Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Yastık Altındakileri TL'ye Çevirin'

etiket Erdoğan: 'Yastık Altındakileri TL'ye Çevirin'

Onedio Medya
03.12.2016 - 16:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gelin şu anda dolarınızı, avronuzu TL'ye çevirin. Bizi yıkmak, bizi mahkum etmek isteyenlere karşı yastığımın altında varsa bu para hemen bunu TL'ye çevirmeliyim.' dedi. Erdoğan ayrıca Rusya ve Çin'e kendi paraları ve TL ile ticaret yapmayı teklif ettiğini ve bu teklifin iki ülke tarafından makul karşılandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da bir alışveriş merkezinin açılış töreninde konuştu. Konuşmasında büyük oranda ekonomik gelişmelere yer veren Erdoğan, Rusya ve Çin'e kendi paraları ve TL ile ticaret yapmayı teklif ettiğini ve bu teklifin iki ülke tarafından makûl karşılandığını söyledi.

'Ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyorlar'

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminde diz çöktürülmek istendiğini söyleyen Erdoğan, bu kez borsa, döviz ve faiz üzerinden bunu başarmaya söyledi:

'Maalesef basireti bağlı kimi iş adamları dernekleri de bu sürece alenen destek oluyorlar. 28 Şubat dahil bu milletin iradesine yönelik bütün vesayet girişimlerinde ilk sırada saf tutmuş bir yapıdan başka türlü hareket etmesini beklemek elbette aşırı iyimserlik olur. Şimdi bunların içinde olanlardan bir tanesi enteresan twetler atıyor. Tweetlerinde ne diyor; Diyor ki bak 'Şu anda ağlıyorsunuz. İşte 15 Temmuz gecesi F-16'lara karşı, tankların karşısına dizildiniz. Şimdi niye ağlıyorsunuz?' diyor. Bunlar da işte eli kalem tutanlardan. Bir diğer taraftan da roman yazarıymış, başarılıymış, şuymuş, buymuş vesaire. Sizin her yeriniz roman yazarı olsa ne olur? Biz hayatı yaşıyoruz. Biz bu millete efendilik değil hizmetkarlık yapıyoruz. Bizim yaptığımız iş bu. Benim milletim kendisine ihanet eden o alçaklar, o hainler karşısında kendisini vatanı için tankların altına atıyor. Menfaat şebekeleri için değil.'

"Niçin yastığının altında bu karşılığı olmayan parayı saklayacaksın?"

Erdoğan, geçen hafta iş adamlarına, halka yastık altındaki dövizi TL ve altına yatırma çağrısı yaptığını anımsatarak, altının değişmez bir ölçü, para ölçüsü olduğunu anlattı. 'Benim de alanım ekonomi, biraz bilirim. Fakat döviz bir baskı aracıdır ve bu döviz karşılığı olmadan bastırılan para ve karşılığı olmadan bastırılan bu parayla da 100 milyarlarca dolar birilerine akmaktadır. Mesele bu.' diyen Erdoğan, bu meselenin çözülmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Niçin yastığının altında bu karşılığı olmayan parayı saklayacaksın. Gelin bu parayı milli paramıza çevirelim. Milli değerlerimize sahip çıkacağız ya dem bu dem, zaman bu zaman. Gelin şu anda dolarınızı, avronuzu TL’ye çevirin. Bizi yıkmak, bizi mahkum etmek isteyenlere karşı yastığımın altında bu para varsa, ben bunu TL’ye çevirmeliyim. 'Efendim zarar edersek ne olur?' Bu millidir, bunda bereket vardır. Bundan zarar etmezsin merak etme. Asıl zarar ettiren öbürüdür, çünkü öbürü emperyal bir mantığın temsilcisidir. Sen yerli, milli olmak suretiyle parana sahip çıkarak bu para burada kalacaktır.'

"Rusya ve Çin'e teklif ettim"

"Rusya ve Çin'e teklif ettim"
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok adım attıklarını, Rusya ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e alışverişi yerli parayla yapmayı teklif ettiğini belirten Erdoğan, 'Sayın Putin’e dedim ki; 'Artık alışverişimizi biz yerli parayla yapalım. Ben sizden ne alıyorsam sana Rus rublesiyle ödemesini yapayım. Sen de benden ne alıyorsan Türk Lirası ile bana ödemini yap.' dedi.

Aynı şeyi Çin'e, İran'a da teklif ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Makûl karşılandı. Merkez bankalarımıza da talimatları verdik, bundan sonra aramızdaki bu münasebetleri, bu yollarla inşallah yürütmeye çalışacağız. Dolayısıyla tekrar tüm milletime sesleniyorum. 'Yastığının altında ne varsa para olarak söylüyorum, gel bunu altına yatır, gel bunu TL’ye yatır ve bununla beraber piyasayı düzenleyelim. Piyasayı bununla düzenlediğimiz zaman işte o çıkar şebekeleri değil o zaman ülkemiz kazanacak. O zaman millet kazanacak.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
101
57
56
11
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aero

Hacı aç bilale bi telefon, bozdursun sizinkileri. Yeter zaten.

raheanne

Siz önce Yurt dışına kaçırdığınız paraları sokun ülkeye,sonra saatlerinizi satın, sarayın gece elektriklerini kapatıp tasarruf yapın da, sonra sıra halka gel... Devamını Gör

ozok

Üretime geçeyim demiyorda dolar bozdur diyo.şu ülkeye verdiğiniz zarar 10 yıl silinmez artık.bulduğu çözüme bak.

Emre.

Üretecek fabrika sanayi kaldımı ki kardeşim ??😳😳