Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Dili Sürçtü: 'Suriye'yi İstikrarsızlaştırma Çabamızda Beklediğimiz Desteği Alamadık'

Erdoğan'ın Dili Sürçtü: 'Suriye'yi İstikrarsızlaştırma Çabamızda Beklediğimiz Desteği Alamadık'

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan dil sürçmesi yaşadı. Erdoğan, 'Gerek terör örgütleriyle mücadelemizde, gerekse Suriye’yi istikrarsızlaştırma çabalarımızda uluslararası toplumdan beklediğimiz desteği alamadık' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAntalya Diplomasi Forumu'na katıldı. 

Konuşmasında aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemesinin önemine dikkat çeken Erdoğan, 'Aşının şantaj, politika veya dikte aracı kullanılması yanlış. Yıl sonundan önce bitirmeyi hedeflediğimi yerli aşımızı tüm insanlıkla paylaşacağız' dedi.

"Tüm insanlık adına hakkı ve adaleti sağlamaya devam edeceğiz"

"Tüm insanlık adına hakkı ve adaleti sağlamaya devam edeceğiz"

'Dünya 5'ten büyüktür' demeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, '8 milyar insanın kaderi BM üyesi 5 ülkenin insafına bırakılamaz. 190 ülkeye bir süreliğine masada oturma hakkı veren, kendi kaderleriyle ilgili söz hakkı tanımayan bir sistem adalet üretemez. Güvenlik Konseyi'nin daha kapsayıcı bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Reform taleplerini dile getiren ülkeleri dışlamaya yönelik gizli - açık baskılar da olabilir. Türkiye ile söylenen eksen tartışmaları bu hazımsızlığın ürünüdür. Tüm insanlık adına hakkı ve adaleti sağlamaya devam edeceğiz. Bunun uzun bir süreç olduğunun bilincindeyiz' ifadelerini kullandı.

Dil sürçmesi yaşadı 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye 252 dış temsilciliği ile dünyanın en geniş 5. büyük diplomatik ağına sahip ülke konumunda olduğunu ifade eden Erdoğan, barışa, istikrara katkı sağlamak için çaba harcadıklarını anlattı. 'Suriye'de halkın iradesini yansıtacak bir siyasi çözümün olması için var gücümüzle çalıştık' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'10 yıldır 4.5 milyona yaklaşan Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Suriye'de faaliyet gösteren PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı sahada varlık gösteren ilk ülke biz olduk. DEAŞ'ın Suriye'deki varlığına büyük ölçüde son vererek Avrupa ve dünyanın güvenliğine katkı sağladık. Şu an itibariyle DEAŞ'ın 4500 mensubunu etkisiz hâlâ getirdik. Gerek terör örgütleriyle mücadelemizde, gerekse Suriye’yi istikrarsızlaştırma çabalarımızda uluslararası toplumdan beklediğimiz desteği alamadık.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
12
7
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr.Hate

Allah(!) söyletiyor işte, bir insanın fikri neyse zikri de odur. Dil sürçmesi filan değildi bu, düşüncelerini kelimelere dökmüş, bu ilk değildi, son da olmay... Devamını Gör

Eliy Malik

dil sürçmesi yoktur, bilinç altı vardır. Sigmund Freud

Leonel 5.Antonyo

fikir neyse zikir o'dur