Görüş Bildir
Haberler
Ergenekon Davası'nda Karar Seneye

Ergenekon Davası'nda Karar Seneye

Ulaş
28.10.2015 - 17:11 Son Güncelleme: 28.10.2015 - 18:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ndeki Ergenekon davası temyiz duruşmasında sanıkların savunmaları tamamlandı. Daire kararını 21 Nisan 2016'da açıklayacak.

Yargıtay, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz, yazar Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 274 sanıklı 'Ergenekon' davasının temyiz duruşmasında savunmalar 14. oturumda tamamlandı. Karar, 21 Nisan 2016 Perşembe günü açıklanacak.

Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki Ergenekon davası temyiz duruşmasına, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Nusret Senem, Serdar Öztürk ve Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu bazı sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanıklardan Oktay Yıldırım'ın avukatı Yıldırım Çavuşovalı savunma yaptı, Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük de dünden kalan savunmasına devam etti.

BİR AYA YAKIN SÜRDÜ

Yargıtay Konferans Salonu'nda, 6 Ekim'den bu yana yapılan duruşmalarda, 274 sanıktan, duruşmalı temyiz istemleri kabul edilen 64'ü ve avukatları, alfabetik sıraya göre dinlendi.

Yargıtay 16. Daire Başkanı Eyüp Yeşil, duruşmalı temyiz istemi olanların incelemesine 6 Ekim'de başladıklarını hatırlatarak, '3 haftayı aşkındır devam ediyoruz. Şu an duruşma salonunda olup da savunma yapmamış olan varsa, savunma hakları için tekrar bir gün veririz ama yoksa baştan da açıkladığımız gibi katılanların savunmalarını aldık. Süreç tamamlanmış oldu' dedi.

Bu süreçte 'gerek sanıklar, gerekse müdafilerin gerçekten ayrıntılı, ciddi emek sarf ederek savunma hazırladıklarını' belirten Yeşil, karşılıklı saygı çerçevesinde duruşmalarda bir olumsuzluk yaşanmadığını, sürecin bu şekilde tamamlandığını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0