Görüş Bildir
Haberler
'İnternet Kalkmıyor, Kontrol Altına Alınıyor'

'İnternet Kalkmıyor, Kontrol Altına Alınıyor'

adem kara
08.02.2014 - 15:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, Kartal'da Toplu Açılışta Konuşuyor

Başbakan Erdoğan, Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde konuşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

İBB'ye ve ekibine İstanbul trafiğini rahatlatacak bu projeler için teşekkür ediyorum. 20 kavşağı resmen hizmete açıyoruz. Beşiktaş 'tan Kartal ' Ümraniye 'de Üsküdar 'a kadar hem araçların hem de insanların kullanacağı alt yapıları sizlerle buluşturuyoruz.

'MUSTAFA KEMAL GİTTİ, DEMİR AĞLAR DURDU'

Ortalama yolculuk süresi 45 dakika oldu. Sadece bu yeni açtığımız 20 kavşak ve yol ile sürücüler öncelikle zamandan tasarruf edecekler. Bu süreç içerisinde toplu taşım kültürü adına adımlar attık. Demirağlarla Türkiye’yi biz örüyoruz biz. 10. yıl marşında demir ağlarla ördük yurdun dört bir yanına deniliyor. O şairin bir hülyasıydı. Böyle bir şey örüldü mü yok. Gazi Mustafa Kemal gitti demir ağlar durdu. Artık 280 km hız yapan trenleri sizlerle biz tanıştırdık.

'18 YAŞINDAKİ GENÇLER BİLMEZ'

Bütün bu adımlar atılırken, İstanbul 'un hava kirliliği problemi ile ilgili sorunları 94- 98 yılları arasında çözdük. Eski günlere dönmek diyorlar ya bu İstanbul halkına hakarettir. Eski günlerde ne vardı, İSKİ yolsuzluğu vardı. Yönetimin başında kim CHP yönetimi vardı. CHP demek susuzluk demektir, şimdi ben burdan 18 yaşındaki gençlere sesleniyorum, sizler susuz İstanbul 'u görmediniz, sizler hava kirliği olan İstanbul 'u yaşamadınız, gazeteler maske dağıtıyordu.

'İSTANBUL'U ALDILAR, DUMAN ETTİLER'

Biz size sevdalıyız. Bizim size aşkımız var. Bunların hayallerinin bile ulaşamayacağı yere bizim metro hatlarımız ulaşıyor. Metrobüsle tanıştı İstanbul…Derdimiz İstanbul’un ulaşımını rahatlatabilmek. Bütün bu adımlar atılırken İstanbul’un hava kirliliği noktasındaki adımları 1998 yıllarında attık. Eski günlere dönmek…Bu var ya bu yenilir yutulur cinsten değil bu. Bu İstanbullulara bir hakarettir. Eski günlerde İSKİ yolsuzluğu vardı, CHP vardı. CHP iktidarları zaten merkezi yöneteme gelemez.İşte kenarda köşede bir yerlere geliyorlar. Zamanında da nasıl olduysa İstanbul’u aldılar duman ettiler.

'ALLAH'TAN BUNLAR DENİZ ALTINDA GÖRMÜYOR'

Gazeteler CHP zamanında maske dağıtıyordu hava kirliliğinden etkilenmeyelim diye. CHP demek susuzluk demek. Küçük yavrular ellerinde bidonlarla su taşıyorlardı. İstanbul şu an susuz değil ki? Su satan yerler var mı? Kapandı gitti hepsi. 2 yılda susuzluğu bitirdik. Trakya’dan, Sapanca’da su getirdik. Boğazın altından 11 metre çapında bir tünelle su geliyor. Niçin? Bir tarafta sıkıntı olursa diğer taraftan katkı sağlasın. Allahtan bunlar deniz altında da görmüyorlar. Onu tıkamak için de kampanya yapar bunlar. Gidiyorlar 3. Köprünün oraya botlarla… Yok efendim burası kanuni değilmiş, sen 1. Köprüyü de istemedin. Bunların cibilliyetinde bu var bunlar eser ortaya koyamazlar, yıkmak için uğraşırlar.

'Kartal BİR YANLIŞA KURBAN GİTTİ'

Kartal bir yanlışa kurban gitti, bu yanlışı bu dönemde düzelteceğinize inanıyorum. 30 Mart sonrası Kartal’da çok farklı bir dönem olacak. İstanbul yolsuzluklar nedeniyle tarihi günlerini geçirmişti. Biz bu günlere getirdik. Yolsuzluğu kestiğimiz için 3. Havalimanı'na başlıyoruz.

'BUNLAR OLSA OLSA YOLSUZLUK YAPAR'

CHP yolsuzluk iddiasıyla partiden attığı birini aday yapıyor. CHP'nin genel müdürü yolsuzluk dosyasının önünde fotoğraf çekiyor. Sonra da bu zat kalkıyor onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday yapıyor. Şimdi bunlar mı yolsuzlukları soruşturacak. Önce SSK Genel Müdürü iken yaptığın yolsuzlukları açıkla. Bunlar yolsuzluğu sorgulayamaz. Bunlar olsa olsa yolsuzluk yaparlar.

'PARALEL ÖRGÜTLE CHP İTTİFAK İÇİNDE'

Bu CHP'nin genel müdürü koltuğa oturduğu günden beri eline tutuşturulan kağıtlarla çıkıyor, yolsuzluk iddiasında bulunuyor. Kayseri Belediye Başkanı ile ilgili iddialarda bulundu, Kayseri sucuğa doydu.

Şu anda da eline belgeler tutuşturuyorlar, CHP genel müdürünü kullanıyorlar. İttifaka dikkat edin. Paralel örgütle CHP ittifak içinde. Geçen gün grup toplantısında yine çıkmış, eline tutuşturulan belgelerle konuşuyor. Ey genel müdür unutma. Senin genel başkanın Baykal'la ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar, şu anda senin eline bunları verenlerdir. Bunu bilesin.

'İNTERNET KALKMIYOR'

Şimdi internetle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bazı kesimler çıktı ortaya. Bu ahlaksız adımlar olmasın diye bu adımları atıyoruz. Yok fikir, düşünce özgürlüğünü engellemekmiş. İnternet kalkmıyor, kontrol altına alınıyor. Bu ahlaksızlıklar devam mı etsin?

'TİB SİTEYİ HEMEN ENGELLİYOR'

İnternet kişilik haklarına tecavüz edildiğinde kişi mahkemeye başvuruyor, 5 gün içinde karar çıkıp erişim engelleniyordu. 5 günde zaten dünyaya yayılıyordu. Biz ne yapıyoruz?. Birine böyle bir yanlış mı yapıldı. Hemen iletişim başkanlığımıza başvuru yapılıyor. Mahkeme kararına kadar TİB siteyi hemen engelliyor. Mahkeme TİB’in kararını uygun bulursa erişim engeli devam ediyor. Mahkeme kararı çıkıncaya karar erişimi geçici olarak bloke ediyor olay bu. Bunu sansür olarak algılamak insafsızlıktır. Hatta bu yasa interneti daha özgür hale getiriyor.

'HESAP SORACAĞIZ'

Türkiye’yi kasetler, kayıtlar yoluyla şantaj yapılan bir ülkeden çıkarıyoruz internet düzenlemesiyle. Milli iradenin gücünü daha da kuvvetlendireceğiz. Özel yaşamı ihlal etmek özgürlük değildir. Yasak diyerek, sansür diyerek insanları dışarı dökmek isteyenler başka amaçların peşindedirler. 34 milyon internet kullanıcısı var. Özgürlükleri sonuna kadar savunduk, savunacağız. Çocuklarımıza 63 bin tablet bilgisayar verdik. Biz güvenli internet diyoruz. Özel hayatın korunması, kişilik haklarının korunması için ne gerekiyorsa kararlılıkla yapacağız. Hukuksuz dinleme yapanlardan bunların hesabını soracağız. Bunları örgütsel hesaplar için kullananlardan hesap soracağız.

Haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/erdogan-karta...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0