Görüş Bildir
Haberler
'Statükonun Gardiyanlığını Yapan Bir Bürokrasi Ülkeye Sadece Patinaj Yaptırır'

'Statükonun Gardiyanlığını Yapan Bir Bürokrasi Ülkeye Sadece Patinaj Yaptırır'

ATKN
26.01.2016 - 14:40

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaymakamlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ve paralel yapı ile mücadelede kaymakamlardan destek istedi. Kanun çıkartıp yönetmelik değiştirmekten önce zihniyetin değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, 'Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar artacaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır' dedi. Konuşmasında bazı belediyelerin ve görevlilerin teröristlere destek verdiğini söyleyen Erdoğan, kaymakamların belediyelerin açtığı boşluğu doldurması gerektiğini ifade etti. Ayrıca muhtarlarla yaptığı toplantılarda muhtarların bir kısmının kaymakamlarıyla ilgili şikayetini dile getirdiğini ifade eden Erdoğan, 'Bir kısmı memnuniyetini, bir kısmı şikayetini ifade ediyor. Yani markajdasınız' şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaymakamlara konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kamu görevlileri yaptığı işin karşılığında elbette devletten maaş alırlar. Özellikle kaymakamlarımız için asıl mükafat vatandaşlarımızın onların arkasından ettiği hayır dualarıdır. Allah razı olsun sözü hiçbir makamla, kazançla mukayese edilemez. İdarecilik gibi doğrudan insanın hayatına dokunan işlerde sadece rutini yürütmekle başarılı olunamaz. Onlar için saat diye bir şey olamaz. Yazın terlememiş, kışın üşümemiş kaymakam ne ilçesini ne vatandaşını tanıyabilir. Böyle bir kaymakam odasından çıkmamış, halkın arasına karışmamış demektir. Sadece evrak üzerinden işlerinizi elbette titizlikle takip edeceksiniz ama insanı asla ihmal etmeyeceksiniz. Ben muhtarlarla da toplantı yapıyorum. Şu an 10 bine ulaştık. Her hafta 400 muhtarı ağırlıyoruz. Bu muhtarların bir kısmı kaymakamından memnuniyetini ifade ederken bir kısmı şikayetini ifade ediyor. Yani markajdasınız.

'İnsan odaklı bir devlet anlayışını tamamen egemen kılacağız'

'İnsan odaklı bir devlet anlayışını tamamen egemen kılacağız'

Mesele insan. İnsan olmazsa bina nedir ki? Bu muhteşem külliye içindeki insanı ile güçlüdür. İçindeki insan buraya güç katmıyorsa burası bir beton yığınıdır. İnsan olmazsa aynı şekilde kamu görevlisi nedir ki? Aynı anlayış bütün kamu görevlileri için geçerlidir. Balık baştan kokar. Yönetici bu bilinçle hareket etmezse personelinin işini hakkıyla yapmasını beklemek iyimserlik olur. 

Rahmetli Abdürahim Karakoç, 'Gölgesinde otur ama yaprak senden incinmesin' demiş. Bizler bu görevleri bıraktığımız vakit geride böyle izler bırakmalıyız. Kimseyi incitmeden çok büyük eserlere imza atmalıyız. Geçtiğimiz 13 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. İnsan odaklı bir devlet anlayışını tamamen egemen kılacağız. 

'Biz kabile devleti değiliz. Çok asil bir milletiz'

Arkamızda binlerce yıllık bir gelenek var. Biz kabile devleti değiliz. Çok asil bir milletiz. 16 büyük devlete ilave olarak çok sayıda devlet kurmuş bir milletiz. Bu kadim geleneğin gerisinde devlet ve millet arasındaki güçlü güven duygusu bulunuyor. Sıkıntılarımız elbette var. Bugünün sıkıntıları bizi binlerce yıllık sorumluluğumuzdan uzaklaştıramaz. Adalet, güvenlik ve refah temelinde daha yükseğe çıkaracağız. 

Rahmetli Neşet Ertaş, 'Aşk ile çalışan yorulmaz' diyor. Mesele bu aşk, aşk varsa yorulmazsın. Biz de millete hizmet aşkıyla çalıştığımız müddetçe yorulmayız.

'Bu topraklarda teröristlere yer tanımayacağız'

'Bu topraklarda teröristlere yer tanımayacağız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir şehit polisin ağabeyi telefonda şunu söyledi: Sayın Cumhurbaşkanım biz şehadete inanmışız. Yeter ki sizler bizim arkamızda dimdik durun. Siz dimdik durdukça Allah'ın izniyle bu vatan topraklarında bu teröristlere yer tanımayacağız. Mesele bu, yılmadan, usanmadan üzerine üzerine gideceğiz.

Biz, tek milletiz. Çeşitli etnik unsurlar olabilir. Ama tek milletiz. İki, tek bayrağız. Üçüncüsü tek vatan... 'Bizim vatan arayışımız yok' sözlerini külahıma anlatsınlar. Onların derdini biliyoruz. Ben hangi haklara sahipsem sen de aynı haklara sahipsin. Rahat dur ya... Ama dert başka. Bu vatan topraklarımızı bölmek parçalamak. O tarihi hesaplarını kendilerine göre yerine getirmek. Ve tek devlet. Başka devlet olamaz. 

'Yönetmelik değiştirmekten önce zihniyeti değiştirmek gerekiyor'

Kanun çıkartıp, yönetmelik değiştirmekten önce zihniyeti değiştirmek gerekiyor. Türkiye’nin yönetici reformunu da gerçekleştirmesi gerekiyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar aratacaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır.

'Kaymakamlarımız belediyelerin açtığı boşluğu doldurmalı'

'Kaymakamlarımız belediyelerin açtığı boşluğu doldurmalı'

Bölücü terör örgütü her türlü ahlâksız yöntemi kullanarak hâkimiyet tesis etmek istiyor. Bazı belediyeler ve kamu görevlilerinin de bunlara destek verdiği anlaşılıyor. Güvenlik güçlerimiz bunları birer birer temizliyor. Ancak mülki amirlerimiz de kendilerine verilen yetkileri en iyi şekilde kullanıp, cesur bir şekilde harekete geçmelidir. Bilhassa kaymakamlarımız belediyelerin açtığı boşluğu doldurmalıdır.

'Gerekirse belediyelerin araçlarına el konulmalı'

Vatandaşlarımız bu belediyelerce mağdur edilmesine izin vermemeliyiz. Gerekirse belediyelerin araçlarına el konulmalı. Teröre destek veren kamu görevlileri de bir an önce tespit edilmeli. Bu haysiyetsizliği, ihanet kim yapmış, bulup teslim edeceksiniz. Bundan sonra valiliklerimiz ve kaymakamlarımız her türlü tehdidi bertaraf edeceklerdir.

'Terörle mücadelede eksiğimiz kanun değil, uygulayacak cesur yöneticilerdir'

Diğer yerleşim yerlerinde kapatılmış sokaklar, birbirleriyle bağlantılı hale getirilmiş evler görmeyeceğiz. Kaymakamlarımız bulundukları ilçeleri avucunun içi gibi bilecekler. Biraz önce de ifade ettim. Özellikle diğer pek çok meselemiz gibi. Terörle mücadelede eksiğimiz kanun değil. İhtiyacımız olan bunları uygulayacak cesur yöneticilerdir. Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler. 

'Paralel yapıyı da kamudan tamamiyle temizlemek zorundayız'

Aynı durum paralel için de geçerli. Paralelin verdiği zararı en büyük husumeti besleyen ülkeler bile başaramamıştır. Her kurumda bu tür kim varsa temizlenecek. Altını çizerek söylüyorum. Bu konu devlet meselesi. Bu konuda ihmali olan hak ettiği cezayı görecektir. Paralel yapı ile mücadelede desteğim yanınızdadır. 

Paralel yapıyı da kamudan tamamiyle temizlemek zorundayız. Devlet Denetleme Kurulu’na da bu konuda talimatım var. Birinci derecede görevi bu. Bizzat kendim bu işi takip ediyorum. İstediğiniz zaman özel kalemime telefon edip bildirebilirsiniz.

Yeni anayasa bu reformların en önemli olanlarından biri. Başkanlık tartışmaları da bu çerçevededir. Birikimlerinizi hem yeni anayasa hem de başkanlık tartışmalarına katkı sağlayacak şekilde bir araya getirmenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
17
5
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necmeddin Kemal

'Statükonun Gardiyanlığını Yapan Bir Bürokrasi Ülkeye Sadece Patinaj Yaptırır' İçi bomboş olsa da tınısı güzel bir cümle... Hangi danışmanı veya metin yaz... Devamını Gör

vayarkadas

şef bizimlen taşşak geçiyor

Pasif Kullanıcı

"Mevcut düzeni yıkmalıyız"ın alengirli söyleniş şekli. Aktroller yerde biz yemeyiz