Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Marmaris'te 15 Dakika Daha Kalsaydım Öldürülecektim'

etiket Erdoğan: 'Marmaris'te 15 Dakika Daha Kalsaydım Öldürülecektim'

Ulaş
18.07.2016 - 21:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te öldürülmek ya da kaçırılmaktan 10-15 dakika farkla kurtulduğunu ve iki korumasının şehit olduğunu söyledi. CNN International'a konuşan Erdoğan, idam cezasının geri gelmesiyle ilgili taleplere 'Yani liderlerin bir araya gelip bunu tartışmaları gerekiyor. Eğer bunu görüşmeyi kabul ederlerse, ben de Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak her türlü kararı onaylayacağım.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International'a verdiği mülakatta 'Açık bir vatana ihanet suçu var burada. Talebiniz hükümetimizce asla göz ardı edilemez. Ama tabii ki, anayasal düzlemde, bu konuda harekete geçmek için parlamentonun kararı gerekiyor. Yani liderlerin bir araya gelip bunu tartışmaları gerekiyor. Eğer bunu görüşmeyi kabul ederlerse, ben de Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak her türlü kararı onaylayacağım.' dedi. 

Erdoğan, mülakatta darbe girişiminin yaşandığı geceyi ise şöyle anlattı:

'Marmaris'te 15 dakika daha kalsaydım öldürülecektim. An be an her şeyden haberim vardı. Atatürk Havalimanı'nda kontrol kulesinin kontrolünü ele geçirmişlerdi. Telefonda İstanbul'dan Emniyet Müdürü'ne, darbecilerin buradan boşaltılması emrini verdim. Havalimanındaki darbecilerin temizlenmesini emrettim. Havada olduğumuz için bazı iletişimsizlikler oldu. Pilota ne kadar havada kalabileceğimizi sordum, 3-4 saat kalabileceğimizi söyledi. F-16 uçaklarıyla ses hızının ötesinde uçuş yaptılar, biliyorsunuz bir sonik patlama oluşur ve bomba olarak algılanabilecek bir durumdur. Böyle bir ortamda oraya geçtik ve halkla oraya geldik.

Bunlar dediğim gibi ne yazık ki asparagas ve yanlış yönlendirme, böyle bir şey planlanır mı? Bu kadar sivilin hayatını kaybetmesine göz yumulur mu? Bu insan vicdanına sığar mı? İnsan böyle bir şey yapabilir mi? Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının böyle bir şeyi kabul etmeleri mümkün olabilir mi? Çok açık bir şekilde söylüyorum, bugüne kadar silahsız görüntü veren bu güruh artık silahlı olarak ortaya çıkmış ve herkes de bunun gerçek olduğunu görüyor.'

'ABD'ye birkaç gün içinde başvuracağız'

'ABD'ye birkaç gün içinde başvuracağız'

Cumhurbaşkanı, ABD'de bulunan Gülen'in iadesi için başvurulacağını da belirtti:

'Suçluların iadesi konusunda karşılıklı anlaşmamız var. Şimdi siz birinin sınırdışı edilmesini istiyorsunuz. Benim stratejik ortağımsınız, ben de buna uyarım. Ama siz aynı şeyi yapmıyorsunuz. Bu tür şeylerde karşılıklılık olması gerekiyor tabii ki... Gülen'in iadesi için ABD'ye birkaç gün içinde başvuracağız' 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
599
362
240
72
46
34
20