Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Rejim Endişelerini Gündemimizden Çıkarmalıyız'

Erdoğan: 'Rejim Endişelerini Gündemimizden Çıkarmalıyız'

Onedio Medya
10.11.2015 - 12:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da  yapılan Atatürk'ü Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, 'Türkiye Cumhuriyeti 92 yıllık tarihinin en büyük başarılarını son 13 yılda hayata geçirmiştir. Peki bu dönemde Cumhuriyetimiz en küçük bir kayıp yaşadı mı? Bunu birileri bize ispatlasın, görelim. Öyle bir tehdide maruz kaldı mı? Öyleyse artık rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız. Bunları konuşarak birbirimizi yormaya gerek yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından gerçekleştirilen Atatürk'ü Anma Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Uğrunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımız bu topraklar bizim vatanımız. Onun için ben her fırsatta tek millet, tek bayrak, tek vatan diyorum. Bunlardan taviz veremeyiz. 

'Üzerinde yaşadığımız toprakları ağır bedeller ödeyerek elde ettik'

Bizi vatansız bırakmak isteyenleri Gazi Mustafa Kemal'in verdiği o mücadele sayesinde durdurdu. Verdiğimiz asker, sivil kayıpların toplam sayısı milyonlarla ifade ediliyor. Cumhuriyeti kurduğumuzda ülkemizin nüfusu 10 milyon civarındaydı. Balkanlar'da 2 milyon, Rus harbi sırasında milyonlarca, Krutuluş Savaşını saymıyorum bile. Bugün üzerinde yaşadığımız toprakları ağır bedeller ödeyerek elde ettik.

'Biz kabile devleti değiliz'

Bizim bu topraklarda bir geçmişimiz var. Bin yılı bulan bu geçmişe sahip çıkmamız gerek ve bundan taviz vermeyiz. Bu bir devlet geçmişidir. Cumhuriyeti savunurken ne Osmanlı ne de Selçukluyu bir kenara bırakamayız, biz bir kabile devleti değiliz asil bir ecdadın nesliyiz. 

Maalesef bugün özel bir tarih okuması yapmayan kişi Anadolu'ya cumhuriyetle geldiğimizi zannediyor. Artık bariyerlerimizi kaldırma zamanı gelmiştir. Şundan emin olun Türkiye Cumhuriyeti 77 milyonun benimsediği devletimizin adıdır. Bundan geriye gitmemiz söz konusu değil. Bunu geliştirmek için çalışıyoruz. Demokrasi İnsan hakları açısından en küçük bir tehdit olamaz geriye gidiş olamaz.

'Rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız'

Türkiye Cumhuriyeti 92 yıllık tarihinin en büyük başarılarını son 13 yılda hayata geçirmiştir. Peki bu dönemde Cumhuriyetimiz en küçük bir kayıp yaşadı mı? Bunu birileri bize ispatlasın, görelim. Öyle bir tehdide maruz kaldı mı? Öyleyse artık rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız. Bunları konuşarak birbirimizi yormaya gerek yok. Artık geleceğe kilitlenme zamanıdır, bunu başarmamız lazım. Uzun yıllar boyunca bu endişeyi kendisine siper ederek, ülkenin ve milletin adeta kanını, iliğini sömüren, milleti tahkir ederek vesayet düzenlerini sürdürmek isteyenlerin foyası ortaya çıktı.

'Kararı milletimize bırakalım'

1 Kasım seçimleri Türkiye'nin önünde 4 yıllık istikrar ve güven dönemi açtı. Hiçbir şeyi konuşup, tartışmaktan çekinmeyelim. Kararı verecek olan milletimiz olmalı ve millete güvenelim. Bu ülkenin yöneticileri olarak üzerimize düşeni yapalım, nihayi kararı milletimize bırakalım.

Vefatının 77'nci yıldönümünde Gazi mustafa Kemal'i bir kez daha anıyorum.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
18
7
1
1
1
0