Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Gine'de CHP'yi Eleştirdi: 'Dürüstseniz Masadan Kalkmazsınız'

Erdoğan Gine'de CHP'yi Eleştirdi: 'Dürüstseniz Masadan Kalkmazsınız'

Deniz Gök
03.03.2016 - 20:49 Son Güncelleme: 03.03.2016 - 21:35

Gine'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Yeni Anayasa çalışmaları için TBMM Başkanı'ndan gelen teklifi reddetmesine tepki gösterdi; 'Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı'nın şu andaki tavırları ipe un sermekten başka bir şey değildir. Eğer, dürüstseniz masadan kalkmazsınız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile düzenlediği ortak basın toplantısında TBMM Başkanı'ndan gelen 'masaya dönün' teklifini reddeden CHP'yi eleştirerek, 'TBMM başkanımızın parti başkanlarına yaptığı davet yeni bir anayasanın görüşülmesi ile ilgiliydi, şahsımla ilgili değil. Ana muhalefet partisi ipe un seriyor' diye konuştu.

Batı Afrika ziyaretinin son durağı olan Gine'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"İktidarın 317 milletvekili var ama 3 kişi ile temsil ediliyor, bu adil değil"

"İktidarın 317 milletvekili var ama 3 kişi ile temsil ediliyor, bu adil değil"

Erdoğan, 'İktidarın 317 milletvekili var ama 3 kişi ile temsil ediliyor bunun karşısında ise 233 vekil var onlar 9 vekil ile temsil ediliyor. Bu adil bir yaklaşım değil. İktidar partisi benim dönemimde de bunu uyguladı, çözelim dedik ama yine kaçtı gittiler. Sorun çözmek için değil sorun meydana getirmek için varlar. Şu anki durum da bundan ibarettir ama son sözü söyleyecek olan iktidar partisi vasıtası ile millettir' dedi.

"Buradaki cumhurbaşkanlığı külliyesini de halletmemiz lazım"

"Buradaki cumhurbaşkanlığı külliyesini de halletmemiz lazım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, Gine'deki cumhurbaşkanlığı sarayının bu makama yakışmadığını belirterek, 'Bunu da halletmemiz lazım.' dedi.

Erdoğan konuşmasında beraberindeki Türk müteahhitlere seslenerek, kardeş ülkeye karşı sorumluluğun yerine getirilmesini istedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

'Alt ve orta gelir gruplarına yaptığımız uygulamayı aynen burada yapabiliriz. İlk etapta gösterilecek yerlerde bu konutlar yapılmak suretiyle, yol kenarlarındaki konutlar yıkılıp buralara gerçekten çevrecilik, şehircilik bilinciyle yeni bir yapılanmanın yapılması ve havalimanından çıkanın şehir merkezine gelirkten... Hatta hatta buradaki cumhurbaşkanlığı külliyesini de değiştirmekte fayda olur. Çok daha güzel bir hale gelmiş olur. Çünkü balkona çıkıp da denize baktığımız zaman, dedim ki, 'burası özellikle Gine'nin makamına yakışmıyor, bunu da halletmemiz lazım.'

DHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
25
24
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İşi gücü CHPyi eleştirmek zaten, nefret politikası deniyor buna. Halkın yarısı da sazan gibi atlayıp yiyor bunu, sonra "NASIL KOYDUK AMA" diyip yandaş firmal... Devamını Gör

kartacali

tersi olsa dışarıda muhalefet iktidari yada tayyibi eleştirse ak troller : Bizi elaleme kötü gösteriyor ülkenin itibarını düşünmüyor diye ağlayacaklardı

erkan aygün

Gercekten sehircilik cevrecilik bilinciylemi la ne diyon sen ne bilinci. Agam bizimle egleniii