Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Yerleşim Yerlerindeki Yangınlarda Sorumluluk Belediyelerin'

etiket Erdoğan: 'Yerleşim Yerlerindeki Yangınlarda Sorumluluk Belediyelerin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtlıyor. Erdoğan yerleşim yerlerindeki yangınlarda sorumluluğun büyükşehir belediyelerinde olduğunu söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, son 8 günde 187 yangın çıktığını, 15'inin devam ettiğini söyledi.

Milas'ta bulunan termik santralin yanma tehlikesi bulunduğunu belirten Erdoğan, 'Gün boyu uçaklar, helikopterler söndürme çalışması yaptı. Şu anda 3 bakanımız oradalar. Bunu söndürebilmek için aşırı bir rüzgar durumu söz konusu olmasa söndürmek tabii ki kolay olacak. Bu mücadeleyi sürdürürken bir taraftan rüzgar tehdidiyle karşı karşıyasınız. Kozalaklarla beraber bu tehdidini genişleterek devam ettiriyor. Biz sadece bunlarla savaşmıyoruz, mücadele etmiyoruz. Bu ülkede muhalefet ayrı türlü bir sizinle mücadelenin içerisinde. 'Burada niye uçak, helikopter yok' gibi bir yalan terörü estiriliyor. Şu anda burada 16 uçak var. Bugün gelenlerle 20'ye çıktı. 51 helikopter var. 9 İHA var. Bunlar devrede, çalışıyor. 850 arazöz var' dedi.

"Sorumluluk büyükşehir belediyelerinde"

"Sorumluluk büyükşehir belediyelerinde"

'Devlet olarak bizim görevimiz birinci derecede tarım, orman, hayvancılık, yani bütün bu ormanların bakımı, ıslahı ve yangınlar olduğu zaman bu yangınların söndürülmesi birinci derecede bizim sorumluluğumuz' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ama yerleşim bölgelerindeki bu tür yangın vesairelerin sorumluluğu büyükşehir belediyelerinin. Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya'da birinci derecede şehir merkezinde bu işin sorumlusudur. Muğla Büyükşehir Belediyesi birinci derecede onun sorumluluğundadır. İzmir, Aydın, Denizli aynı şekilde sorumluluğundadır. Onlar burada acaba ne tür bir imkan seferber ettiler, şu an ne yapıyorlar? Biz devlet olarak ormanda mücadelemizi sürdürüyoruz. 8 şehidimiz var, orman teşkilatımızda olan şehitlerimizdir. Arazöz diyoruz, arazöz noktasında devletin elindeki arazöz sayısı 637 adetti. 2021'de biz bu sayıyı 1078'e çıkardık. Su ikmal aracı 2002'de hiç yoktu. 2021'de 2081 adet su ikmal aracı var. İlk müdahale aracı 2002'de yok ama 2021'de 2270 adet var.'

"Dünya yangın tehdidi altında"

"Dünya yangın tehdidi altında"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın yangın tehdidi altında olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

'Amerika'nın Kaliforniya'sı, Los Angeles'ı yanıyor, Rusya yanıyor, Kanada yanıyor. Kimse kalkıp da 'Rusya niye yanıyor' demiyor, diyemez. Rusya yanarken ben sayın Putin'le görüştüm, 3 tane uçak gönderdi bize OHAL'deyken, 4 tane de helikopter gönderdi. Onlar da bu çalışmada yer alıyor. Bu haritada dünyanın nereleri yanıyor, hepsi ortada. Afrika'nın yarısı yanıyor. İklim koşullarının tahrik ettiği, ortaya koyduğu böyle bir durum söz konusu. Kanada'da 4 bin 579 adet yangın çıkmış. Kanada'da 750 bin hektar alan yanmış. İspanya'da 448 orman yangını çıkmış ve 57 bin 600 hektar alan zarar görmüş. İtalya'da 1085 yangın çıkmış, 42 bin hektar alan bundan etkilenmiş. Bunların hepsini görüp Türk siyaseti ona göre değerlendirmesi lazım.'

"Ölen hayvanların parasını ödeyeceğiz"

"Ölen hayvanların parasını ödeyeceğiz"

Orman yangınları adeta Kovid-19 salgını gibi tüm dünyanın mücadele ettiği bir uluslararası tehdit olduğunu söyleyen Erdoğan, 'Hatta bir terör tehdididir. Yalan terörü Türkiye’de var. Bu işi muhalefet yapıyor. Bir tespitin varsa bunu dürüst yap.  Dürüst yap da adam sansınlar, biz de oradan bir şeyler kapalım. 

Yangın olur da ormanda canlılar yanmaz mı? Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Bütün bu canlıların sahiplerine bu canlılar kadar hemen ödemelerini yapacağız. Büyükbaşsa büyükbaş, koyunsa koyun, beyaz et, hepsinin ödemelerini yapacağız.

"Yanan yerler imara açılacak" iddialarına yalanlama

"Yanan yerler imara açılacak" iddialarına yalanlama

Yanan yerlerin imara açılacağı iddialarına yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

'Bay Kemal'a vereceğim bir cümlelik cevap var: Benim Kültür ve Turizm Bakanıma vermiş olduğum böyle bir yetki kesinlikle yok. Eğer bunda kendisi müddei olarak dürüstse ispat etmesi lazım. Ne başbakanlığım döneminde böyle bir yetkiyi verdim ne de cumhurbaşkanlığım döneminde. Ben dikey mimariye karşı olduğunu söyleyen bir insanım. Betona nasıl olur da ben sahip çıkarım? Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Buradaki belediyeler CHP'li. CHP'li belediyeler olarak buralarda imar planlamalarını yaparken buraları ormandan yerler vermek suretiyle buralarda inşaatlar yapılmışsa bunun sorumlusu zaten senin belediyelerin. Bu konuyla ilgili biz AK Parti olarak her türlü müdahaleye varız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
794
385
99
30
21
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tahsin tepek

O zaman şimdi sarayda yangın çıksa devlet bakmayacak Büyükşehir belediyesi mi çağırılacak?

Aykızı

Yansın amk

begonvila

Allah belanı versin, dünya yansın, bana bişey olmasın derdindesin, insan değilsin ya sen. Nasılsa CHP belediyeleri , suçu bunların üstüne atıp sıyrılırız hes... Devamını Gör

Emre Kaya

Ülkeyi de belediyeler yönetsin bence siz aradan çekilin