ettiğimizi düşünüyorum. Tabi ki onu tam olarak sınırlamayacağız, tam sınırlarsak o zaman onun özelliklerini kullanamayız. Ali Muhammed şu anda yanındaki arkadaşlarıyla bir uyum içerisinde ve takımın nasıl oynaması gerektiğinin, kendisi skor bulurken arkadaşlarını da oynatması gerektiğinin farkında. Kendisi ile yaklaşık bir buçuk aydır birlikteyiz. Bizim sistemimizi öğrendiğini düşünüyorum. Turnuva genelinde zaman zaman yine kendi erken atışlarını yapacaktır. İsabet bulduğu zaman ayağa kalkacağız, kaçırdığı zaman da bu topu neden bu kadar çabuk kullandı diye düşüneceğiz.

“GRUBUMUZ ŞAMPİYONANIN EN ZOR GRUBU”

-Son olarak zorlu gruptan da bahsedelim, turnuvanın favorilerinin yer aldığı grupta hedef maçlarınız hangileridir?

Ergin Ataman: Uzunca bir süre kendimize yoğunlaştık ve kendi basketbolumuzu daha nasıl yukarı taşıyabiliriz diye düşündük. Tabi artık rakiplerimizi de incelemeye başladık. Grubumuz şampiyonanın en zor grubu. Belki de bu gruptan çıkacak olan dört takım, Avrupa Şampiyonası’nda ilk dördü paylaşabilir. Tabii bir de en büyük favorilerden biri olarak Fransa var. Gruptan bir üst tura çıkmak için takımlardan en az bir tanesini etkisiz hale getirmek gerekiyor. İtalya Milli Takımı son yılların en kapasiteli, en iyi kadrosu ile geliyor şampiyonaya ve olimpiyatı hedefliyor. Dört tane NBA oyuncusu ve Avrupa’nın önemli oyuncularını barındıran bir kadroları var, yine de yenilmeyecek bir takım değil İtalya. İspanya’ya gelince onlar her şampiyonada favori takımlardan biri oluyorlar. Uzun yıllardır saymakla bitmeyecek bir yıldızlar topluluğuna sahip olan ve çok değişmeyen bir kadro ile mücadele veriyorlar. Sırbistan da aynı şekilde, ve Almanya’da NBA yıldızları ile geliyor. Zor bir turnuva, ama biz de gençliğimiz, dinamizmimiz ve özellikle hazırlık maçlarında ortaya koyduğumuz performans ile bu grupta hiç olmazsa iki takımı geçip ilk üçün içinde yer almak istiyoruz. Bir de İzlanda var tabi, kapalı kutu, ne olacağı belli olmaz. Hatta üç takımı gerimizde bırakmamız ve çeyrek finale ilk üç içinde çıkmamız daha avantajlı olacak çünkü dördüncü olmak çapraz eşleşmeden diğer grubun muhtemel lideri Fransa ile karşılaşmamız demek olabilir ki bu tercih etmediğimiz bir senaryo. Bu turnuvada hedefimiz öncelikle ilk yedi takım arasına girip olimpiyat elemesi hakkını kazanmak, bunu başarabilirsek de madalya kovalamak olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın