Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Danışmanı Yasin Aktay: 'Türkiye Suriyeli Mültecilerle Yaşamak Zorunda'

etiket Erdoğan'ın Danışmanı Yasin Aktay: 'Türkiye Suriyeli Mültecilerle Yaşamak Zorunda'

AKP Genel Başkan Danışmanı ve Yani Akit yazarı Yasin Aktay, Suriyeli göçmenler için 'Kader ve imtihan' yorumu yapıp 'Türkiye Suriyeli mültecilerle yaşamak zorunda' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İktidara geldiğimizde Suriyelileri kendi ülkelerine göndermek istiyoruz'' demiş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ''Bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız'' sözleriyle yanıt vermişti.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, konuyla ilgili Euronews'ten Dilek Gül'e değerlendirmelerde bulundu.

'Bunu yapamayacağını biliyor Kılıçdaroğlu'

'Bunu yapamayacağını biliyor Kılıçdaroğlu'

Aktay, Kılıçdaroğlu'nun sözleri için 'Pratik olarak bu mümkün değil. Pratik olarak ülkenize sığınmış, belli koşullarda göçmen ve mülteci statüsü elde etmiş olan insanları apar topar, paldır küldür dışarı atmak veya göndermek diye bir durum zaten söz konusu olamaz. Bunu yapamayacağını biliyor Kılıçdaroğlu. Belki de bilmiyordur, danışmanları kendisine söylemiyordur. Neden yapamaz? Bu sadece mültecileri sevip sevmemek ile alakalı değil sadece. Netice itibariyle ülkeye sığınan Suriyeli mülteciler belli bir hukuki statü elde etmiş oluyorlar. Uluslararası göçmen hukukuna göre bu insanlar gerekçesiz bir biçimde herhangi bir suç işlememişlerse gönderemezsiniz' dedi.

'Bu bir imtihan'

'Bu bir imtihan'

Türkiye'nin suriyeli mültecilerle yaşamak zorunda olduğunu ve Suriyelilerin ülkenin ekonomisinin temelini oluşturduğunu söyleyen Aktay, şöyle devam etti:

'Türkiye'nin Suriyeli mültecilerle yaşamak zorunda. Bu bir kader biraz da... Bundan kaçamadığımız gibi, bu bir imtihan. Bizim onları nasıl yönettiğimize bakmamız gerekiyor. Bir açıdan baktığımızda da göç bir toplumu dirilten bir şeydir. Canlandıran bir etki de yapar. Bakın Türklerin Alman ekonomisine yaptığı katkıdan bahsediliyor. Bu yönde çalışmalar var. Beyin niteliğinde Türkler yetişiyor orada. Belki Suriyelilerin de ilk gelenleri sanayi, inşaat alanında çalışanlar olarak kalacaklar ama Suriyelilerin Türkiye’ye yaptığı katkı ile Türkiye Arap dünyası ile arasında çok ciddi bir köprü oluşturacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
973
647
92
39
12
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osm Osm

6 milyon insanı bu ülkeye alırken millete sordunuz mu?! Kimse yaşamak zorunda değil. Millet rahatsızlığını sonraki seçimlerde gösterecek o zaman anlarsınız.

Pasif Kullanıcı

nerden tutsan elinde kalacak bi açıklama da neyse:D sinirinizi mültecilerden değil, onları koz olarak alan, sınırları ahır kapısına çeviren hükümete yönlendi... Devamını Gör

mertens

Lan siz durun seçimi bekleyin, zorundasınız diyor amk oğlu