Görüş Bildir
Haberler
'Kobani'yle Türkiye'nin Ne İlgisi Var'

'Kobani'yle Türkiye'nin Ne İlgisi Var'

Ulaş
11.10.2014 - 15:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmalarda Kobani konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Kobani'yle Türkiye'nin ne alakası var? İstanbul'un Ankara'nın ne alakası var? Siirt'in Diyarbakır'ın ne alakası var?' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin açılışında konuştu, Erdoğan daha sonra da toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Erdoğan'ın her iki konuşmasından önemli satırbaşları şöyle:

Bugün şahsım için çok anlamlı. TC'nin 12 Cumhurbaşkanı olarak hem ilimiz Rize’yi hem de baba ocağı Güneysu’yu ilk kez ziyaret etmenin heyecanını yaşıyorum. Aynı zamanda babam Güneysulu, Dumankayalı, Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yapmanın sevincini yaşıyorum.

Bu okul 2014-15 eğitim öğretim yılına yetiştirildi. Bugün bu törenle Hopa’da da canlı yayınla Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de açıyoruz. Bu istikrar birilerini rahatsız etti, ediyor. Türkiye’nin kalkınmasını hazmedemeyenler var. IMF’ye olan borcunu ödeyen bir Türkiye var. Üstelik IMF’ye borç verir hale gelen bir Türkiye var.

Asılsız yersiz temelsiz gerekçe üretmeye başladılar. Gazetelerden internetten hangi akıl almaz iddialar varsa bunları boca etmeye başladılar. Algı operasyonlarına, ameliyatlara giriştiler. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmak istediler olmadı. 17-25 Aralık’ta milletimizin duvarına çarpıp yıkıldılar. Şimdi de Kobani diyerek Türkiye’deki güven ortamına... Kobani’yle Türkiye’nin ne alakası var? İstanbul’un Ankara’nın ne alakası var? Siirt’in Diyarbakır’ın ne alakası var? Kobani’deki 200 bin kardeşimiz sığınmak istedi de içeri mi almadık? Daha ne istiyorsunuz ya?

Ama Suriye Irak’a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin, bir tanesi de diyecek ki 'sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım' al birini vur diğerine, hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye bayrak diye devlet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var, karıştırmak. El vicdan derler, el insaf derler. Yahu 10 yıl önce şu Güneydoğu’da şöyle bir dolaşalım, bir tane doğru dürüst havalimanı mı vardı? Kars’ta Ağrı’da Muş’ta doğru dürüst havalimanı mı vardı? Hakkari’de havalimanı yapıyoruz, her gün müteahhidin iş makinalarını yakarlar. Tehdit ederler, durmadan müteahhit değiştiriliyor. Biz bu kadar kararlılık içerisindeyken bunların yaptığı bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki bunlar Kürtleri ihmal ediyor. Kürtleri ihmal eden sizsiniz.

Buradan ayrıca Güneysu ilçemizden Hopa’ya sesleniyorum. Gayet müsterih olun. Türkiye vandalların, yağmacıların çarkına katılacak bir ülke değil. Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık. Bunların her birini millet olarak bozmayı başardık. Askerimiz, polisimiz, istihbaratımız ve yargı mensuplarımız hesap sormak için fedakârca çalışıyorlar. Bingöl’de polislerimize alçakça saldıranlar anında ölü olarak yakalandılar. Bayrağımıza saldıran hainler anında yakalandılar. Kirli saldırı hazırlığında bulunanlar suçüstü yakalandılar. Hepsinden hesap sorulacak.

Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin sözcüsü gibi konuşuyor gibi yakıştırmalar, kusura bakmasınlar bizim prim vereceğimiz yaklaşımlar değildir. Biz hükümetimizle cumhurbaşkanı olarak iktidarımla el ele omuz omuza Türkiye'yi nasıl daha iyilere taşırız bunun gayreti içinde olacağız.

Biz kalkıp da bu ülkede hükümetimizle hemfikir olduğumuz her konuda sonuna kadar bir cumhurbaşkanı olarak bunların arkasında duracağız, durmaya devam edeceğiz. Çünkü hükümet devleti çalıştıran mekanizmadır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak bizim ayrı kalmamız düşünülebilir mi?

Son günlerde şehirlerimizde yaşanan hadiseleri sizler de yakından takip ediyorsunuz. Üzüldüğünüzü biliyorum. Bu nankörlük, şımarıklık karşısında sabırla durduğunuzu da biliyorum. Biz milletçe bu sağlam duruşumuzu asla bozmayacağız. Bu sokağa dökülenler bu teröristler, bu vandallar, bu yağmacılar aslında milletin öfkelenmesini, milletin karşılarına çıkmasını istiyorlar. Bunların asıl amacı bu. Bunların kurduğu tuzağın asıl hedefi bu.

17 Aralık, 25 Aralık Gezi olaylarında bunlar Rize'ye de girmek istemediler mi? Ama Rize ne yaptı? Gereğini yaptı ve geldikleri gibi gittiler.

Dün Trabzon'da da söyledim, kim ki öfkesine hakim olamazsa, bunların karşısında nefretle çıkarsa inanın bunların tuzağına düşmüş olur.

Fakat hiç endişeniz olmasın. Askerimiz polisimiz istihbarat birimlerimiz bunlarla gereken mücadeleyi veriyorlar. Siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bunun hesabı sorulacaktır, bunun da bilinmesini istiyorum. Bir taraftan sokağa dökülün diyeceksin, öbür taraftan 'biz özgürlük barış hakkını kullanın dedik şiddete başvurun demedik' diyeceksin.

Böyle bir şey olabilir mi? Siz neden rahatsız oldunuz? Mutluluk, huzur, refah bu mu sizi rahatsız etti? Düne kadar güneydoğu doğu Anadolu'nun yaşam koşulları ortadaydı. 12 yıldır bu ülkede ayrım yapmaksızın muassır medeniyetler seviyesine çıkarma

Ey benim doğulu Kürt kardeşlerim şunu bilmeniz lazım, eğer bugün bölgeye yatırımcı gelmiyorsa, sizin adınıza konuşanlar yüzünden yatırımcı gelmiyor. Ne olacak? Adam gelip güneydoğuda yatırım yapacak da sonra fabrikasının yanmasını mı bekleyecek? Hepsini yakacaksın yıkacaksın sonra utanmadan burada banka yeri yok mu diyeceksin. Okulları hastaneleri huzur evlerini, çocukların kaldığı pansiyonları yakıyorsunuz. Siz nasıl bir siyasetçisiniz, nasıl bir insansınız?

Neymiş Kobani... Kobani'yle Erciş'in Hakkari'nin Muş'un ne alakası var. Kobani'yle İstanbul'un Ankara'nın ne alakası var?

Dert başka. Patnos'ta belediye binasını yaktılar. Belediye binası senin neyini rahatsız etti ya? Yahu bindiğiniz otobüsleri yakıyorsunuz ya. Kürt vatandaşlarımın araçlarını yakıyorsunuz ya. Ey benim Kürt kardeşlerim hâlâ bu adamlara dersini vermeyecek misin?

Fakat sesleniyorum. Verseniz de vermeseniz de biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz.

TSK bugüne kadar hiç olmadığı şekilde donanımlı, her duruma hazırlıklı. Emniyet son derece dikkatli, tecrübeli. Son derece hazırlıklı. Aynı şekilde istihbarat birimlerimiz hiç olmadığı kadar aktif ve başarılı. Bunun yanında sarsılmadan, taviz vermeden, asla geri adım atmadan demokrasi insan hak ve özgürlüklerini hukuku savunuyoruz, savunacağız.

Ama bakın burada Rize'de hem sizlerin hem de aziz milletimizin dikkatlerini bir noktaya çekmek istiyorum. Olayların arkasında kimlerin olduğuna lütfen dikkat edin. Bu olayların arkasında sadece PKK yok. Sadece bölücü terör örgütü PKK'nın gölgesinde siyaset yapan parti yok. Bu olayların arkasında Türkiye'de her türlü kaosun içinde yer alan çevreler var. Suriye'nin eli kanlı zalim Esed rejimi de var. Bunlara yol arkadaşlığı yapıyorlar. Esed rejimiyle kol kola olan, el ele olan Türkiye'deki malum siyasi parti de var. Günlerdir terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan, methiyeler düzen sorumsuz bazı medya kuruluşları, bazı kalemler de bunun içinde.

Bu olayların arkasında malum uluslararası medya kuruluşları var. Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını çevirmeye çalışan o Pensilvanya da var. Dikkat edin. Hepsi aynı anda aynı dille saldırıya geçti.

Ne dediler? Türkiye IŞİD'e yardım ediyor dediler. Kardeşlerim Türkiye Cumhuriyeti gerek başbakan olduğum dönemde gerekse şu andaki başbakan ve hükümetimiz bugüne kadar hiçbir terör örgütüne en ufak bir bu tür destek asla vermemiştir. bu tür iftirayı yapanlar hükümetimize devletimize, çok açık ve sert konuşuyorum alçaktır. Bunlar vatan hainidir. Bu kadar açık konuşuyorum.

Hukukta bir kaide var. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Kim hangi iddiayı ortaya atıyorsa, ispatla mükelleftir. İspat edemiyorsa alçaktır haindir.

Siyasiler son derece sorumsuz açıklamalarla olayları tahrik etmişlerdir. Soruyorum bu IŞİD belasını Ortadoğu'ya musallat eden kim? Beşar Esed. Alan açan kim?Beşar Esed. IŞİD'e destek veren silah veren kim? Beşar Esed. Gittiler bu eli kanlı zalimi Şam'da ziyaret ettiler. 250 bin insanı katleden böyle bir katille resim çektirenlerin kimler olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz.

Ana muhalefetin başındaki zat, bu konuda kendi yardımcısı günlerdir terör örgütüne destek verirse, sokak çatışmalarına çağrı yaparsa, bunu kalkıp da kendi genel başkanı tarafından uyarıya tabii tutulmazsa, millet bu hesabı sorar.

Bunlar Gezi'nin arkasında da durdular. Başarılı olamadılar. Ahlaksız darbe girişiminin arkasında da beraber durdular. Paralel yapıya sahip çıktılar, orada da başarılı olamadılar. Şimdi de maalesef şiddet eylemlerinin, yağmacıların terör örgütlerinin arkasında duruyorlar, yine başarılı olamayacaklar.

Dün bazı uluslararası gazeteler ve dergiler, düğmeye basılmışçasına Türkiye'de çözüm süreci bitiyor diye ortak bir dille yayın yaptılar. İçerde de adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine onların kanlı tuzaklarına kurban etmeyiz. Çözüm süreci kardeşlik sürecidir. Türkiye 77 milyonun kardeşliğini temsil edecektir.

38 kardeşimiz öldü değil mi, tamamına yakını Kürt. Aynı düşüncede olmayabilirsiniz, ama öldürdünüz. Ölen Kürt, öldüren Kürt. Neye benziyor, aynen Suriye'de Irak'ta, 'Allahu ekber' diyerek öldürenle, 'Allahu ekber' diyerek ölenlerin durumuna benziyor. Bunların hiçbir yanı savunulamaz. Terör terördür, bunun iyisi olmaz. Hepsi kötüdür. Kürt kardeşlerime zarar verdiler, evlatlarının canına kıydılar.

Türkiye'de Mısır'da ve Ukrayna'da yaşananları asla yaşatamayacaklardır. Onlar saldıracak ama biz güçlenmeye ekonomimizle, demokrasimizle devam edeceğiz. Onlar saldıracak bizim demokrasimiz daha ileri standartlara kavuşacak. Onlar saldıracak bizim kardeşliğimiz çok daha güçlenerek Allah'ın izniyle gelişecek.

Başınız öne eğilmesin. Karamsarlığa kötümserliğe asla prim yok. Umutsuzluğa asla ve asla mahal yok. Türkiye'nin emin ellerle ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini unutmayın. Kötü kötülüğünü yapacak ama biz iyilik için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Ne söyledik? Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece dedik, gideceğiz gündüz gece. Durmak yok yola devam dedik. Ben sizden bir şey daha istiyorum. Ne diyor? Tek millet.

Artık bu paralel yapı... Bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak. Ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki milli güvenlik kurulumuzun gündeminde yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok daha farklı adımı atacağız. Bu operasyon lokal değil geneldir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0