Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Koalisyon Hükümetine İhtiyaç Var'

Erdoğan: 'Koalisyon Hükümetine İhtiyaç Var'

Deniz Gök
10.07.2015 - 23:33 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 23:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün Türkiye'nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi  Beyazıt Kampüsü'nde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iftar programına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görüşmelerinde başarılar dileyerek, 'Temennim, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların hassasiyetine uygun şekilde yeni hükümetin bir an önce kurulmasıdır' dedi.

'Uzlaşma sağlanmazsa çözüm millettir'

Tüm partilere bu konuda sorumluluk düştüğünü belirten Erdoğan, 'Bugün Türkiye'nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var. Böyle bir uzlaşma sağlanamadığı taktirde her zaman ifade ettiğim gibi çözüm merci neresidir? Yine millettir' şeklinde konuştu.

'Yaptığım her şey anayasaya uygun'

Erdoğan, şöyle devam etti: 'Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiğim günden beri yaptığım her şey Anayasa'ya ve milletime olan taahhütlerime uygundur. Şahsımla ve cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili olarak ortaya atılan iddialar iftiradan, yalandan ve yanlıştan ibarettir. Cumhurbaşkanı olarak hukukun dışına çıkan en küçük bir tasarrufum, en küçük bir adımım, en küçük bir girişimim olmadı, olmayacaktır.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0