Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Eski Türkiye'nin Elitlerinin Yapmayacakları İhanet Yoktur'

Erdoğan: 'Eski Türkiye'nin Elitlerinin Yapmayacakları İhanet Yoktur'

Onedio Medya
13.05.2016 - 18:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eski Türkiye'nin elitlerinin, çıkarlarını korumak için girmeyecekleri iş birliği, çiğnemeyecekleri ilke, yapmayacakları ihanet yoktur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi’ndeki fahri doktora töreninde, “Bazı üniversiteler adeta marjinal grupların, bölücü terör örgütünün eğitim kamplarına dönüşmüş durumda. Eski Türkiye jakobenlerinin elinden alınan üniversiteler, terör örgütüne, çetelere teslim edilemez” diye konuştu.

Erdoğan,'Son dönemde bazı üniversitelerimizden yansıyan eski Türkiye manzarasından duyduğum rahatsızlığı ifade etmek istiyorum' diyen Erdoğan, 'Bazı üniversiteler adeta marjinal grupların, bölücü terör örgütünün eğitim kamplarına dönüşmüş durumda. Diğer öğrencileri baskıyla, şiddetle öteleyen bu çetelere asla izin verilmemelidir. Eski Türkiye’nin Jakobenlerinin elinden alınan üniversiteler, terör örgütüne, çetelere teslim edilemez' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

'Eski Türkiye’nin elitlerinin kendi çıkarları için yapmayacağı ihanet yoktur'

'Yıllarca bu millete tepeden bakanların karşımıza çıkacaklarını biliyorduk. Aynı şekilde Türkiye’nin büyümesinin, güçlenmesinin, iddia sahibi olmasının uluslararası güç odaklarını rahatsız edeceğini de gayet iyi biliyorduk. Geçmiş tecrübeler, bu ülkede en zor yolun milletin tayin ettiği yolda yürümek olduğunu gösterdi. Eski Türkiye’nin elitlerinin kendi çıkarları için yapmayacağı ihanet yoktur. Başımızı iki elimizin arasına alarak şunu düşünmelerini tavsiye ediyorum. İradesini başka ülkelere, vesayet odaklarına teslim edenler, 79 milyonluk Türkiye gemisini batırmaktan bir an çekinmeyeceklerinden özellikle bilmelerini istiyorum.

4,5 yıllık İstanbul belediye başkanlığımda yaşayarak gördüm. Cumhuriyet mitinglerinden, Gezi olaylarına, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden 6-7-8 Ekim olaylarına kadar bunu birçok şekilde yaşadık. Biz tehditlere asla boyun eğmeden, hedeflerimizden vazgeçmeden yolumuzda yürüyoruz. Milletin verdiği emaneti çapulculara, ihanet çetelerine, terör örgütü üyelerine teslim etmedik, etmeyeceğiz'

'Hakkâri’ye üniversite götürdük, ama oradakiler bunun kıymetini bilmeyebilir'

'2002’de 76 olan üniversite sayısı 193...  Birçok kişi farklı yorumladı. “Bunlar tabela üniversitesi” dediler. O tabela üniversitesi dedikleri üniversiteler potansiyel öğrenci yetiştiriyor. Benim Muş’taki bir gencim İstanbul’a, Kocaeli’ye gidemeyebilir. Üniversiteleri Muş’a gittik. Hakkâri’ye götürdük. Oradakiler bunun kıymetini bilmeyebilir.'Bazı üniversiteler adeta terör örgütünün eğitim kamplarına dönüşmüş durumda!

Ne yazık kimi üniversitelerimiz zaman zaman var olma hedeflerinin tam tersi bir konuma savrulabiliyor. Farklı fikirlere tahammülün, ilmin, bilgi üretmenin zemini olması gereken üniversiteler uzun yıllar yasaklarla, çatışmalarla, kapı önüne konan gözü yaşlı öğrencilerle anıldı.

Attığımız adımlarla üniversitelerin asli görevlerine dönmeleri için gerekli zemini hazırladık. Artık kılık kıyafetinden, başörtüsünden, sakalından, inançlarından dolayı hiçbir öğrencimiz ötekileştirilmiyor. Bitti o iş. Üniversite kapılarına ikna odaları bitti. İkna odası kuranların halini gördünüz, millet nasıl dışlıyor. Milliyet doğruyu her zaman takdir eder. Son dönemde bazı üniversitelerimizden yansıyan eski Türkiye manzarasından duyduğum rahatsızlığı ifade etmek istiyorum. Bazı üniversiteler adeta marjinal grupların, bölücü terör örgütünün eğitim kamplarına dönüşmüş durumda. Diğer öğrencileri baskıyla, şiddetle öteleyen bu çetelere asla izin verilmemelidir. Eski Türkiye’nin Jakobenlerinin elinden alınan üniversiteler, terör örgütüne, çetelere teslim edilemez.

Kimi üniversitelerde yaşanan vandallıkların gelecek sene yaşanmaması için rektörlerin gerekli tedbirlerin şimdiden alınmasını temenni ediyorum.'

Cumhurbaşkanlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın