Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Neden Kayyum? İyi Düşünülmeli'

Erdoğan: 'Neden Kayyum? İyi Düşünülmeli'

Ulaş
28.10.2015 - 23:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koza İpek Grubu'na kayyum tayiniyle ilgili değerlendirme yaptı: Acaba neden kayyum tayin edildi? Bunun üzerinde iyi düşünülmesi lâzım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koza İpek Grubu'na kayyum tayiniyle ilgili değerlendirme yaptı: Acaba neden kayyum tayin edildi? Bunun üzerinde iyi düşünülmesi lâzım.
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

24 TV 'ye konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Koza İpek Grubu'na yönelik kayyum atamasıyla ilgili değerlendirme yaptı. 'Bu bir yargı süreci' diyen Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

'Süreç içerisinde yargı inanıyorum ki elinden geleni yapacak. Ankara Garı önündeki eyleme baktığımız zaman bir şeyler görüyoruz. Çok farklı. Sahiplenilmesine bakıyoruz o da çok farklı. Başlatılan yargı süreci hasebiyle; acaba neden kayyum verildi? Bunun üzerinde iyi düşünülmesi lâzım. Bir numarası kaçıyor. Arkadan diyor ki, 'Usûlsüz bir para çıkışı yok' diyor. O zaman kaçma. Neden kaçıyorsun? Kaçtığına göre demek ki burada bir su kaçağı var. Temenni ediyorum ki Türk yargısı bununla ilgili kararını verecektir. Bizim bildiklerimiz kendimize yargının bildiği kendisine.'

'ABD'de saygın bir hukuk bürosuyla anlaştık'

'Biz bu konuyu sadece içerideki bazı operasyonlarla bitirmedik. Dış boyutu var. Malum Pensilvanya’daki zat baş aktörü. Oradan aldıkları bazı destekler var. Kongre üyeleri de var, onu da söyleyeyim. ABD’deki en saygın bir hukuk bürosuyla anlaşıp bu işi başlattık. Bundan sonraki süreç yargı, hukuk sürecidir. Amsterdam’ın ifade ettiği gibi, bu olay sadece Türkiye'nin aleyhine değil. Bunlar ABD'deki eğitim sistemine de nüfuz etmişler, onu da çökertmenin peşindeler. ABD bunun ne kadar farkında, bilmiyorum. Seçim kampanyalarında verdikleri destekler var. Afrika’ya gidiyorsun bunlar orada da var. Asya'da, Güney Amerika'da... Bunlar farklı bir örgüt. 'Ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal örgüt' diyerek biz bunları MGK belgesine aldık. Küresel bir ihanet şebekesi. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet…. Böyle tanımladım.'

Uluslararası hukuk firması Amsterdam&Partners, Gülen Cemaati'nin dünyadaki yapılanmasıyla ilgili araştırmalara başladıklarını belirterek, 'paralel yapı'nın sanılandan daha büyük bir yapı olduğunu söylemişti. Hukuk firmasının sahibi Robert Amsterdam, Gülen okullarında 'kara para aklandığını' savunmuştu.

Gülen Cemaati'ne yakın Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verilmiş; talep, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelmişti.

  • 24 TV / AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
46
21
14
13
11
0