Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan 'Talimat Verdim' Dedi: 10 Büyükelçi 'İstenmeyen Kişi' İlan Ediliyor!

Erdoğan 'Talimat Verdim' Dedi: 10 Büyükelçi 'İstenmeyen Kişi' İlan Ediliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala'nın bırakılması için çağrı yapan 10 ülke büyükelçisinin 'istenmeyen kişi' (Persona non grata) ilan edilmeleri için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini söyledi. Erdoğan, cezaevindeki Selahattin Demirtaş üzerinden CHP'yi de hedef alarak 'Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dört yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan, aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi 'istenmeyen kişi' ilan edilecek... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya Eskişehir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada değindi.

'Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi' diyen Erdoğan, '10 tane büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne sanıyorsunuz? Burası Türkiye... Burası öyle bir kabile devleti değil. Anlı şanlı Türkiye' dedi.

'Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığı'na gelip talimat veremezsiniz' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

'Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.'

Açıklamada ne vardı?

Açıklamada ne vardı?

18 Ekim'de Osman Kavala'nın tutukluluğunun dördüncü yılı nedeniyle ABDFransaAlmanya, HollandaİsveçNorveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın imzaladığı ortak bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Bugün, Osman Kavala'nın tutukluluğunun başlamasının 4. yıl dönümü. Daha önce verilen beraat kararının ardından farklı davaların birleştirilmesi ve yeni davaların açılması yoluyla davasında süregelen gecikmeler, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türk yargı sisteminin şeffaflığına gölge düşürüyor.

'Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri olarak birlikte, Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri ve iç hukukuyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz.'

Türkiye aleyhine casuslukla suçlanan Kavala, önceki gün yaptığı açıklamada artık savunma yapmayacağını ve duruşmalara katılmayacağını bildirmişti. 👇

"Demirtaş'ı çıkaramayacaksınız"

"Demirtaş'ı çıkaramayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında muhalefeti eski HDP eş genel başkanı 'Selahattin Demirtaş'ın serbest kalması için çabalamakla' da eleştirdi. 

Erdoğan, 'Bunlar terörist Selo ile beraber olurlar. Bunlarda ar yok. Şimdi kalktılar onu içerden nasıl çıkarırız, bunun gayreti içindeler. 

'Yargı ne diyorsa o, Demirtaş'ı çıkaramayacaksınız' dedi.

"Persona non grata" ne demek?

"Persona non grata" ne demek?

Devletler arası ilişkilerde 'Persona non grata'(Latincede 'istenmeyen kişi' ), bir ülkeye girmesi veya o ülkede kalması ülkenin hükümeti tarafından istenmeyen kişi anlamına gelir.

Bu durum, kendisine verilen siyasi dokunulmazlık hakkı sayesinde tutuklama ve herhangi bir kovuşturmadan korunan yabancı bir diplomata herhangi bir ülkenin uygulayabileceği en ciddi kınama biçimi olarak kabul edilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
54
29
29
13
11
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saffet Filiz

Resin bu ülkeyi kendi malı sanıyor galiba.

talisca ande

günooooo

Jan Vintageman

Anlaşılan gene batı ile kriz çıkartarak dağılmakta olan saflarını sıklaştırmak istiyor, tabii bu arada doların ne olacağı falan umurunda değil. 2023'e kadar ... Devamını Gör

fatih demir

Ve doların 10 olması için son damla da düştü!