Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Müftü Nikahında Kararlı: 'İsteseniz de İstemeseniz de Meclis'ten Geçecek'

etiket Erdoğan Müftü Nikahında Kararlı: 'İsteseniz de İstemeseniz de Meclis'ten Geçecek'

Emre Ordu
13.10.2017 - 19:30 Son Güncelleme: 14.10.2017 - 12:14

Tartışma yaratan müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi tasarısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi. Müftünün de belediye başkanı ve nikah memuru gibi kamu görevlisi olduğunu söyleyen Erdoğan, tasarıyı eleştirenlere, 'Şimdi çıkıyorlar, tencere tava aynı hava. Meydanlara çıkıp bu tür nikah istemiyorlarmış. Tövbe, tövbe. İsteseniz de istemeseniz de bu Meclis’ten geçecek' sözleriyle yüklendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Erdoğan'ın gündeminde müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarı da vardı. Erdoğan'ın konuyla ilgili konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Müftü de belediye başkanı ve nikah memuru gibi kamu görevlisi"

'Allah aşkına şu anda nikahları kim kıyıyor? Kamu görevlisi olan belediye başkanı veya nikah memuru. Ta köylerdeki muhtarlara kadar bu nikahları kıyabiliyorlar mı? Hatta tahsili mahsili olmayanlar da var. Peki müftü kim? Arkadaşlar o da bir devlet memuru. Bunların da kahir ekseriyeti üniversite mezunu.

Yahu düşünebiliyor musunuz? Bizim kendi değerlerimizde inancımızın mensubu olarak bizim vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti resmi nikah kıyıldığı zaman onunla yetinmiyor. Bir de ne yapıyor? Kayıt dışı gidiyor hoca efendiye bir nikah da orada kıydırıyor. Bu böyledir. Ama Kılıçdaroğlu ne yaptı bilemem.

"Müslümanların inancı gereği bu adımların atılması lazım"

"Müslümanların inancı gereği bu adımların atılması lazım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Laikliğe aykırı diyor. Batıda kilise bu işi yapıyor mu? Bizde niye laikliğe aykırı olsun. Laiklik denen kavramı bunlar bilmiyor. Hiçbir zaman kişiler laik olmaz, devlet laiktir. Müslümanların inancı gereği olarak da bu adımı atmak gerekiyor. Eğer ben nikahın bizim değerlerimizde, dinimizde nasıl olduğunu anlatmaya kalksam onlar zaten hiç anlamaz da onlara girmeyeceğim. 

Şimdi çıkıyorlar, tencere tava aynı hava. Meydanlara çıkıp bu tür nikah istemiyorlarmış. Tövbe, tövbe. İsteseniz de istemeseniz de bu Meclis’ten geçecek. Biz kayıt dışı nikah değil, kayıt altında nikah. Asıl kayıt dışılıkları bu kaldıracak.

"Batı'da laikliği zedelemeyen niçin Türkiye’de zedelesin?"

"Batı'da laikliği zedelemeyen niçin Türkiye’de zedelesin?"

Neymiş? Çocuk yaşta… Bırak, ne alakası var? Bu işte onu tamimiyle onu ortadan kaldırmaya yönelik bir adımdır. Çok daha enteresanını söyleyeceğim, senin memurların lafını o Anadolu’daki genç dinlemez ama bir hoca efendinin lafını o kız da erkek de dinler. Buradaki ben inanıyorum bu iş çok daha idael şekle dönüşecek. Kıyılan nikahlarıyla ilgili belgeler nüfusu müdürlüğüne gönderiyor. Batı ülkelerinde din adamlarının nikah kıymasından rahatsız olan birni duydunuz mu? Batıda laikliği zedelemeyen niçin Türkiye’de zedelesin?

Eyvallah yani burada illa filanca caminin imamına git, filanca müftüye git. Orada nikahın kıyılsın diye bir şey yok. İstersen bekle belediyeyi, ne zaman tarih veriyorsa orada kıydırırsın.'

Erdoğan'ın sözleri sosyal medyanın da gündeminde...

Erdoğan'ın sözleri sosyal medyanın da gündeminde...
Erdoğan'ın sözleri sosyal medyanın da gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1659
749
310
149
103
77
64
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Ülkede ne kadar dinci sübyancı varsa AKP'nin koruması altındaydı zaten. Şimdi resmiyete döktü.

ozok

Aynen katılıyorum

Mustafa Uçar

Bu adam oraya çıkıp istesenizde istemesenizde yapacağız diyebiliyorsa bu ülkenin IQ seviyesi eksilere doğru gidiyor galiba

ozok

Zaten öyleydi

Veliaht Lucifer

Kamu görevlisiymiş,o zaman doktorlar,vergi müfettişleri,K9 köpekleri de nikah kıysın mk