Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Milletimiz Tek Partiye Fırsat Verirse İstikrar Sürer'

etiket Erdoğan: 'Milletimiz Tek Partiye Fırsat Verirse İstikrar Sürer'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beştepe'deki 29 Ekim resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pazar günkü seçim 2023 hedefleri için bir kırılmadır' dedi. '1 Kasım'da seçimlerden çıkan neticeye, milletimizin tercihine saygı göstereceğiz' diyen Erdoğan, 'milletimiz tek partiye fırsat verirse istikrar sürer' diye konuştu.

Erdoğan, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 'Bölgemizdeki gelişmeler ve terör olayları bizi, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 için belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmaktan asla alıkoymayacaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

'Devlet ve millet arasında bilinçli bir şekilde oluşturulan ve sürekli derinleştirilmeye çalışılan mesafe yüzünden, ülkemizde sık sık darbecilere ve vesayet odaklarına gün doğdu. Bu yüzden benzer şartlarda yola çıktığımız ülkelerin çoğu, demokraside ve kalkınmada önemli mesafe katederken, biz sürekli kendi içimize kapanarak, enerjimizi iç mücadelelerle heba ederek geride kaldık. Fakat milletimiz demokrasi yolundaki kararlılığından, milli iradeyi hakim kılma mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Türkiye'nin son dönemi bu bakımdan tarihi mesafelerin katedildiği çok önemli ilerlemelerin kaydedildiği bir dönemdir. Ülkemizin bugün sahip olduğu güçlü alt yapının, ekonomik değerlerin ve demokratik kazanımların son 13 yılın ürünüdür. Devletle milletin el ele verdiğinde, aynı değerler etrafında bütünleştiğinde, aynı hedeflere yöneldiğinde hangi başarıların elde edildiğini görmek isteyen bu dönemi iyi incelemelidir.' 

Erdoğan'a müzik sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Aşık Veysel’in “uzun ince bir yoldayım” türküsü çalındı. Erdoğan’a türkü sürprizini, 2 koruma görevlisi, 2 garson, 1 idari işler personeli hazırladı.

'Milletimiz tek partiye fırsat verirse istikrar sürer'

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koalisyon ister misiniz?' sorusuna 'Sandıktan çıkacak neticeyi önceden kalkıp da bizim şu anda şudur bir ifadeye kullanmak cumhurbaşkanı olarak bana yakışmaz, benim söylediğim bu andıktan çıkan neticeye saygı duyacağız. Milletimiz koalisyonlara fırsat vermeden tek başına bir iktidara fırsat verirse istikrar ve güven ortamının devamın da ciddi bir ortam hazırlar. Bakın istikrarın olduğu ülkelerde hep tek parti iktidarını görüyoruz. Siyasette kırgınlık küskünlük olmaz. Sandık bizim için saygı duyulması gereken en önemli mercidir. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi onun üzerine inşa ettik' yanıtını verdi.

'Türkiye'nin üzerinde bir terör zinciri var' diyen Erdoğan, 'PYD, bir terör örgütüdür. PKK'nın Suriye'deki bir yansımasıdır' dedi. 

AA, Habertürk ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
380
35
28
25
19
14
0