Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Korumaları ile Belçikalı Korumalar Yumruk Yumruğa...

Erdoğan'ın Korumaları ile Belçikalı Korumalar Yumruk Yumruğa...

Ulaş
06.10.2015 - 23:30 Son Güncelleme: 07.10.2015 - 09:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belçika'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Türk korumalar ile Belçika güvenlik güçlerinin yumruk yumruğa kavga ettiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belçika'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Türk korumalar ile Belçika güvenlik güçlerinin yumruk yumruğa kavga ettiği belirtiliyor.

Belçika basınına konuşan güvenlik görevlileri, Erdoğan'ın korumaları ile güvenlik güçleri arasında kavga yaşandığını doğruladı.

Haberlere göre, Türk korumalar ile Belçika güvenlik güçleri arasındaki ilk kavga, pazar günü yaşandı.

Pazar akşamı Fransa'nın Strazburg kentinden Brüksel'e gelen Erdoğan'ı görmek için kalacağı otelin bulunduğu Stefaniaplein'de 3 bine yakın Türk toplandı.

Erdoğan'ın kalacağı otele girişi sırasında izdiham yaşandı. Bu sırada cumhurbaşkanı korumaları ile Belçika tarafından görevlendirilen korumalar ve Brüksel polisi arasında tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü.

İkinci kavganın sebebi binada arama talebi

Belçika basını ikinci kavganın ise Oudergem semtindeki Egmont Enstitüsü'nde yaşandığını aktardı.

Türk korumalar, Erdoğan'ın ziyaret edeceği enstitü binasında arama yapmak istedi. Belçikalı görevliler ise, bunun kendilerinin görevi olduğunu söyledi.

Tartışma sırasında bir Türk koruma, Belçikalı güvenlik görevlilerinden birine dirsek attı. Bunun üzerine Belçikalı polis, Türk korumayı yere serdi. İki grup arasında yumruklu kavga başladı.

Binada bulunan kişilerin araya girmesi sonucu kavga sona erdirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alışveriş krizi

Alışveriş krizi

Bir başka gerginlik ise Pazartesi akşamı yaşandı. Buna göre Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Erdoğan'ın Brüksel'deki Louiza Caddesi'ndeki butiklerden alışveriş yapmak istemesi üzerine cadde trafiğe kapatıldı.

Emine Erdoğan ve koruma ekibini taşıyan 7 adet minibüs, alış veriş sokağına girişi kapatarak trafiğin durmasına ve tramvayların beklemesine neden oldu.

Belçika basınının aktardığına göre Emine Erdoğan'ın korumaları, alışveriş yapılan mağazaların kapısında bekleyerek, diğer müşterilerin girmesine izin vermedi.

Sint - Joost - ten Node semti belediye meclis üyesi Thierry Balsat, alış veriş sırasında yaşananları ve sokaktaki kişilerin tepkisini kamera ile kaydederek basına dağıttı.

Brüksel belediyesi Erdoğan'ın talebini reddetti

Erdoğan'ın gezisine ilişkin bir başka olumsuzluk da Brüksel Belediyesi'nin tutumu oldu. Belediye Başkanı Ivan Mayeur, Erdoğan'ın Türk seçmenle buluşması için yapılan salon talebini, 'Salonların siyasi toplantılar için planlanmadığı' gerekçesiyle geri çevirdi.

Bu nedenle Erdoğan Türk seçmenlerle Brüksel yerine Strazburg'da bir araya geldi.

Sosyalist Partili Belediye Başkanı Mayeur, Erdoğan'ın katılacağı Euphoria Kültür Festivali açılışına ilişkin daveti de Tunus programı nedeniyle kabul etmedi.

Belçika basınına göre Kral Filip tarafından Erdoğan'a verilen Leopold nişanı da tartışma yarattı. Basında, 'Türkiye'de temel insan hakları ve basın özgürlüğünü engelleyen, Kürtlere baskı uygulayan birine bu nişanın verilmesi ne kadar doğru?' şeklinde yorumlara yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0