Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın 'Libya'da Birkaç Tane Şehidimiz Var' Açıklaması Gündemde

etiket Erdoğan'ın 'Libya'da Birkaç Tane Şehidimiz Var' Açıklaması Gündemde

İzmir'in Kınık ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hafter'e karşı kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Birkaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak.' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu açıklamasına kadar resmi makamlardan Libya'da şehit verildiğine ilişkin bir açıklama bulunmuyordu. 

Konuşmasında 'Türkiye’nin Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe kederdir.' diyen Erdoğan, 'Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir istiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz. İmzaları attık. Deniz hukukundan anlamayan, uluslararası hukuktan anlamayan, bu noktada akıl hocası olmayan...bunların durumu bu. Biz neredeyiz? Gayri meşru, ücretli, lejyoner Hafter'e karşı biz orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Birkaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Kardeşlerim şunu hiç bir zaman unutmayacağız, şehitler tepesi boş kalmayacak.' dedi.

'Sırf ülkemizi müşkül duruma düşmesi için hukukun çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz.' diyen Erdoğan 'Dün sabah Putin'le görüştük, Macron ve Merkel'le görüştük ve yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız.' şeklinde konuştu.

Erdoğan daha sona Bergama'da yaptığı konuşmada ise 5 Mart'ta Putin, Merkel ve Macron ile görüşeceğini söyledi.

Erdoğan daha sona Bergama'da yaptığı konuşmada ise 5 Mart'ta Putin, Merkel ve Macron ile görüşeceğini söyledi.

📌 Erdoğan'ın 'birkaç şehit' ifadesine sosyal medyadan gelen tepkiler ise şöyle:

📌 Erdoğan'ın 'birkaç şehit' ifadesine sosyal medyadan gelen tepkiler ise şöyle:
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
790
266
67
22
19
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

o bir kac tane sehit dediklerinin hepsinin bir ismi var, kendilerini seven onemsiyen aileleri, anneleri var. senin politik oyunlarinin, nereye dondugu belli ... Devamını Gör

Lestat

Hayatını feda etmeyi göze aldığın ülken sana "Bir kaç" gözüyle bakıyorsa, sözler kifayetsiz. Nefret ettim usta sadece nefret ettim.

Mavi Rosa Mora

"Evlat senin değilse, ne kolaydır feda etmek.." -İlber Ortaylı