Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Merkel ile Görüştü

etiket Erdoğan, Merkel ile Görüştü

ATKN
18.10.2015 - 17:20 Son Güncelleme: 18.10.2015 - 21:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir araya geldi. Görüşmede 'fasıllar' ve 'mülteciler' ele alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Davutoğlu ile bir araya gelmişti. Bu görüşme sonrası Merkel, Erdoğan ile bir araya geldi. 

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

Erdoğan, Merkel ile Türkiye-AB ile ilgili fasıllar üzerindeki çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, 'Gerek 15, 17, 23, 24 ve bu noktada 31. fasıllar üzerinde değerlendirme yaptık. Gerek Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin, İspanya'nın, bu tür ülkelerin bu konudaki desteğini kendilerinden özellikle rica ettim' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Önemli konu başlıklarımızdan bir tanesi mültecilerin şu andaki gerek Türkiye'deki durumu gerekse Batı'ya olan yönelişidir. Bu konuda külfet paylaşımı üzerinde değerlendirmemiz oldu. Türkiye'nin bu konuda üstlendiği yükü kendileri (Merkel) de ifade etmek suretiyle 'Türkiye'ye yardımcı olmamız gerekir' dediler' ifadelerini kullandı.

Görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü

Almanya Başbakanı Merkel de 'Türkiye'nin bugüne kadar 2 milyon mülteciyi kabul ederek çok büyük, zor bir görevi üstlendiğinin bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Burada tabii ikili menfaatler çerçevesinde bütün bu saydığım süreçlerle ve gelişmelerle bağlantılı olarak da bir mülteci hareketinin olduğunu, bu mülteci hareketinin çoğalabileceğini ve bu mülteci hareketinin de Türkiye üzerinden Avrupa Birliği'ne akacağını görebiliyoruz. Bu alanda da Türkiye'nin yükünü mutlaka birlikte üstlenmek gerektiğini, Türkiye'ye burada destek olunması gerektiğini savunuyoruz' dedi.

Erdoğan ile terörle mücadele konusunu değerlendirdiklerini ifade eden Merkel, Suriye'de bir siyasi çözümün gerekliliğini ele aldıklarını belirtti. Merkel, bu konuların iki ülkeyi ilgilendiren önemli konu başlıkları olduğunu vurgulayarak, bu iki konuyu da ikili düzeyde bundan sonra da görüşme konusunda mutabakata varıldığını kaydetti.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
518
111
100
67
45
35
0