Görüş Bildir
Haberler
Hidayet Tuksal Star'dan Nasıl Gitti?

Hidayet Tuksal Star'dan Nasıl Gitti?

Onedio Medya
18.03.2014 - 01:29 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 12:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hidayet Tuksal Star'dan Nasıl Gitti?

İlahiyatçı yazar ve insan hakları aktivisti Hidayet Şefkatli Tuksal 'ın, kendisini eleştiren yazısı üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gazeteye telefon açmasının ardından Star gazetesindeki köşesinin kapatıldığını ortaya koyduğu öne sürülen yeni bir ses kaydı yayınlandı. 

Erdoğan, kendisine atfedilen ses kaydında, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu 'na sert tepki göstererek Tuksal'ı neden hala gazetede tuttuğunu sorguluyor, 'Yazılarını yayınlamaya mecbur musunuz' diyerek azarlıyor. Erdoğan'ın 'Halk sillesiyle uyarıyorum' başlıklı yazısı için tepki gösterdiği Tuksal'ın durumu için Karaalioğlu, 'Olacak şey değil, haklısınız efendim. Yanlış oldu, o bizim gündemimizde' diyor.

Kadınların mağdur edilmesine karşı mücadelesi ve yazılarıyla farklı birçok kesimde saygı gören Hidayet Şefkatli Tuksal, 21 Ocak 2011'de Star'da yayımlanan 'Halk sillesiyle uyarıyorum' başlıklı yazısında,şahsen de tanıdığı Erdoğan'ı 'muhafazakar demokrat çizgiden uzaklaştığını' belirterek eleştirmiş, Başbakan'ın tavrına itiraz etmeyenleri de 'yalakalık'la suçlamıştı.

Tuksal'ın bu yazısı üzerine Başbakan Erdoğan ile Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğu arasında geçtiği öne sürülen ve Youtube'da 'Başçalan' adlı hesapta çıktktan sonra internette birçok mecrada içeriği alıntılanan bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtta, sert bir dil ve azarlayan bir üslupla konuşan Erdoğan. adını vermeyerek, ancak tepki göterdiği yazısını telaffuz ederek Tuksal'ın Star'daki yazılarına son verilmesini istiyor, Karaalioğlu 'Olacak şey değil, ilgileneceğim efendim' diyor.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/erdogan-kizdi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0