Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Saldırıyı 12-14 Yaşlarında Bir Canlı Bomba Gerçekleştirdi'

Erdoğan: 'Saldırıyı 12-14 Yaşlarında Bir Canlı Bomba Gerçekleştirdi'

Gaziantep'teki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Canlı bomba 12-14 yaşlarında, patladı ya da patlatıldı' dedi. Erdoğan ayrıca saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e yükseldiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin olarak, 'Şuan itibariyle Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler bir DAİŞ eylemi olduğu kanaatinde' dedi. 'Saldırıyı 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın saldırıyı gerçekleştirdiğini' söyleyen Erdoğan, ölenlerin sayısının 51'e yükseldiğini ve 69 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını, bunların 17'sinin durumunun ağır olduğunu belirtti. 

'Milletimiz, nerede olursa olsun tanıdığı, bildiği, burada yanlış hareketlenme var gibi bilgileri aldığı anda bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok fayda var' diyen Erdoğan, 'En önemli istihbarat insan istihbaratıdır. TSK'nın, emniyetin, yargının, kamuda bunların tamamen temizlendiğine inanmıyorum, çalışmalar devam edecek' diye konuştu.

İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İlk kanaatler DAİŞ'in yaptığı yönünde"

"İlk kanaatler DAİŞ'in yaptığı yönünde"

'Bildiğiniz gibi dün Gaziantep'te Şahinbey'de bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bomba, patlaması veya patlatılması neticesinde önce 94 yaralı, şuan itibariyle bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak şu an 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. 51 kişi hayatını kaybetti. 

Daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşlarımızın olduğu bir mahallede olay cereyan ediyor. Şuan itibariyle Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler bir DAİŞ eylemi olduğu kanaatinde. Gaziantep'te DAİŞ'in yapılanması veya yer bulması söz konusuydu. Birçok operasyon yapılıyordu, yapılıyor. Güvenlik güçlerimizin çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir. Tüm ölenlerin ailelerine şahsım ve milletim adına baş sağlığı diliyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gamze Korkmaz

bu nasıl bir şey! hem düğünde eş dost akraba tüm yakınların, tüm ailelerin bir arada olduğu insanların en mutlu gününde. hem de intihar eylemcisi çocuk, "çoc... Devamını Gör