Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Kadınlar Çocuk Doğurdukları İçin Cezalandırılmaz'

Erdoğan: 'Kadınlar Çocuk Doğurdukları İçin Cezalandırılmaz'

FreiGeist
07.03.2016 - 15:48 Son Güncelleme: 07.03.2016 - 16:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, değerlerinden kopararak istismar ettikleri kadınları hedef alanlar nesillerimizi hedef alıyorlar' dedi.  'Kadının başında örtü var ya da yok diye nasıl ayrıma tutarsınız?' diye soran Erdoğan ayrıca hakları için mücadele eden tüm kadınların sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da, 'Hak-İş Dünya Kadınlar Günü' etkinliğine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Dünyada kadın hareketleri, kadınların en çok aşağılandığı yerlerde ortaya çıkmıştır'

'Sizler bu ülkede kendi ayakları üzerinde durabileceğinizi gösteren birer kahramansınız. Sizler kadının metalaştırılmadan, istismar edilmeden, kimliğiyle, inancıyla hayatta yer alabileceğinin ispatısınız. Kadının cinsiyetinden önce insan sıfatıyla sahip olduğu hakları kullanabilmenizden dolayı saygı ile selamlıyorum.

Bizim inancımızda, kültürümüzde, kişiler insan sıfatıyla muhatap alınır. Dünyada kadın hareketleri, kadınların en çok aşağılandığı, en çok mağdur edildiği yerlerde ortaya çıkmıştır. Aslolan özde insan olabilmektir.

'Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur'

Eşitlik adı altında kadının her türlü sömürü ve istismara açık hale getirildiği yerde ilk önce kadınlar karşı çıkacaktır. Asıl olan kadının nisa yani insan sıfatıyla kabul edilmesidir. İşte kitabımız Kuran-ı Kerim bir Suriye kadına ayırmış. İşte o zaman eşitliği değil, adaleti tartıştığımızı göreceğiz. Adalet tüm insanlığı ilgilendiren bir sorundur. Kadının olmadığı yerde insan da yoktur.

'Annelerin ayaklarının altı öpülür, ben öptüm, siz de öpün'

Bunun için kadın olmak peşinen imtiyazlı olmak demektir. Kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz, tam aksine mükafatlandırılır. Onun için bizim değerlerimizde, inancımızda cennet babaların ayakları altında değil, annelerin ayakları altındadır. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Ben öptüm, siz de öpün.

İnsanoğlu kendi geleceği için kadına hak ettiği değeri vermek mecburiyetinde. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Bugün dünyanın kuzeyi ile güneyi arasındaki adaletsizlik aynı mücadelenin farklı yansımasıdır. Dünyanın her yerinde nasıl mazlumların safındaysak, tüm kadınların da sonuna kadar yanındayız.

'Bizim medeniyetimizde ve tarihimizde emek kutsaldır'

Bizim medeniyetimizde ve tarihimizde emek kutsaldır. Çalışana hakkının verilmesi emredilir. Çalışanın üretenin hakkının korunması konusunda çok ciddi önlemlerimiz vardır. Ahilik teşkilatı çok önemli bir kurumdur.

Dünyadaki sendikal mücadelenin tarihine baktığımızda, sistemin çıkar çatışması üzerine kurulduğunu görürüz. Zorlu ve kanlı bir dönemin sonunda mücadelenin etkin sonuçları görülmeye başlandı. Bugün ülkemizde örgütlenme modeli batıya dayansa dahi, tarihimizden ve medeniyetimizden beslendiğine inanıyorum. Bilhassa çalışma hayatında kadınların emeklerinin korunması bakımından bu yaklaşım çok önemlidir.

Şehirlerde yaşama oranı artmasıyla birlikte kadınların rollerinin değişmesinin de farkındayız. Bu kadınların ötekileştirilmesi anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz 10 yılda kadınların, çalışanların haklarını korumak için çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. 2004 ve 2010 yıllarındaki anayasa değişikliklerinde kadınların, erkeklerle aynı haklara sahip olduğu hükümlerine yer verdik. Eşit işe eşit ücret verdik, bunu biz koyduk. Medeni, iş, gelir vergisi, işsizlik sigortası, belediyeler kanununda özel düzenlemeler yaptık.

'Haydi Kızlar Okula kampanyasını başlattık'

'Haydi Kızlar Okula kampanyasını başlattık'

Kadın istihdamının artılmasına yönelik genelge yayımladık. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisoynu Meclis'te faaliyete başladı. Haydi Kızlar Okula kampanyasını başlattık. Güneydoğu Anadolu'da kızlarımız okullara gönderilmiyordu. 2002 yılında ilk ve orta okulda yüzde 87 olan kız çocuklarının okullaşma oranı geçen sene yüzde 96 seviyesine yükseldi. Lisede yüzde 45'den yüzde 90'a çıktı. Kız çocuklarının eğitimden mahrum olmasına izin vermedik.

Kadın istihadamı yüzde 20'den yüzde 30'u aştı. Günümüz itibariyle bu oranını 3'te 1'lik düzeye ulaştığını görüyoruz. Kadınların siyasete katılımında da görüyoruz. 1 Kasım seçimleriyle kadın oranı birlikte yüzde 15'e yakın.

Üniversitelerde kadın öğretim üyesi oranı yüzde 43'le oldukça ileri bir düzeydedir. Kamuda yüzde 37'dir. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi konusunda çok yönlü ve etkili tedbirler hayata geçirildi. Bu tür kampanyalara eşim de ben de katıldık. Bundan sonra da bir insan olarak haklarını koruma mücadelesinde daima sizlerin yanında yer alacağımızı ifade etmek istiyorum.

Çalışan kadının yükü giderek artıyor. Çalışan kadın aynı zamanda anne olarak aile içi sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor. Son dönemde bu çerçevede pek çok düzenleme yapılmıştır. Kreşlerden doğum iznine kadar çalışan kadınlara destek sağlanmıştır. Kadınlardan çok büyük destek görmüş birisi olarak, kadınların sosyal ve siyasal alanda etkili olmasını diliyorum. Kadınların ilgi alanlarına yönelik faaliyetlerde yer alabilmesi için gereken düzenlemeler yapılmalı.

'Kadının başında örtü var, örtü yok diye nasıl ayrıma tabi tutarsın?'

Bir takım çevrelerin ısrarla, 'özgürleştirmek' adına, kadını kadın yapan imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını görüyoruz. Bir takım partilerin kadınlar günü için hazırladıkları afişlerde görüyoruz. Kadınlara hakaret eden bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır. Kadının başında örtü var, örtü yok diye nasıl ayrıma tabii tutarsın. Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Başında örtü varsa okullara alınmadı, işe alınmadı; yoksa alındı. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bu hamd olsun biz değiştirdik. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, değerlerinden kopararak istismar ettikleri kadınları hedef alanlar nesillerimizi hedef alıyorlar.

'Umarım Başbakan 3 milyar euro'yu alarak döner'

'Umarım Başbakan 3 milyar euro'yu alarak döner'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'den Suriye için gelecek destekle ilgili olarak, '3 milyar avro destek vereceğiz dediler, 4 ay geçti hala verecekler' diyerek, 'Sayın Başbakan şu anda Brüksel'de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner. Bakın bir taraftan 'mülteciler gelmesin' diyorlar. Tamam da mültecileri biz göndermiyoruz ki, bak denizden geliyorlar. Bunların birçoğu da maalesef ölüyorlar. Biz şu ana kadar sadece denizlerden 100 bine yakın mülteciyi botlarımızla kurtardık. Ama diğerleri botları şişleyerek onların ölümüne neden oldular. Farkımız bu. Biz insana böyle bakıyoruz, onlar ise öyle bakıyorlar' şeklinde konuştu.

'Özgürlük insanların öldürülmesiyle gelmez'

Gençlerimizi ruhsuz bir ceset gibi dünyevi hazların peşinden koşmaya yönlendirenlere karşı mücadele etmeliyiz. Bölücü terör örgütü de, DAEŞ de, paralel devlet yapılanması da aynı kaynaktan besleniyor. Bu operasyonlar güneydoğudaki, doğudaki bölücü terör örgütü, bu terörü estirdiği sürece durmayacaktır. Huzuru yakalayacağımız ana kadar devam edecektir. Her türlü tedbiri aldık, alıyoruz. Bu ülkede parlamentoya girip de, hala parlamentoda terör estirenlere karşı da bunlara karşı gerekli adımların atılması gerektiğine inanıyorum. Yasalar ortada, onların yaptığı özgürlükçü mücadele değildir. Özgürlük insanların öldürülmesiyle gelmez. Bunlara siz silahla mı gelmek istiyorsunuz, işte Anayasa'nın, yasaların amir hükümleri ortadadır. Parlamentoya girdin, demokratik mücadeleni göster; ama silahla dersen kusura bakma.

Erdoğan'ı ağlatan mektup

'Batıda gerçek anlamda kadın hakları savunuculuğu olsaydı...'

Bu mesele hayat tarzı meselesi değildir, ülkemizin, geleceğimizin meselesidir. Biz de Türkiye'ye özgü anayasa, başkanlık diyoruz ya bunun için diyoruz. Batıdaki uygulamaları hayata geçirmek zorunda değiliz. Batıda gerçek anlamda kadın hakları savunuculuğu olsaydı, Suriye'de kadınların hayatlarına kaybetmesine sessiz kalınmazdı. DAEŞ'in şov videolarına karşı ortalığı ayağa kaldıranlar, Esed'in katlettiği çocuk ve kadınları görmezden geliyorlar. Rusya'nın bombardımana aldığı kadınları, çocukları niye görmezden geliyorlar. Aramızda ülkemizde mülteci kamplarından gelen Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimiz var. Bunlar Suriye'deki zulüm ve katliamın şahitleridir.

'Modern kölelik düzenini hak etmiyorlar'

Sınırlardaki tel örgütleriyle, kapattıkları kapılarla kadın ve çocukları çaresizliğe terk edenlerin DAEŞ'e karşı hassasiyetleri bize inandırıcı gelmiyor. Biz ne onlar gibi davranabilir, meseleye bakabiliriz. İnancımız ve tarihimiz böyle bir ahlaksızlığa izin vermez. Dünyanın her köşesindeki kardeşlerimizle olmaya devam edeceğiz.

Afrika'da insanlığın nasıl zor bir hayatla yaşadıklarını gözlerimle gördüm. Bugün o düzen, Suriye'ye, Kuzey Afrika'ya uygulanmak isteniyor. Bölgede kurulmak istenen bu düzene karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi en çok da kadınlarımız için vereceğiz. Onlar modern kölelik düzenini değil, insan sıfatına layık hayatı hak ediyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
33
19
9
6
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

örtüsüz kadını perdesiz eve benzeten bu değil miydi ?

gaydırı guppak

yok ya erdoğandı bunu diyen öyle hatırlıyorum. herkes yanar döner olmuş işine geldiği gibi

Narki

Zaytung felan herhalde bu haber

'Kadının başında örtü var, örtü yok diye nasıl ayrıma tabi tutarsın?' şu cümleden sonra Türk Doktorlarını göreve davet ediyorum. Lütfen !

Andy Dufresne

bu dediğini en son sen yapmıştın, bir sınavda başarılı olan bir kızın haberinin altına başörtülü bacım diye teşhir etmiştin. utanmadan sıkılmadan kendi yaptı... Devamını Gör