Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Başkanlık Divanı Oluşunca Görevlendirmeyi Yapacağım'

Erdoğan: 'Başkanlık Divanı Oluşunca Görevlendirmeyi Yapacağım'

Onedio Medya
07.07.2015 - 22:52 Son Güncelleme: 08.07.2015 - 09:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda vatandaşlarla iftar yapan Erdoğan, Meclis’te Başkanlık Divanı oluşunca hükümet kurma görevini Davutoğlu'na vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önemine de vurgu yapan Erdoğan, 'yabancılar burayı görünce 'burası büyük bir devlet' diyor' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki iftarda çeşitli kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi. 

Meclis'te Başkanlık Divanı oluşur oluşmaz hükümet kurma görevini vereceğini ifade eden Erdoğan;

'Şu anda hükümet kendi Meclis başkanvekilini ve grup başkanvekillerini onlar da açıklayacaklar ve Meclis'te Başkanlık Divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da Cumhurbaşkanı olarak ben görevlendirmeyi yapacağım. Ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak. Görevi vereceğim de tabii ki en fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanı olacaktır. Bunu da süratle en kısa zamanda, Başkanlık Divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı'nın kurulmasının ardından başlayacak olan koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını temenni ediyorum.' dedi.

'Yabancılar gelince, burası büyük devlet diyorlar'

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ve buradaki etkinliklerin maliyetiyle ilgili tartışmalara da bir kez daha tepki gösterdi.

“Sürekli ahlâka, vicdana, insafa, izana sığmayacak saldırılara maruz kalıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bize saldıranların bir süredir en çok istismar ettikleri konulardan biri. Biz burada Cumhuriyet tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihine, kültürüne, vizyonuna yakışır bir devlet binası inşa etmek gayesiyle yola çıktık. Sonuçta ortaya her vatandaşımın gönül huzuruyla, “işte benim devletim beni böyle temsil eder” diyebileceği bir eserin ortaya çıktığına inanıyorum. Burası benim şahsi mülküm değil. Sizin, milletin. Bugün biz varız, yarın başkaları gelecek. Temsilde asla israf olmaz. Temsil çok önemli. Buraya yabancılar gelince, görünce 'burası büyük devlet' diyorlar. Bir takım çevreler ısrarla tamamı yalan, yanlış iftiralarla bize saldırmaktan hiç vazgeçmiyor.”

“Masa sunta, sehpalar Demirel döneminden”

“Şu önümüzde gördüğünüz masanın değerini 1 milyon olarak ilan ettiler. Biz bu masayı çok komik bir rakamla yaptırdık ve suntadır o masa. Sehpalar rahmetli Süleyman Demirel döneminden kalma, onları kullanıyoruz. Ha tutar mı, tutmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Cuma günü açılışını yaptığımız camimizle ilgili de saçma sapan iddialar ortaya çıktı. Biz artık bu yalanlarla, iftiralarla uğraşmaktan bıktık. Doğruyu milletimize anlatmaya devam edeceğiz.”

Kobani açıklaması

Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye'nin sınırında yer alan Kobani'yi de hatırlattı. IŞİD saldırısına maruz kalınca Türkiye'ye gelenlerle halen ilgilenildiğini söyledi.

'Birçok iftiralar atılıyor. Kobani’den gelen dostlarımızı, 190 bin Kürt vatandaşımızı, daha doğrusu Suriye vatandaşını biz burada ağırlamadık mı? Yedirip içirip giydirmedik mi? 70 bini geri döndü. Diğerleri hâlâ misafirimiz olarak Türkiye’de yedirilip içiliyor ve bakılıyor.'

Kaynak: Al Jazeera | Fotoğraflar: Cumhurbaşkanlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0