Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan - Putin Zirvesinden Mutabakat Çıktı: İdlib'de Silahsız Bölge Kurulacak

Erdoğan - Putin Zirvesinden Mutabakat Çıktı: İdlib'de Silahsız Bölge Kurulacak

Emre Ordu
17.09.2018 - 15:24 Son Güncelleme: 17.09.2018 - 20:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi'de bir araya geldi. İkili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Erdoğan ve Putin düzenledikleri ortak basın toplantısında İdlib'de silahlardan arındırılmış bölge tesis edilmesi için mutabakata vardıklarını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi. Erdoğan ve Putin, Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda saat 14.50'de buluştu.

Erdoğan: "Dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi'de" 📹

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme öncesi yaptığı açıklamada '(Rusya) Siyasi, askeri, ekonomik birçok konularda fikir alışverişlerimiz birbirimizi güçlendirecek boyuttadır. Soçi'den çıkacak açıklama inanıyorum ki bölgeye de çok daha farklı bir umut olacaktır.' dedi.

'Bölgesel konulardaki dayanışmamız bölgeye umut verir' diyen Erdoğan, 'Şu anda sadece bölgemiz değil dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi'de' şeklinde konuştu.

Sputnik'in bilgiye göre, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Rusya ile Türkiye'nin, İdlib konusunda görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

Sputnik'in bilgiye göre, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Rusya ile Türkiye'nin, İdlib konusunda  görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü. Ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü. Ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Erdoğan: "Silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasını kararlaştırdık"

Erdoğan: "Silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasını kararlaştırdık"

Temasların ardından Erdoğan ve Putin kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Muhalifler ve rejim kontrolündeki alanlar arasında silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasını kararlaştırdık.' ifadelerini kullandı. Erdoğan, Rusya ve Türkiye, belirlenecek silahsızlandırılmış bölge sınırlarının iki tarafında koordineli devriye faaliyeti göstereceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin halen İdlib çatışmasızlık bölgesinde bulunan gözlem noktalarını da tahkim edeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Görüşmelerimizde İdlib'de karşılıklı endişelerimizi dikkate alan bir çıkış yolu bulunması konusunda da çok önemli mesafe katettik.' dedi.Erdoğan, şöyle devam etti:

'Muhalifler bulundukları alanlarda kalmaya devam edecek. Radikal grupların alanda faaliyet göstermemelerini sağlayacağız. Rusya, İdlib çatışmasızlık bölgesine saldırılmayacağını temin için gereken tedbirleri alacaktır.'

Putin: "Tüm silahlı gruplar bölgeden çekilecek"

Putin: "Tüm silahlı gruplar bölgeden çekilecek"

Putin, 15 Ekim'e kadar İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturacaklarını açıkladı.

Nusra Cephesi'ninkiler dahil olmak üzere tüm silahlı grupların bu bölgeden çekileceklerini belirten Putin, 'Erdoğan'ın teklifiyle ağır silahların çekilmesi kararını aldık. O bölgede kontrol Rusya ve Türk askerleri tarafından sağlanacak' dedi.

Putin, bölgede Rus ve Türk askerleri tarafından ortak mekanizma kurulacağını bildirdi.  Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in Soçi kentinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İdlib’deki durumla ilgili konuşan Şoygu, “İdlib’e askeri operasyon yapılmayacak. Konuya ilişkin detaylar Suriye tarafıyla önümüzdeki saatlerde koordine edilecek.” dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
5
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Dün ki konuşmasında Esad rejimini tanımadığını tekrarlamıştı.Rusya ile mutabık olmak Esad ile anlaşmak demek bir nevi. Silahlar sussun da zaten kendi içinde ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Daha geçen güne kadar "Ateşkes yapacağız" diyordu. Şükür ki şimdi doğru kararı vermiş. Tabii, bu karar değiştirme geçmişine göre kararlar uygulanana kadar 50... Devamını Gör

Andronova

Çok haklısınız Usta Lambert

Aslan

oha oha oha şu alınan kararlar uygulanırsa tarih Türkiye'yi kahraman olarak yazacak.