Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Avusturya'da Konuşacak Yeri Yok!

Erdoğan'ın Avusturya'da Konuşacak Yeri Yok!

Caner
14.06.2014 - 21:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın Avusturya'da Konuşacak Yeri Yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan Avusturya ziyaretine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’un “Erdoğan’ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölmemeli” açıklamasına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’den “Başbakanımız nerede ne konuşacağına kendisi karar verir” yanıtı gelirken, organizasyonu düzenleyen Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) yer bulmakta zorlandıklarını ve müracaat ettikleri tüm kapıların yüzlerine kapandığını iddia etti

UETD açıklamasında ilk olarak 52 bin kişilik Prater semtindeki futbol stadyumunun istendiği ama olumsuz cevap alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Daha sonra 40 bin kişilik şehrin en büyük spor salonunu kiraladık. Ancak, salon yetkilileri bize e- mail göndererek tadilat bahanesiyle sözleşmeyi iptal etti. 30 bin kişi kapasiteli Krieau açık alanındaki girişimimiz de siyasi bir partinin istememesi üzerine reddedildi. Ülkenin her yerinde hatta Salzburg şehrinde bile yer başvurularımız oldu. İstediğimiz yerleri çeşitli bahanelerle bize vermediler.”

Avusturya’nın bir milyon tirajlı günlük gazetelerinden Krone Zeitung’da ‘Erdoğan Viyana’da istenmiyor’ başlığıyla verdiği haberde Erdoğan’ın Avusturya’da konuşacak yer bulamadığını hatta 30 bin kişilik Krieau alanı için verilen 300 Bin avroluk teklifin de reddedildiğini yazdı.

Organizasyonu düzenleyen UETD’ye Viyana belediyesi tarafından 7 bin kişilik bir puz pateni pisti gösterildi. Yapılan açıklamada Başbakan’ın konuşacağı buz pateni pistinin dışına dev ekranlar kurulacağı belirtilerek Avusturya dışından vatandaşların gelmemeleri istendi.

Başbakanın konuşma yapacağı gün Avusturya’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının da protesto gösterilerine hazırlandıkları belirtildi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’un “Erdoğan’ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon hassas bir mesele. Yanlış bir konuşma bizi geriye götürür ve iklimi zehirler. Erdoğan’ın buradaki Türklere ‘Almanca öğrenin ve Avusturya’ya sadık kalın’ gibi doğru şeyler söyleme sorumluluğu var. Ama Almanya’daki gibi bir konuşma olursa bu, buradaki Türklerin zararına olur” açıklamarının yanı sıra, Yeşiller Federal Milletvekili Alev Korun, Peter Pilz, Sosyal Demokrat Partisi’nden (SPÖ) Omar Al- Rawi başta olmak üzere birçok siyasi, Erdoğan’ın UETD şölenini bahane ederek Cumhurbaşkanlığı seçimi için Avusturya’da oy isteyeceğini ve buna karşı oldukları yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/erdoga...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0