Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Avukatı 'Müvekkilime Husumet Duyuyorlar' Diyerek Gezen ve Akpınar'ın Beraatine İtiraz Etti...

Erdoğan'ın Avukatı 'Müvekkilime Husumet Duyuyorlar' Diyerek Gezen ve Akpınar'ın Beraatine İtiraz Etti...

Ulaş
21.04.2021 - 16:44

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandıkları davada verilen beraat kararına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, yerel mahkemenin beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılması talep edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir televizyon programında 21 Aralık 2018 tarihinde söyledikleri sözler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis istemiyle yargılanan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında 1 Mart 2021 tarihinde karar verilmişti. Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi, iki sanık hakkında ayrı ayrı beraat kararı vermişti. Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, sanıkların üzerine atılı ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçunun maddi unsurlarının somut olayda gerçekleşmemesi nedeniyle sanıklar hakkında beraat kararı verildiğini belirtti. Gerekçeli kararın ardından beraat kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel ve cumhuriyet savcısı itiraz etti. Dosya İstinaf Mahkemesi'ne taşındı.

'Suçların yasal unsurları oluşmuştur...'

'Müvekkile husumet duyuyorlar.'

'Müvekkile husumet duyuyorlar.'

Metin Akpınar'ın Cumhurbaşkanını hedef alan ifadelerinin imadan çok öte, doğrudan halkı isyana ve darbeye teşvik eden söylemler barındırdığının belirtildiği dilekçede, “Sanıklar tarafından sarf edilen sözlerin kendi içinde dahi çelişkiler barındırdığı, sadece müvekkile duyulan husumetin tezahürü olduğu sarihtir. Zira sanıklardan biri müvekkile yönelik ‘haddini bil' hezeyanında bulunurken, diğer sanık müvekkili faşist yönetimle suçlamıştır. Sanıklar esasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile değil, zihin dünyalarında oluşturdukları Recep Tayyip Erdoğan ile kavga etmektedir. Sanıkların bu beyanlarının hem bulundukları konferans salonundaki insanları hem ekran başındaki izleyicileri menfi yönde harekete geçireceği, toplumun bir kesimini alenen kışkırtarak müvekkili hedef tahtası haline getireceği izahtan varestedir” denildi.

Dilekçede, sanıkların kullandığı ifadelerin hakaret teşkil ettiği, düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kaydedildi. Usul ve yasaya açıkça aykırı olan yerel mahkemenin beraat kararının kaldırılıp, yeniden inceleme yapılarak sanıkların cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
36
24
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Adolf Hitler de kendisini eleştirenleri hakaret ettiği gerekçesiyle dava ediyordu. Öldüğü zaman Almanya diktatörlüğünden kurtulduğu için bayram etmişti. Elbe... Devamını Gör

Ulaş Burak Başer

Müvekkiline şu an Türkiye nin yarısından falzası husumet duyuyor

sensizsinema

Acı acı gülüyorum şu memleketin geldiği hale.. Ülkenin yarısı husumet duyuyor, tutuklayacak mısınız diyeceğim ama yaparlar.